Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2011, 01:02 AM   #51
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: Preporuka za Auto

Uzmi sve originalno ako mozes. Nit bih se zezao sa kaisem, niti sa drzacem.. Ako kupis 'divlje' disk plocice, one ce da koce, ali i vjerovatno prije da se potrose i mozda da skripe ako su od nekog bog pita kakvog materijala ili aditiva u tom azbestu... Ja sam tako nekad davno uzeo neke 'divlje' plocice za alfa romeo u nedostatku para, pa se ispostavilo da im je falio neki mali osigurac, pa je to lupkalo kad kocis, mrvicu je propadala papucica kocnice vise neko treba i to ne svakog puta da se kao naviknes, sto na prvoj kisici moze da bude dovoljno i bla-bla..

Jedino bih ti onako smjelo preporucio 'divlji' dihtung od pumpe za vodu, ali s obzirom da kosta 6 eura, ne bi ti onda ni njega preporucio.

Pazi.. Uzmi sve pravo ako ikako mozes da se protegnes, kasnije ti nece biti zao. Ipak je to za koji dan i officialy tvoja druga kuca

Last edited by Rhino; 12-05-2011 at 01:05 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 06:56 AM   #52
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

>..ma vi se ljudi zajebavate, priznajte
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2011, 11:30 PM   #53
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Danas sam saznao jos jednu novost sto se tice papirologije i carine oko auta koji treba da uzmem (pt cruiser-a)...i to me je neprijatno iznenadilo zbog cega sam postao jos vise sumljicav. Evo o cemu se radi:
Ispostavilo se da se auto koji sam planirao da kupim ne mo?e cariniti direktno na mene jer moje mesto prebivali?ta nije na području na kom bi se auto carinio - carina ?abac. Tako da mi je prodavac rekao da će se cariniti na njegovog prijatelja sa kojim ću sklopiti kupoprodajni ugovor.
Ali postoji jo? jedna začkoljica - pomenuti auto odjavljen je iz ?vajcarske pre oko četiri meseca,i od tada je neocarinjen u Srbiji. Moj budući prodavac ga je u međuvremenu otkupio kao stranca od prvog vlasnika iz Srbije i planira da napravi dokumenta o ponovnom ulazu auta u Srbiju, ali preko Bosne da ne bi ponovo i?ao za ?vajcarsku. E sad nisam siguran da li u tom procesu učestvuje jo? neko lice... Kako mi je rekao, ovo radi jer je pri uvo?enju svakog auta iz inostranstva rok za prijavu na carinu 72 časa. I kad bi se to auto "ponovo dovezao" u Srbiju, kako sam gore naveo, carinio bi ga u ?apcu na njegovog prijatelja po?to ja nisam prijavljen sa mestom stalnog prebivali?ta na tom području. I tek onda tu ja ulazim u priču gde bih trebao da napravim kupoprodajni ugovor sa njegovim prijateljem i onda registrujem auto na svoje ime (to bi bila prva registracija u Srbiji).

Mo?da sve ovo deluje malo komplikovano, ali zamolio bih ako neko ima iskustva sa ovim da mi odgovori (po pitanju legalnosti).
P. S.: auto ima sva originalna dokumenta iz ?vajcarske.
Nemania is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules