|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Mason
|
![]() Quote:
Po meni... ako se igras kuci i uchis, a pritom i nemas para i zivis od roditelja, o.k., igraj se, nauci nesto, sutra ces platiti taj program, ali ako zaradjujes, prodajes aranzmane, snimas ploche... hmmm... malo je sramota ne platiti alat kojim radis. Vec rekoh... razumem ako je program skinuo sa net-a sin radnika Masinske Industrije Nis koji zivi u iznajmljenom stanu i povremeno mu seku struju... jer je neko pogresnom politikom upropastio firmu u kojoj njegov otac radi pola svog zivota, ali ne razumem ako nelegalni software koristi vlasnik komercijalnog studija koji tim softwareom zaradjuje, ima para da ga plati, a nece... to vec, svakako, nije u redu... Ne razumem ni ljude koje je SlowStar pomenuo... one koje prave kolekcije diskova koje nikad i ne probaju i ne snime sa njima ni dva tona. Znam takve... Valjda prave zimnicu od banki boja, VST-a, plug-ova... i onda ti dodje i pohvali ti se sa : "Eee... nabavio sam ovo, ili ono, na ovoliko, ili onoliko DVD-a... Strava!", a kad ga ti pitas kao to zvuchi, on ti kaze "Ne znam, nisam ga instalirao..." . Mislim, takvo ponasanje je normalno za hrchka, ali ne i za coveka. Stvarno je to tema kojoj treba oprezno pristupiti. Najlepse bi bilo omoguciti ljudima da rade i onda kriminal nazvati pravim imenom. Kad je drustvo zdravo, lako je postaviti ostru liniju, ovako... hmmm... ipak sam optimista... nadam se i verujem da ce stvari doci na svoje mesto, jer je sve drugo nelogicno. Nisam od onih koji tvrde da je sve staro bilo bolje, ali mislim da smo mi imali jedan strahovito destruktivan period u kojem se debelo zastranilo i sada se valja vratiti na neki normalni kolosek... koji nece biti savrsen, ali ce biti zdraviji. Ipak, kod nas su rechi kao sto su "reket", "uterivanje duga" i sl... novijeg datuma... Kad sam bio klinac, nije bilo tako... Niko nije pucao iz automatskih pusaka na ulici, ubistvo je bila senzacija, mogao si da spavas u parku (ako se napijes ![]() Moglo bi da se kaze da su npr. Svedska, Holandija... usle u neki vid komunizma, ma da ga nikada tako nisu nazvale, bez dizanja revolucija, velikih reci i obezbedile su svom narodu jedan zavidan socijalni system, za razliku od nas, koji, kroz sta smo prosli ( i jos uvek prolazimo )... dobro je da smo i ovakvi kakvi smo... ne samo mi.... vec citav Balkan, Bugarska, Rumunija... Lako ce se piraterija dovesti u red, kad nestanu njeni podstrekivaci... uvek ce je, naravno, u odredjenoj meri biti, ali, onda to moze mnogo ostrije da se karakterishe i stav moze biti onakav kakav i treba da bude, a riba se cisti od repa. Ne treba covek da bude bas Nikola Tesla da bi mogao da ukapira ko je u ovoj zemlji zapravo izvor piraterije i ko obezvredjuje i okrece norme vrednovanja... Definitovno ne podstice pirateriju nesrecnik koji prodaje DivX filmove na buvljaku, ne bi li prehranio decu, posto je proglasen "tehnoloskim viskom" i otpusten sa posla, a mozda je i fabrika u kojoj je radio zatvorena, posto je neko rascerdao i pokrao... Kako nece biti piraterije kad se diskovi od strane izdavackih kuca prodaju na kilo??? Stalno slusam reklame na TV-u... Ovoliko, ili onoliko pesama za 200 din? Jel' to normalno??? Jel' to stvarno toliko kosta i toliko vredi? Recimo dve godine necijeg rada i ne malih finansijskih ulaganja po ceni flase vina. Kosta studio, kosta aranzer, kompozitor, producent, kosta oprema, programi, muzichari... bah... katastrofa...
![]() |
![]() |
#52 |
Pro Member
|
![]()
ukratko , slazemo se imamo isti stav prema svemu tome , i ja da imam od cega da platim taj legalan softver veoma rado , evo svima govorim kad kazem utisak o massive plug in-u sem sto je super da imam para bez razmisljanja bi ga platio , ali posto nemam moram da koristim air varijantu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav...
![]() |
![]() |
#54 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sta ce ti navodnici na demo?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
RE: NAMM 2009 Anaheim!!! | slowstar | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 20-01-2009 06:11 PM |
Namm 09 | darkstar | Pricaonica | 0 | 16-01-2009 12:31 AM |
Novi Kurzweil na NAMM-u | Moritz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 07-04-2007 06:07 PM |