Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2013, 09:22 AM   #41
damir23
Member

Default Re: Vst drums - best of

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Hteo si reci, ako gitari dodas bubanj u mix-u ona drugacije zvuci i tako dalje svaki novi kanal/kanale/instrument? Ili nisam shvatio poentu . Ako je ovo prvo ne bih se slozio.
čitao sam na nekim forumima rasprave o toj temi
prema izjavi jednog, a ostali se slo?i?e , gitara će ostati gitara bez obzira ako mijenja? saund bubnja, osim ?to će? mo?da fulati kontekst pa će svaki imati svoj đir.
no ako mijenja? saund gitare bubanj vi?e neće ostati ono ?to je bio
dakako to nije moje mi?ljenje već teoriziranje s nekih sajtova produkcijske tematike
damir23 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 11:04 AM   #42
damir23
Member

Quote:
Originally Posted by NIelectroy View Post
Ovi bubnjevi sto kazes od po 100gb su vec dosta procesuirani a onaj kod Mise MIjatovica samo poredja mikrofone i svirka moze da pocne. Dakle nadji sirove semplove pa sam kako ti odgovara ih oboji da zazvuce tako kao sto zelis.

Evo recimo besplatan kit sa neprocesuiranim bubnjevima.

http://www.analoguedrums.com/details-bm.php
ovo dobro zvuči s obzirom na free, i mali paket
damir23 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 12:51 PM   #43
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by damir23 View Post
čitao sam na nekim forumima rasprave o toj temi
prema izjavi jednog, a ostali se slo?i?e , gitara će ostati gitara bez obzira ako mijenja? saund bubnja, osim ?to će? mo?da fulati kontekst pa će svaki imati svoj đir.
no ako mijenja? saund gitare bubanj vi?e neće ostati ono ?to je bio
dakako to nije moje mi?ljenje već teoriziranje s nekih sajtova produkcijske tematike
Pa nece valjda postati violina Pa naravno da ce gitara ostati - gitara, ali kako ce da legne u mix debelo zavisi od ostalih instrumenata.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 12:55 PM   #44
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Kupujte softver ! Jedino tada ce vam zvucati dobro i za narodnjake i zabavnjake ! Kada platite, odjednom vam sve prosvira
Old 03-10-2013, 02:35 PM   #45
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Pa nece valjda postati violina Pa naravno da ce gitara ostati - gitara, ali kako ce da legne u mix debelo zavisi od ostalih instrumenata.
Oni koji govore da jedan zvuk NE zavisi od drugih zvukova u pesmi su ljudi koji nikad nisu otvorili mikser konzolu, ili prisli istoj (bez uvrede) To je kao da ste rekli da frula proizvodi zvuk slican pneumatskom cekicu ili tako neka nebuloza... Ne postoji apsolutno dobar zvuk snera, jer onda niko ne bi ni koristio drugi.

Doduse, tu i tamo se pojavi neko ko pobija te teorije - Juzni Vetar je koristio APSOLUTNO isti set instrumenata u svakoj pesmi. Opet njihov bas ili dobos - pa i onaj sa klavijatura (imam bar jedno dvaes' a'la MILE BASSova na Korgu PA3x) jednostavno NE ZVUCI tako, kada se ubaci u modernu matricu nabijenu harmonijama i sta ja znam cime sve ne. To sto cini zvuk JVa su uglavnom, pored instrumenata - njihovi aranzmani i linije sviranja, kao i kolicina instrumenata u pesmi - nisu oni tada imali cubendo sa xyz traka.
Old 03-10-2013, 02:59 PM   #46
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

sreca sto u vreme pravog JV nije bilo kompijutera (najvise mislim na snimanja na njemu, atari midi note OK),, jer bi zvucali ko danas, ne bi nas bilo zapazeno.

Last edited by branoy; 03-10-2013 at 03:01 PM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 03:12 PM   #47
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
sreca sto u vreme pravog JV nije bilo kompijutera (najvise mislim na snimanja na njemu, atari midi note OK),, jer bi zvucali ko danas, ne bi nas bilo zapazeno.
Pa imam taj JV bas na klavijaturi sa sve ostatkom njihovog seta. Ne zvuci ni iz daleka tako, ako ga ne svira cika Mile , a i aranzmani su sada sa 50 traka!
Old 03-10-2013, 03:27 PM   #48
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

znam i koji imas imam i ja, dva razlicita jel tako? ma dzaba, odsviram ja slusam cd, i sve linije i duzine trajanja note u bocu, i stavim i drum. al nije to taj sound opet ni efekat. taj hall , nema u PC, paa gde analogija, trake, moj stari je nekad bio predstavnik jv za BIH, RS, zna se s miletom jos kad su harali zemljom, ozvucavao ih ovamo na velikim koncertima, secam se 1986 dal je kad je dragana bila u onom zelenom kombinezonu, pesme spasi me samoce, pusti da verujem, pa ta petorka bila vamo, a tata ispred njih za mixerom i slusalicama, cak me dali njoj, ona me podigla i pevala pesmu neku, a ja mali sta sam znao nist,, al mi je drago da se secam,

njihov sound ne moze na pc i ovu novu tehnologiju, pa perica zdravkovic posle njih i dalje svira harmoniku i koliko toliko priblizna je al samo po lepoti svirke,
tehnologija danas ima svu moc, brzinu sve, al nema dushu, slatkocu!
branoy is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 03:38 PM   #49
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matya View Post
Ljudi, sorry, ja sam se malo salio u mom postu, ali nisam bio jasan, hteo sam reci, dokle pobogu bubanj za narodno, bubanj za zabavno, dobos za rok, hihat za pop, nikad mi nije bilo jasno pitanje, a dobio sam slicnih milijardu:'' Batice, daj mi neki dobar bubanj za rumbu'' Nikad necu shvatiti sta znace takva pitanja... Bubanj brate, kao i svaki instrument radi ili ne radi u odredjenoj pesmi, pa moze da bude i udarac u kantu, kao da neko sedne i kaze, e sad cu da napravim dobar bubanj za metal ili da cujes producenta koji kaze Yamahu koristim za funk, a Sonor za jazz...
Mora? da odslu?a? malo ?ta se radi u takvoj muzici i da skapira? estetiku. Pre nego ?to sam krenuo da radim aran?mane, činjenica da mi je najveći deo takve muzike u startu smeće mi je smetala da razumem logiku te muzike. Tako ti je i za zvuke, iako je ta estetika u modernom folku nakaradna, ona de fakto postoji i vremenom je skapira?.

Sećam se kad mi je 90ih jedan vlasnik studija iz NS-a pričao kako su mu do?li narodnjaci da ne?to rade a on upravo kupio Kurcvajla, platio sempler sa memorijskim pro?irenjem kao suvo zlato, gori od ?elje da ga upotrebi. Učitao on njima najbolje farbe sa CD-a koje je imao, sve surovi realizam. Gledaju oni njega, pa se gledaju međusobno pa se mr?te. Ka?e gazda benda na kraju "lo? ti ovaj bubanj". Na kraju skapira on ?ta je fora, pove?e Rolandov modul i pusti onaj prvi drum kit sa njega i fingered bass i svi odu?evljeni, kao to je to brate.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 03:44 PM   #50
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
ne ne, rekao je sto sam ja nekad davno pricao, npr primer, uzmi VSTi yamaha XG50, ili hiper canvas roland vsti, i poredaj ih na 10 kanala,
od volje ti sta ces da biras iz njih na 10 kanala, sve ce zvucati jednobojno, spojeno, ma mix do jaja, svi su ista frekvencija, eq, tako odradjeni od strane i rolanda i jamahe, da se stapaju samo tako, samo treba fino odsvirati i odradit dinamiku svirke,

dok uzmi ti jedan EX drumer, pa otvori sledeci kanal jedan nexus koji nema veze ni sa jednom frekvencijom sa tim istim ex drumerom, pa uzmi sledeci treci kanal neki kontakt, svi za sebe i nista se ni sacim ne slaze u mixu, onda da te zaboli glava, i na kraju ne znas sta bi im dodavao da zvuce stopljeno , kao jedan. e to mene j. celi zivot
Izvini ali čini mi se da si upravo rekao "Ne znam da miksam i to me muči... Kad bi sve to moglo nekako samo".

Quote:
ma razumem druze, to i ja kazem, alo ba 100gb? !! kazem i pre pa jedan snare nek ima 7 lajera po dve evo sekunde, to nije ni 1mb, i stereo jos,
a sta ti vise treba ?? i tako redom, ovo sto ovi danas rade je strasno, to je se sve potrosilo vise na one gluposti crash, cinele, itd , ne verujem da samo iz Superior Drumera evo uzmes par nota kick , snare , hi hat da ima vise od 30mb?!

skines 20gb drum, mesto milion peseta ono jedva par njih. sve same gluposti.

mogu do ujutro.
Misliš, tebi ne treba, ne znaš šta bi sa tim, pa samim tim mora da je bezveze i nepotrebno?

Last edited by Dushan_S; 03-10-2013 at 03:47 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules