Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2010, 08:54 PM   #51
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Vrata gluve sobe

Quote:
Originally Posted by dukasound View Post
OK, mada mi je sada samo stalo da vidim.......
Ne znam da li me razumes, ali ti ja stvarno ne branim da napravis kakva god hoces merenja... samo se bojim da ne doneses pogresne zakljucke iz tih merenja, ma koliko (ti) bio skroman po pitanju ocekivanja... samo to... slobodno ti meri...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 06-11-2010 at 09:59 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 07:24 AM   #52
dukasound
Member

dukasound's Avatar

Smile Re: Vrata gluve sobe

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ne znam da li me razumes, ali ti ja stvarno ne branim da napravis kakva god hoces merenja... samo se bojim da ne doneses pogresne zakljucke iz tih merenja, ma koliko (ti) bio skroman po pitanju ocekivanja... samo to... slobodno ti meri...

pozdrav

bogi
Razumijem te i znam da mi ne branis . Pogresne zakljucke necu donijeti jer cim su mjerenja paushalna ni rezultati nisu bas validni.
dukasound is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 07:46 AM   #53
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dukasound View Post
Razumijem te i znam da mi ne branis . Pogresne zakljucke necu donijeti jer cim su mjerenja paushalna ni rezultati nisu bas validni.
Pojava koja ti smeta je "inverse distance law 1/r" koja kaze da se zvucni pritisak smanjuje/povecava dva puta (6dB) kada povecas/smanjujes rastojanje izmedju izvora zvuka i mikrofona dva puta (r). I to vazi uslovno jer je definisano za slobodni prostor bez refleksija.

Protiv nje se mozes "boriti" najbolje identicnim pozicijama mikrofona i zvucnika tokom merenja pre i posle modifikacije vrata. Pozeljno je ne pomerati reflektivno/apsorptivne objekte u obe prostorije tokom merenja, jer mozes dobiti pogresne rezultate.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 07-11-2010 at 08:01 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 08:56 AM   #54
dukasound
Member

dukasound's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Pojava koja ti smeta je "inverse distance law 1/r" koja kaze da se zvucni pritisak smanjuje/povecava dva puta (6dB) kada povecas/smanjujes rastojanje izmedju izvora zvuka i mikrofona dva puta (r). I to vazi uslovno jer je definisano za slobodni prostor bez refleksija.

Protiv nje se mozes "boriti" najbolje identicnim pozicijama mikrofona i zvucnika tokom merenja pre i posle modifikacije vrata. Pozeljno je ne pomerati reflektivno/apsorptivne objekte u obe prostorije tokom merenja, jer mozes dobiti pogresne rezultate.

pozdrav

bogi
Tako ce i biti!!!! Zapamtio sam pozicije mikrofona u sobi i kabini.
Hvala
dukasound is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 11:25 AM   #55
pecass
Member

pecass's Avatar

Mala softverska podrska

ttp://www.xtz.se/uk/products/mearurement-system/room-analyzer
pecass is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules