Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2007, 03:00 PM   #51
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Default Re: SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa...

PA kakva politika oko HEBES alat....

PRVI MOJ no1. single na HRVATSKOJ NACIONALNOJ TOP LISTI napravlen je s
PIII 233 MHz ( cubase 3.55 i acid v1.0) i 96 MB rama, MC 505 , E 64 (poluispravan) i JX10.....e da imao sam prvi sb live u to vrijeme

pa se vrtilo i vrtilo ..pa sto ako pojedinci imaju BRDO alata...pa zaradili su (ili je tata kupio )

nazalos ja nisam te srece sve sam sam izgurao

Last edited by roginator; 10-08-2007 at 03:03 PM.
roginator is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 03:39 PM   #52
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Na sve strane vidim veoma ponosne koji sa kompom,brdom soft synth-eva i jeftinim monitorima kazu da prave cuda,ama isto sve kao vrhunski producenti.Jos vise onih koji sada kupuju prvi komp i za 3
meseca izdaju za jaku stranu labelu.A ja koji kupujem n-ti hard synth sam verovatno zesci gubitnik,jer oni to sve isto mogu i sa soft synths.Sta li tek misle o onima koji daju 100k da dobiju ono nesto!?
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 03:42 PM   #53
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Da pocnem kao i ti...
"Ovde se, vidis, ne bi slozio...."

Nacin rada naseg prirodnog A/? konvertora ne lici na klasican digitalni A/D konvertor...
Mozda najblize sto postoji od matematickih modela, cime bi se moglo, MOZDA, izmodelovati ljudsko culo sluha... je Fuzzy Logic... a to je posebna prica... grubo receno... nesto gde je vrlo izmesano analogno i digitalno.
Mislim da nisi "problem" sagledao u cjelosti. Meni se chini da imamo A/D/A konverter. Analog u digital i ponovo rekonstrukcija u drugachiju vrstu analognog.
U srednjem uhu se nalazi "cochlea" gdje se valovi pretvaraju doslovno u binarni kod. Neuroni imaju prijenos podataka identichan binarnom sustavu. Neuron ili "opali" ili ne. Nash mozak nekim josh nepoznatim chudom uspjeva brdo tih jedinica i nule rekonstruirati nazad u zvuk. Zapravo zvuk tek nastane u nashoj glavi... izvorno zvuchnik emitira valove komprimiranog zraka... to sigurno znash i bolje od mene. Tek u nashim glavama to postane zvuk... "tamo vani" se nishta ne chuje
Old 10-08-2007, 03:42 PM   #54
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Gianfranco View Post
Na sve strane vidim veoma ponosne koji sa kompom,brdom soft synth-eva i jeftinim monitorima kazu da prave cuda,ama isto sve kao vrhunski producenti.Jos vise onih koji sada kupuju prvi komp i za 3
meseca izdaju za jaku stranu labelu.A ja koji kupujem n-ti hard synth sam verovatno zesci gubitnik,jer oni to sve isto mogu i sa soft synths.Sta li tek misle o onima koji daju 100k da dobiju ono nesto!?

Covece ..... kupaj se i suncaj ...... kad ti se vec moze

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 03:44 PM   #55
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Mislim da nisi "problem" sagledao u cjelosti. ....
Ni ne nameravam...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 03:58 PM   #56
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Roginator,ogradjujem se za ex yu prostore... neko da bi ovde uspeo ,stvarno mu treba minimum opreme. I u inostranstvu,kada je rec o nekim manje komercijalnim teenage stilovima...
Old 10-08-2007, 04:07 PM   #57
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:

Ideje momci..ideje !! To je ono sto nema da se kupi!!!
Ima milion primera gde se dobra i komercijalna muzika uradila na opremi koja sve zajedno ne kosta 2000 Eura!!

Ideje...ideje....ideje....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 04:17 PM   #58
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Quote:
...namece se jednostavan zakljucak - da su svi ovi drugi (100k) finansijski retardi, snobovi ili neznalice...
Meni se nameće zaključak da smo konačno stigli u vreme u kome zvuk softvera ne zaostaje (puno?) za zvukom hardvera. Šta to dalje "implicira", na svakom je da zaključi, ali DigiDesignovci nisu na sajtu napisali "Ha-ha! Vlasnici SSL konzola, za*ebali ste se!"

Da li bi neko bio ljubazan da prokomentariše sam test? Šta se čuje, šta se ne čuje, koliko se sama razlika čuje i čini li vam se kritičnom? Unapred zahvalan.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 04:36 PM   #59
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Naravno DaBear!Bavio sam se iskljucivo kvalitetom analog-soft sounda,a ne kompozicijom ili aranzmanima,sto je i bila tema.
Old 10-08-2007, 04:54 PM   #60
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Rocket test je garantovano neobjektivan.Trackovi su sigurno vec u startu prosli/usnimljeni/pre-procesirani kroz vrhunski outboard,a onda sa SSL miksete (bez eq-a,comps) exportovani u wav-ove gde u daw-u najverovatnije nije bio potrebniji neki veci procesing.Ti wav-ovi su vec u startu imali svu mast i analognu toplinu,koju sam SSL plugin ne bi dao...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules