Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-03-2012, 02:48 PM   #41
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: waves 9

Lampash,loze te mangupi,kad napravis dllove sa shel2vst to ce biti vst2 pluginovi.ja taj vst2 shell sam izbrisao iz vstplugins foldera,koristim samo vst3
Jan is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 03:07 PM   #42
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matya View Post
Ja vise nisam ziv sto se Wavesa tice, meni je V7 savrseno radila probam V8 i napravi mi haos, kada sam skinuo V8 ni jedna prethodna verzija nije htela da mi radi, cak ni ssl4000 stari bundle, kao da ostavlja neke tragove po sistemu i pravi haos, samoo sto je mene sada V9 spasio, radi bez problema!

BITNA NAPOMENA !

Bez obzira da li ste radili uninstal i brisanje registry-a Waves ostavlja na sve strane waveshell-ove ima ih na vise mesta, treba obrisati vst3, vst2 waveshelove, waves folder, i cini mi se u okviru application data plug in settings, to sve mora manuelno jer uninstall cesto ne brise te fajlove.
Aj molim te samo objasni kako si instalirao. Mo?da ja negdje grije?im, mada ne vjerujem.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 04:05 PM   #43
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines View Post
Deinstalacija:

Poku?aj ručni= Ni?ta
Poku?aj sa Revo Uninstaler=Ni?ta
Poku?aj nogom u komp=Boli noga

Wavesi ni pojma.
Ti si kralj!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2012, 08:19 PM   #44
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

@Mogli
He he.... Ma ljut sam zbog ovih wavesa.....

Ali, imam novost....
Naime, dakle, kako da kažem..... PRORADILO !!!!
Našao neki stari hdd i instalirao na njega svježi system.... Instalirao Cubase 5 i waves 9.....Radi kao puška..... e sad, već satima ne mogu to pokrenuti da proradi na systemu na kojem radim. Bit ću uporan, neko vrijeme.... Bojim se da će mi biti lakše i bolje za zdravlje, sve srušiti i nizati terabajte od početka.... uf...
Old 26-03-2012, 09:55 PM   #45
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Lampash,loze te mangupi,kad napravis dllove sa shel2vst to ce biti vst2 pluginovi.ja taj vst2 shell sam izbrisao iz vstplugins foldera,koristim samo vst3
Jan, baćo moj, kako da ja obri?em ne?to ?to nemam VST2SHELL kod mene u VST folderu ne postoji! Imam instaliranu V9 i postoji samo fajl waveshell-VST9.0. Kako sad svi imaju taj vst2shell, a ja ga nemam? Mada, oko ovog 'mangupiranja', ne pada mi na pamet da pravim 300 dll-ova pa da izgubim čitav dan rasporedjujući ih. Sort by vendor mi zavr?ava posao
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2012, 06:51 AM   #46
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Jedan "paket" wavesa je došao bez toga. Ima u repack-u. Tako je bilo i meni.
Old 27-03-2012, 07:21 AM   #47
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
Jan, baćo moj, kako da ja obrišem nešto što nemam VST2SHELL kod mene u VST folderu ne postoji! Imam instaliranu V9 i postoji samo fajl waveshell-VST9.0. Kako sad svi imaju taj vst2shell, a ja ga nemam? Mada, oko ovog 'mangupiranja', ne pada mi na pamet da pravim 300 dll-ova pa da izgubim čitav dan rasporedjujući ih. Sort by vendor mi završava posao
Lampash, kad si skinuo V9, dobio si u rar-u iso fajl, nekoliko notepad fajlova i folder koji se zove shell2vst
A ne ja nisam obrisao vst2shell, greska, obrisao sam shell koji drzi VST2 pluginove ( waveshell-VST9.0 ), to sam obrisao i koristim samo VST3 pluginove koji odlaze u common files itd... A za shell2vst pogledaj! A da to je u repack varijanti
Old 27-03-2012, 11:16 AM   #48
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Nuendo 4 NEMA Sort by Vendor funkciju,naravno da se moze sa shell2vst napraviti dll-ovi i da se sortiraju po folderima,to sam sve radio pre C5,ali vst3 plugs ne mogu tako rucno da se sortiraju,svi su na listi pod steinberg itd Sort By Vendor je uveden od verzije 5 i na listi stavlja sve plugove automatski pod imenom proizvodjaca i nameni,bez obzira na to u kom su folderu unutar vst foldera. Stoga vst3 wavesi ne zavrse pod steinberg/dynamics recimo,vec pod waves/dynamics.Lakse je stiklirati jedan checkbox u c5 ili n5 ko ima i dobiti sve sortirano,nego rucno razvrstavati 350 dll-ova. I da ponovim n4 nema Sort by vendor funkciju
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2

ovo je moj post na koji odgovaras.sto pise u zadnjoj recenici???
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2012, 11:24 AM   #49
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2

Covece ti si skocio na mene i napao me sto sam reko da N4 nema Sort By Vendor funkciju? A nema je, cita listu onako kakav je folder routing unutar vstplugins foldera.
Ja sam coveka uputio u Sort By Vendor funkciju koja je uvedena od verzije 5 i kako da mu se VST3 plagovi sortiraju pod Waves a ne pod Steinberg Dynamics itd... Ne kapiram sta zelis od mene? I covek je jasno u postu pre tvog rekao da ZELI DA KORISTI VST3, a ti mu govoris kako da pravi DLL-ove sa shell2vst itd... Dakle da rezimiram, nemas resenja kako da sortira VST3 pluginove da mu se vide pod Waves folderom ( a me pod Steinberg), ne citas da covek zeli VST3 da koristi a ne VST2.4, i napadas mene sto kazem nesto sto je istina i dalje mu dajes nepotreban savet kako da kreira i sortira posebne dll-ove koji su i onako vst2.4 i bespotrebno bunis coveka. Kad samo jednim checkboxom dobija sve Waves VST3 plagove sortirane pod Waves i dalje po nameni, bez potrebe da se mrka sa 350 dll-ova i da ih salje u ovaj i onaj folder, koji pri tom nisu ni VST3. Od kako se pojavio shell2vst, od verzije 7 sam ga koristio da razvrsatavam sve rucno dok C5 nije izasao sa ovom novom i prakticnom funkcijom.

Kapiram ja da svako sebi iz svoje perspektive deluje najpametnije, ali prvo razmotri malo bolje sta drugi pisu.

Pozdrav

Last edited by Jan; 27-03-2012 at 11:32 AM.
Old 27-03-2012, 11:45 AM   #50
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post

Sto si ti brate tolika paljevina? Hvala na tvojim savetima, ali bi ti posavetovao da predjes na malo na pivo, nemas pojma kako to smiruje vst zivce...
Mogli is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules