Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2007, 01:35 AM   #51
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: NAMM klavijature..

Quote:
Originally Posted by alavuk
cika slobo , verujem da se sa vama slaze ceo ako ne i vecina foruma ,, ne znam da li je to ikada bilo bitno u bivskoj SFRJ sa pojavim spectrum-a ZX na 48 kb-a ili kasnije C64 ili sada dal' neko poseduje pirat ili ne , kad prokleti pandur dolazi kod pirata koji najopustenije prodaje muzicke diskove , filmove igrice na pocetnoj stanici 84-e i pita ga jel ima nesto novo da je izaslo , ako ti koji bi trebalo da rade svoj pos'o a ne toni montano i oliver mandic koji su tukli pirata i to je kao bila bruka sto su ga pretukli , onda stvarno smo u debelom problemu , ne materijalnom vec psihickom , nismo jedini sto se tice piraterije , evo ja sam nakacen na jedan usa dc++ hub ljudi skidaju od mene ko blesavi , aj da su iz evrope , vec su iz usa ili nekih dobrostojecih zemalja , isto i na audionews forumu tj torent sajtu svi moderatori su iz britanije nemacke i amerike , o kakvom obrazu pricamo kad ga vise nema , CAST IZUZECIMA !
Pazi... stvarno je cinjenica da ukoliko niko ne ulaze u softwersku industriju i ako je svi potkradaju, da se ista nece ni razvijati. Potpuno logicno. I ja radim na tome da svoj system potpuno legalizujem... ali, ja imam 36 godina i trebalo bi da imam odgovornost i prema sebi i prema ljudima koji mi obezbedjuju sretstva za rad. U ovom slucaju programerima. Prica o legalizaciji ima dve strane...

Po meni... ako se igras kuci i uchis, a pritom i nemas para i zivis od roditelja, o.k., igraj se, nauci nesto, sutra ces platiti taj program, ali ako zaradjujes, prodajes aranzmane, snimas ploche... hmmm... malo je sramota ne platiti alat kojim radis. Vec rekoh... razumem ako je program skinuo sa net-a sin radnika Masinske Industrije Nis koji zivi u iznajmljenom stanu i povremeno mu seku struju... jer je neko pogresnom politikom upropastio firmu u kojoj njegov otac radi pola svog zivota, ali ne razumem ako nelegalni software koristi vlasnik komercijalnog studija koji tim softwareom zaradjuje, ima para da ga plati, a nece... to vec, svakako, nije u redu...

Ne razumem ni ljude koje je SlowStar pomenuo... one koje prave kolekcije diskova koje nikad i ne probaju i ne snime sa njima ni dva tona. Znam takve... Valjda prave zimnicu od banki boja, VST-a, plug-ova... i onda ti dodje i pohvali ti se sa : "Eee... nabavio sam ovo, ili ono, na ovoliko, ili onoliko DVD-a... Strava!", a kad ga ti pitas kao to zvuchi, on ti kaze "Ne znam, nisam ga instalirao..." . Mislim, takvo ponasanje je normalno za hrchka, ali ne i za coveka.

Stvarno je to tema kojoj treba oprezno pristupiti. Najlepse bi bilo omoguciti ljudima da rade i onda kriminal nazvati pravim imenom. Kad je drustvo zdravo, lako je postaviti ostru liniju, ovako... hmmm... ipak sam optimista... nadam se i verujem da ce stvari doci na svoje mesto, jer je sve drugo nelogicno.

Nisam od onih koji tvrde da je sve staro bilo bolje, ali mislim da smo mi imali jedan strahovito destruktivan period u kojem se debelo zastranilo i sada se valja vratiti na neki normalni kolosek... koji nece biti savrsen, ali ce biti zdraviji. Ipak, kod nas su rechi kao sto su "reket", "uterivanje duga" i sl... novijeg datuma... Kad sam bio klinac, nije bilo tako... Niko nije pucao iz automatskih pusaka na ulici, ubistvo je bila senzacija, mogao si da spavas u parku (ako se napijes ) bez straha da ce neko da te ubije, ili opljacka. Mogao si cak i da se razbolis, a da se ne bojis da nece imati ko da te leci, ukoliko ne mozes da platis, svako je imao prava da se skoluje... Bio je to jedan neverovatno humano zamisljeni system, na zalost... bio je i utopija... verujem da izvesni Karl Marks, Fridrih Engels, Svetozar Markovic... i slicni idealisti nisu bili svesni da ljudi jednostavno nisu na dovoljno visokom nivou da to mogu da prihvate, a da lopovi to ne razvuku svaki na svoju stranu...

Moglo bi da se kaze da su npr. Svedska, Holandija... usle u neki vid komunizma, ma da ga nikada tako nisu nazvale, bez dizanja revolucija, velikih reci i obezbedile su svom narodu jedan zavidan socijalni system, za razliku od nas, koji, kroz sta smo prosli ( i jos uvek prolazimo )... dobro je da smo i ovakvi kakvi smo... ne samo mi.... vec citav Balkan, Bugarska, Rumunija...
Lako ce se piraterija dovesti u red, kad nestanu njeni podstrekivaci... uvek ce je, naravno, u odredjenoj meri biti, ali, onda to moze mnogo ostrije da se karakterishe i stav moze biti onakav kakav i treba da bude, a riba se cisti od repa. Ne treba covek da bude bas Nikola Tesla da bi mogao da ukapira ko je u ovoj zemlji zapravo izvor piraterije i ko obezvredjuje i okrece norme vrednovanja... Definitovno ne podstice pirateriju nesrecnik koji prodaje DivX filmove na buvljaku, ne bi li prehranio decu, posto je proglasen "tehnoloskim viskom" i otpusten sa posla, a mozda je i fabrika u kojoj je radio zatvorena, posto je neko rascerdao i pokrao...

Kako nece biti piraterije kad se diskovi od strane izdavackih kuca prodaju na kilo??? Stalno slusam reklame na TV-u... Ovoliko, ili onoliko pesama za 200 din? Jel' to normalno??? Jel' to stvarno toliko kosta i toliko vredi? Recimo dve godine necijeg rada i ne malih finansijskih ulaganja po ceni flase vina.
Kosta studio, kosta aranzer, kompozitor, producent, kosta oprema, programi, muzichari... bah... katastrofa...
Old 10-02-2007, 02:08 AM   #52
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ukratko , slazemo se imamo isti stav prema svemu tome , i ja da imam od cega da platim taj legalan softver veoma rado , evo svima govorim kad kazem utisak o massive plug in-u sem sto je super da imam para bez razmisljanja bi ga platio , ali posto nemam moram da koristim air varijantu
, da zivim od toga tj od muzike malo vise (ne zivim ni sad ali se nadam da ce se to malo vise pokrenuti nego sto je to do sad bilo) pa da se legalizuje i meni je muka moljakanja i sl. , mislim da smo previse zasli u off topic :]]]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2007, 01:54 PM   #53
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by alavuk
ukratko , slazemo se imamo isti stav prema svemu tome , mislim da smo previse zasli u off topic :]]]
I ja se slazem, nego ima li neko da me uputi ka sajtu gde moze da se nadje "Demo verzija" virtual guitarist a za MAC OSX?

Pozdrav...
Old 10-02-2007, 08:07 PM   #54
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Sta ce ti navodnici na demo?
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2007, 05:16 PM   #55
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar
I ja se slazem, nego ima li neko da me uputi ka sajtu gde moze da se nadje "Demo verzija" virtual guitarist a za MAC OSX?

Pozdrav...
Ako se slazesh, thread je o Namm klavijaturama..
MHz is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2007, 08:40 PM   #56
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by mhz
Ako se slazesh, thread je o Namm klavijaturama..
Naravno da se slazem, nadam se da shvatate salu...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules