Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2011, 07:44 AM   #41
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
sam kazes da se babe i zabe ne porede, i onda nadjes najgori tablet da poredis sa ipadom, ne kontam.
pa ajde nadji mi bolji tablet od ipad2 i postavi da vidim test

jedino sto ste nasli je link gde je net za milisekundu brzi od iphone-a i to je to.. a ustvari nije sve u brzini browsera..

ali sto kaze Tomislav, neka koristi svako sta misli da najbolje za njega..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 05-04-2011, 01:56 PM   #42
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Default Re: Android duplo br?i od iPhonea

pa ljudi ja ne znam sta je sa vama, svako i koristi sta mu vise odgovara, niko nije protiv jobsa i iphone-a, vec se poredi sa drugim proizvodjacima da vidimo sta imaju i drugi da kazu kao odgovor.

@ivan: nema testa izmedju ipad2 i samsung galaxy tab2, bar ja nisam nasao
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2011, 12:19 AM   #43
rastamankg
Member

Ne razumem pljuvanje ni po jednoj od ove dve platforme. Svaka od njih ima svoje prednosti. Koristio sam dva android telefona i imam android tablet, a opet nemam neku "potrebu" da pljujem po appleu. Koliko god pljuvali apple, on je ipak zapoceo revoluciju sa svakim svojim proizvodom, samo je mana sto su apple proizvodi preskupi, i mislim da se to nece menjati u skorije vreme, jer je apple ipak ime u IT industriji skoro trideset godina. Samo ta cinjenica dokauje koliko je apple dobra kompanija, kada se toliko dugo odrzala na samom vrhu it indusrije. Android je i dalje relativno nova platforma, i verujem da ce u buducnosti biti mnogo usavrsavana (Ice Cream Sandwitch deluje obecavajuce). Plus za android je i to sto je otvorenog tipa, tako da svi mogu da doradjuju sta im se ne svidja, za razliku od applea. Mana mu je samo sto aplikacije mogu da se pisu iskljucivo u javi, pa ga to malo ogranicava (mislim da je to razlog kocenja pojedinih aplikacija na Androidu). Mada, na kraju krajeva, i iOS i Android pokrece unixoliki kernel, tako da su u osnovi oni nekako povezani :P. Sto se tice price sa pocetka teksta, sada koristim samsung star II koji ima samsungov fabricki operativni sistem, i nista mi ne fali. Tako da, ko sta voli, neka kupi. Sve je dobro ako moze da zavrsi posao koji mu je u osnovi

EDIT: Izvinite na zomifikaciji teme, tek sad vidim kad je zadnji post postavljen

Last edited by rastamankg; 29-10-2011 at 12:22 AM.
rastamankg is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2011, 01:11 PM   #44
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Quote:
Originally Posted by rastamankg View Post
Mana mu je samo sto aplikacije mogu da se pisu iskljucivo u javi, pa ga to malo ogranicava (mislim da je to razlog kocenja pojedinih aplikacija na Androidu).
Ispravka, aplikacije za android mogu da se pi?u i u M$ .NET tehnologiji tj. portu ka Linuxu MONO-u, kao i za iOS.
http://android.xamarin.com/
Quote:
Mono for Android enables developers to use Microsoft? Visual Studio? to create C# and .NET based applications that run on Android phones and tablets. Developers can use their existing skills and reuse code and libraries that have been built with .NET, while taking advantage of native Android APIs.
Znamo da je MONO projekat sponzorisan od strane Novell-a, a isto tako znamo i da M$ ima dil sa Novell-om, a neki čak i sumnjaju da je M$ kupio Novell preko proxy firme:

http://blogs.computerworld.com/17416...vell_microsoft

Inače, Apple je ispred svih u onome ?to se zove emocionalni dizajn, a da ne pričam o optičkim varkama tj. iluzijama, ?to u stvari Apple proizvodi i jesu . Hehe, nadam se da nisam jedini koji vidi tačke između redova na tastaturi (gledajte u G key pa naglo pređite na M ili C).

Kad već pričam o emocionalnom dizajnu a i da ne bude ba? totalni offtopic, evo par slika sa android telefona od pre par dana:
Attached Images

Old 02-11-2011, 01:20 AM   #45
rastamankg
Member

Auu, dobra masinica
Ontopic:
Ovo je stvarno dobra fora, da se visual studio koristi za programiranje android aplikacija, to nisam znao. Moracu da probam kako to sve funckionise, ali pitanje je brzine izvrsavanja, kompajliranje iz .Net koda u Javu moze biti veoma bolno po performanse... Mada se nadam da ce google u skorije vreme resiti problem programiranja iskljucivo u javi, jer su performanse za odredjene stvari uzasno lose (Audio latenca je oooogromna). Ipak je sve to samo linux, malo ogoljen i nasminkan

BTW. Tackice se bas primecuju kako iskacu :P

Last edited by rastamankg; 02-11-2011 at 01:22 AM. Reason: Tackice, tackice, tackice
rastamankg is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules