Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2006, 02:53 PM   #51
zagor
Member

zagor's Avatar

Default Re: TOTO - najprecenjeniji band ever

Quote:
Originally Posted by Oggy
Mene malo nervira ovo latentno nasilnistvo tipa: "Ti ne mislis da je ono sto se meni svidja fantasticno, sram te bilo (ili nesto mnogo gore)".

Bez bilo kakve namere da ulazim u bilo kakve "okrsaje" na temu "svidja mi se- ne svidja mi se" mogu da kazem da ni jednom recju ne mogu da osporim da Toto ima vrhunsku produkciju, da su vrhunski sviraci i da su mi vrhunski nezanimljivi.
Najmrskija su mi ta podilazenja nekim ustaljenim tezama koje za nekog i jesu ispravne, ali da to predje u to da niko ne sme nista da kaze kao argument protiv...?
Jos jedan problem mentaliteta je sto svaku takvu izjavu, ljudi shvataju uperenom licno protiv sebe i to ne vodi nicemu, osim svadji.
Dakle bez prozivki i slicnih zatezanja. Svako ima prava na svoje misljenje i reakcija na to ne moze i ne sme da bude podsmeh ili neko izvestaceno iscudjavanje, pa cak i kad mu se ne svidja Toto, kao meni.
Pozdrav

Da, samo da se umesham na sekund... Toto ni mene nije zanimao, ali moram da priznam da je nivo svega oko te grupe bio na zavidnom nivou... Od A do SH!!!

A tvoj stav je OK i navodno ce se sloziti svi oko toga. A jednog chlana... tj. Peruna ste ishutirali sa foruma, bas zbog tog "licnog" tripa. Neko je to "licno" shvatio... A prevara je bila u tome da je jedan chlan sa kojim se pokachio na Private-u javno postovao njegovu poruku. To je bilo licno... ali ne javno. Samo je neko to zloupotrebio.

Eto toliko o kolegijalnosti i sujeti od koje ovde generalno sve prshti!!!

Pozdrav svima...
zagor is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2006, 10:26 PM   #52
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY
Izvini ovo nije pocelo sa "svidja mi se" ili "ne svidja",na to niko nebi ni reagovao!
Vec je lagano krenulo sa "ovi su prevaranti i precenjeni"a to prevazilazi pricu o ukusu na koji svako ima pravo!
Svako od nas moze da kaze, da mu se neciji rad ne dopada, ito je normalno.Ali ako kazes,ne argumentovano da je neko prevarant, onda je to provokacija!
Evo posto sam ja prvi poceo, sad cu biti vrlo ozbiljan

Thread je krenuo kao interna sala i moja je greska sto ga nisam stavio u Off topic.
Drugo, niko nije rekao da su prevaranti (ako su precenjeni ne znaci da su prevaranti), niko ih nije pljuvao, niko nije rekao da D. Pajic nije najpoznatiji i verovatno i najbolji klavijaturista sa ovih prostora. Nemojmo mesati babe i zabe. Takodje, niko nije zamerio gorepomenutom bendu sto je pop bend, zato je dobro pazljivije procitati prethodno napisano pre tako ostrih i prilicno iskljucivih stavova. A sto se tice kontra-argumenata, ja ih nesto ne videh, sem kod bassistema i kvu-a. Sve ostalo je bilo u fazonu - kako mozete da ih pljujete kad su oni po deafaultu najbolji
A sad iz mojih nekoliko uglova, takodje ozbiljno:

kao muzicar - kapa dole, jedan od sviracki najboljih sastava iz slicnih zanrova.

kao snimatelj i covek koji radi mixeve (mixer, kako vec ) - kapa dole, slusati i uciti

kao SLUSALAC!!!- bend koji me apsolutno nicim ne dotice, jedan u nizu bendova bez meni jasno iskazane i prenesene emocije

kao tezgaros - svirao neke njihove hitove i nikada ni jedan nije imao neku bitno dobru reakciju na svirci medju obicnim slusaocima. Izbaceni iz repertoara, osim za muzicke zabave

kao producent (obuhvata sva prethodna gledista) - da li ima smisla praviti pesme i pokusati ziveti od istih, koje kod nas u dobroj meri vole uglavnom muzicari i njihove devojke (a pri tom nisu nesto tvoje naj emotivnije i najlicnije, pa te bas briga ko ce da ih slusa - al' tebi lepo)? Na zapadu - verovatno, gde je trziste ceo svet, ali.....

Da li je ovo pljuvanje sto rekoh?
Old 28-03-2006, 01:06 AM   #53
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by zagor
Da, samo da se umesham na sekund... Toto ni mene nije zanimao, ali moram da priznam da je nivo svega oko te grupe bio na zavidnom nivou... Od A do SH!!!

A tvoj stav je OK i navodno ce se sloziti svi oko toga. A jednog chlana... tj. Peruna ste ishutirali sa foruma, bas zbog tog "licnog" tripa. Neko je to "licno" shvatio... A prevara je bila u tome da je jedan chlan sa kojim se pokachio na Private-u javno postovao njegovu poruku. To je bilo licno... ali ne javno. Samo je neko to zloupotrebio.

Eto toliko o kolegijalnosti i sujeti od koje ovde generalno sve prshti!!!

Pozdrav svima...

UHHHH...
Ajde polako, da ne prenaglim.
Dakle, Perun nije banovan sa foruma zbog propagiranja slobode misljenja, vec zbog agresivnog ponasanja prema gomili clanova. Iskreno, ja nisam bio napadan, ali kao moderator sam imao obavezu da mu na to ukazem. Zamolio sam ga da edituje svoje postove koji su sadrzali gomilu uvreda i vulgarnosti upucenih clanovima foruma, ali on se na to nije obazirao. Cak se do te mere nisam zakacio sa njim da mi se cak ni jednom nije obratio za sve vreme tih prozivki i svadja i mojih upozorenja za prestanak istih.
Ja sam u nedostatku volje za saradnjom, "kolegijalnoscu" i slicnim bitnim stvarima za suzivot ljudi, bio prinudjen da njegove postove (koji su se nalazili kod mene u sobi) licno editujem i cistim.
Njegovo ponasanje je kulminiralo tom cuvenom prepirkom na private-u o kojoj radije ne bih, jer su pale mnogo teske reci.
Zar to nije nemoc da se savlada sujeta?
Ovaj forum ima 1000 clanova, a banovano ih je troje (tri promila). Zar ne mislis da postoji takva "diktatura" i "sujeta" ( za sujetu ne tvrdim da ne postoji, vec samo da ne postoji u obliku kakvom si je ti predstavio), zar ne mislis da bi mnogo vise clanova bilo banovano?
Podji prvo od sebe, pa reci da li licno imas osecaj da nesto "moras" da kazes ili da "moras" da mislis na odredjeni nacin ili da "moras" da podilazis nekome?
Ja mislim da na ovo pitanje mozes samo da imas odgovor "Ne". Ako nije tako, navedi primer ili slucaj.

Ja sam se obratio Zmaju koji je stari clan jer sam u njegovom nastupu prepoznao tu prikrivenu "prozivku" i verujem da ona nije namerna, vec ju je samo napisao impulsivno, bez razmisljanja i manje vise, ona bi u nekoj pravoj situaciji bila izgovorena na isti nacin od strane bilo koga od nas koji u to veruje. Ovo je ipak net gde nemas mogucnost da osetis atmosferu i nacin na koji to neko izgovara, pa moramo biti pazljiviji u ophodjenju jedni sa drugima.

Dakle, nema "prevara" niti "zavera", vec nikom od nas ne treba da posle celog dana posla boravimo negde, gde ce neko da nas proziva ili samara.
Nadam se da se ne ljutis zbog ovog posta jer sam samo imao nameru da neke stvari ucinim jasnijim.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2006, 02:42 AM   #54
zagor
Member

zagor's Avatar

Oggy, bas sam se nesto zainteresovao i pretumbao malo history u SEARCHu. Nasao sam taj "okrshaj" vezan za Maxa i Peruna... Zanimljivo, ali ako te ne mrzi, obrati paznju isam... Perun prica sa ostalima ( svojim standardnim tonom, ne vidim neku agresivnost.... doduse, dobri smo prijatelji ) o Yamahama NS10M... ti ga pitas da li zeli da navodjenjem svog monitoringa istakne kako ima pare ili kako je nadmocniji od drugih ovde... to je nevazno... bitan je epilog gde se MAX pojavljuje sasvim slucajno i pocinje da pljuje poslednji Karleusin album, a cini mi se da to nije bila tema threada, niti se u bilo kom smislu uklopila u isti...

Ako pricamo o sujeti, bez ljutnje, u svim tim postovima najvise sam je osetio kod Maxa u tom momentu... kazem, sumnjam da gresim jer coveka poznajem jako dobro, mnogo stvari smo i radili skupa ( pricam o Perunu )... Tako da mi je utisak, posle male pretrage, isti... mnogo sujete i nepotrebnih varnica... a za taj PM, nema govora, teske reci... ali na PM-u.

Ovo pisem vise tebi direktno, kad smo vec dotakli temu... slobodno obrisi posle ovaj moj post, nebitan je za TOTO... mada je i TOTO THREAD izgubio smisao, skoro vec na samom pocetku...

Pozdrav...
zagor is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2006, 03:22 AM   #55
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ajde nemojte sada da prstite sto nema veze sa temom!
A ti Off , u mom postu nisi prozvan samo ti nego jos neki koji su se nadovezali na temu.
Sumarum je!Ja potpuno razumem da se ne samo tebi,nego bilo kome Toto mozda ne dopada!Kao sto se bilo kome ne dopada nesto sto se drugima dopada.To je potpuno prirodno!
I bilo bi savrseno jasno da je neko otvorio tread "Toto naj bolji band".Pa ti rekao sta mislis!
Ali ako imas svoj stav o Toto ne razumem potrebu da pokrenes tread uopste
(u stvari i razumem treba nekada malo vatre inace bi bilo dosadno)!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2006, 07:30 AM   #56
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Au, ajde ponovo cu.
Nisam se ni ja obratio samo tebi, nego svima, ali sam tebe najvise citirao (a i ostale sam) zato sto si izneo najvise nekih netacnih tvrdnji. A thread sam otvorio kao internu salu!!! a ne zato da bi pljuvao, lecio komplekse omalovazavao taj toto ili sta vec. A na kraju sam izneo i svoj licni stav
Pozdrav
Old 28-03-2006, 10:57 AM   #57
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by zagor
Oggy, bas sam se nesto zainteresovao i pretumbao malo history u SEARCHu. Nasao sam taj "okrshaj" vezan za Maxa i Peruna... Zanimljivo, ali ako te ne mrzi, obrati paznju isam... Perun prica sa ostalima ( svojim standardnim tonom, ne vidim neku agresivnost.... doduse, dobri smo prijatelji ) o Yamahama NS10M... ti ga pitas da li zeli da navodjenjem svog monitoringa istakne kako ima pare ili kako je nadmocniji od drugih ovde... to je nevazno... bitan je epilog gde se MAX pojavljuje sasvim slucajno i pocinje da pljuje poslednji Karleusin album, a cini mi se da to nije bila tema threada, niti se u bilo kom smislu uklopila u isti...

Ako pricamo o sujeti, bez ljutnje, u svim tim postovima najvise sam je osetio kod Maxa u tom momentu... kazem, sumnjam da gresim jer coveka poznajem jako dobro, mnogo stvari smo i radili skupa ( pricam o Perunu )... Tako da mi je utisak, posle male pretrage, isti... mnogo sujete i nepotrebnih varnica... a za taj PM, nema govora, teske reci... ali na PM-u.

Ovo pisem vise tebi direktno, kad smo vec dotakli temu... slobodno obrisi posle ovaj moj post, nebitan je za TOTO... mada je i TOTO THREAD izgubio smisao, skoro vec na samom pocetku...

Pozdrav...
..... odgovoricu kratko , posto ce mi prvi slobodan dan biti verovatno pocetkom avgusta ....

Naravno da nisam sujetan .... dosta clanova me poznaje i zna koliko puta sam pomogao svima .... mislim da je sujeta iskljucena .... da me znas ovo ne bih morao da pricam ......

Perun je bio opominjan par puta jer je svima isao na zivce precestim nevaspitanjem i grubostima kao i vredjanjima i stavom kako jedino moze da se radi sa vrhunskom opremom ..... i da ako je nemas ne treba ni da se bavis poslom

.... imam zivi dokaz da ne mora ..... i svoj a i gomile mp3 jeva na netu koji dokazuju suprotno ( ali necu u ovu diskusiju )

...... posle 1000 " prodavanja pameti " ja sam SAMO JEDNOM porukom rekao da ako ima takav stav mora to da dokaze zaista kvalitetnim radom .... kog ne cujem ...

.... zasto je to uvredljivo ????

..... i gde je tu sujeta ????

.... dovoljno bi bilo da je downloadovao neki njego mrak mp3 i svima da nam zapusi usta ....

... a to sto ti kazes " Perun prica svojim standardnim tonom " ... sta to mene briga ???

kad komuniciras sa drugima ipak se trazi neki odnos koji je kulturan , a on neka prica svojim standardnim tonom ljudima koji zele da ga slusaju .......

.... to mu ne daje nikakvo pravo da maltretira druge .....

ovim nemam nameru da vracam nesto sto je zavrseno , on naravno moze da dodje pod nekim drugim nickom ( niko mu to ne brani ) i da savetuje druge kao i da nauci od istih , a i ne zelim tebe da uvlacim u tu pricu

samo mislim da posmatras jednostrano pa htedoh da ti kazem drugu stranu

Sa druge strane on je vec vredjao i javno ( samo je brisano ) tako da nemas prave podatke , a sva njegova vredjanja su editovana tako da ti se verovatno zbog toga cini da je bio pristojan i umeren ....... veruja da nije ....

odoh da radim ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2006, 11:01 AM   #58
Max
Pro Member

a i veruj mi , na par moderatorskih akcija da se banuje zbog nepristojnosti , moj stav je bio da mu ipak damo jos poneku sansu da se smiri , jer je covek iz posla .... i zbog mene ( i jos par ljudi ) je i ostao toliko dugo ..... inace bi bio banovan davno pre tog incidenta

taj incident je samo kap koja je prelila casu ...... nikako sujetan cin nekoga ..... u krajnjem slucaju ja nemam moc da ga banujem .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2006, 11:47 AM   #59
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
a i veruj mi , na par moderatorskih akcija da se banuje zbog nepristojnosti , moj stav je bio da mu ipak damo jos poneku sansu da se smiri , jer je covek iz posla .... i zbog mene ( i jos par ljudi ) je i ostao toliko dugo ..... inace bi bio banovan davno pre tog incidenta

taj incident je samo kap koja je prelila casu ...... nikako sujetan cin nekoga ..... u krajnjem slucaju ja nemam moc da ga banujem .....

Pozdrav
Ovo je ziva istina.
Zagore, nemam nameru da napadam Peruna, niti da branim Maxa. Mogu samo da ti kazem neke stvari koje su se desile, pa da ti pomognem da izvuces zakljucak.
Perun se pojavio niotkuda i poceo da deli packe , moguce na njemu svojstven, prijateljski nacin, ali mi to ni tad, a ni sad nismo mogli (i kako bi?) da znamo.
Njegovi postovi su imali gomilu vulgarnosti koje su odmah izeditovane i dovedene u formu veoma pristojnog obracanja, te sa ove distance, ti nemas pravi uvid u ono sto je covek rekao. Moguce da neko od admina ima cak pristup originalnim postovima...
To sto je on mozda preke prirode, ne daje mu za pravo da se na clanovima foruma izivljava iliti "normalno komunicira".
Ja nemam nameru da ovim putem pricam ista lose o coveku dalje od onog sto se desilo ovde, jer ja momka stvarno ne poznajem licno i cuo sam od par ljudi da on nije bas takav kako se predstvavio, ali moras da vodis racuna da na netu ima dosta verovatnoce da se dese nesporazumi, a pogotovu kada imas tvrd stav i nacin obracanja poput njegovog.
On je tvoj drugar i ja to postujem. Verovatno bih se i ja zalozio za svog prijatelja onako kako ti to radis, ali podji od sebe, pa daj sebi iskren odgovor, da li je prema tebi neko bio arogantan, surov, nepravedan ili zlonameran?
Na kraju, jos uvek si ovde, a sumnjam da bi bio da imas bilo kakvu od navedenih neprijatnosti...
Svi se mi privatno ponasamo na odredjen nacin u krugu ljudi koji nas znaju i koji nas vole i prihvataju sa nasim manama, ali ako u prvih nekoliko postova, nastupi neznanac sa svojim "privatnim" navikama ophodjenja, to itekako moze da zasmeta ljudima i da pripomogne sticanju pogresne slike o istom.

Kao sto rece Max, uvek moze da se ponovo registruje i pocne od pocetka, ali normalno. Na taj nacin ce biti u prilici da podeli svoje znanje sa drugima, a i sam nesto da nauci. Ako pritom uspe da obuzda poriv za napusavanjem, svi ce biti u "plusu".

Ja se raspisah a rucak mi zagore (Zagore... , ali mi je stvarno zagoreo ), a dolaze i ljudi na snimanje....
Pozdrav!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2006, 12:36 PM   #60
idekius
Mason

idekius's Avatar

Mala ispravka... moj drug lala i becar je zaboravio nesto...

Perun je bio jednom, ili dva puta banovan pre toga... kompromisno, da bi mu skrenuli paznju na ponasanje... "Vece staraca" ovog foruma je par puta "zasedalo" po tom pitanju i pokusalo se sa privremenim banom, ako me secanje dobro sluzi... Ne secam se na koliko je bio banovan... nedelju, ili dve... Cilj nam je bio da ga zadrzimo na forumu, a da mu se stavi do znanja da vredjanje i vulgariteti nisu dozvoljeni... licno sam, verujem, bio korektan prema njemu, a i on prema meni... cak mi je dao na PM par korisnih saveta u vezi kupovine NS10M koje sam bas u to vreme uzimao... Jednom mi je i prijateljski objasnio da su njegovi postovi pogresno shvaceni i da mu nije cilj da lupa packe onima koji imaju manje opreme, ili su krace u poslu...

Nazalost, to iz njegovih postova zaista nije moglo da se zakljuci... Verujem da on tako zaista prica i da je to njegov uobicajeni ton, ali ti ga Zagore poznajes i tebi je to jasno, onaj ko ga nezna, to ne moze da zna...
L&M, kad, medjutim, dakle, problema je bilo i ranije, a ovo sa Maxom je bio finish i umesto Maxa je mogao biti bilo ko... Njegov stav se tumacio kao "adje sklanjaj se malisha" i cesto su sevale varnice...

Sto se tice Maxove sujete, ja nisam zakljucio tako nesto. Sa Maxom se druzim godinu, godinu i po dana, radili smo tri pesme zajedno, razmenjivali misljenje o opremi, tehnikama rada, vise puta bio kod njega kuci, isli zajedno u Budvu, Zrenjanin... Siguran sam da Max nije ni sujetan ni hvalisavac i mislim da svi koji smo duze ovde to znamo... Pa ja sam tek pre neki dan saznao sta je od pesama radio Max i to sasvim slucajno u nekom bezveznom razgovoru... Covek mi se nikada nije ni pohvalio ovim, ili onim... Sujetni ljudi se ne ponasaju tako...

Ja sam sujetan, ali to nekako kontrolisem i trudim se da se ne vidi jer znam za to

Peruna bih opet voleo da vidim na ovom forumu jer verujem da pripada ovde... on je covek iz posla, verovatno o.k. lik i neznam sta je tu toliko tesko da sam sebe cenzurise i da obrati paznju da svojim postom ne uvredi nekoga ko to nicim nije zasluzio... Kad ljudi nisu besni, kuca nije tesna

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules