Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-12-2009, 10:48 AM   #41
sira
Senior Member

sira's Avatar

Default Re: Kolika je cena za vas ulozen trud ??!!

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Da. Ja radim samo za video. Tu i tamo je ta ista kori?tena i na radiju.

A sto se tiče nekori?tenja autorske glazbe, to je vrlo čest slučaj na niskobuđetnim reklamama, pa uzimaju royalties free glazbu i to ih ko?ta 400 kn. Sad je to sve če?ći slučaj, s obzirom na recesiju.

Inače, mnogi rade reklame i za 100, 200 E. Ja za te novce neću ni upaliti kompjuter.
Naravno, ovaj nivo produkcije zaslu?uje tvoju cijenu, kapa dole.

Mi svakih par godina kupujemo par setova CD-ova sa instrumentalima za izradu radio spotova. Ali razlika cijene izrade i cijene emitiranja radio spotova su ogromne npr u splitu i zagrebu, privreda je na ovom području puno slabija, i uz istu slu?anost, moramo bit duplo i vi?e jeftinij od ZG radio postaja
sira is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 11:51 AM   #42
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Thumbs down Re: Kolika je cena za vas ulozen trud ??!!

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Nisi u pravu....Ne ocekuju za 20-30 evra, ocekuju za dzabe...
Meni su stizale ponude na majspejsu od domacih repera:

"Jel hoces da mi uradis jedan instrumental za moj predstojeci album, za uzvrat ces biti potpisan na omotu" What????

Nisam se mnogo leba najeo ni od stranog repa sto sam radio...A radio sam puno toga...

Jos nesto doprinosi tome, sto reperi u Srbiji i u svetu sve manje i manje su zastupljeni a u Srbiji se diskovi generalno lose prodaju, izdavacke kuce se zatvaraju, jako je tesko i na tvu naci dobru alternativnu muziku (pod alternativom podrazumevam sve sto nije Grand i ultra popularni pop ala Vlado, Zeljko itd), i radio isto propada...Poznati pevachi dele svoje diskove, kupis telenor karticu dobijes Zdravka, kupis MTS dobijes Zeljka, kupis Svet dobijes Cecu...

Ima nekih klinaca koji sebe nazivaju hiphopom da ne imenujem, ali da se razumemo to nije hiphop, mozda ima primese, isto kao sto Osvajachi - Teche vino crveno imaju elektricnu gitaru onda su tom logikom rok ...

Kome ti hoces da prodas beat? Mislim, reci mi kojem rap imenu u Srbiji bi zeleo da prodas instrumental i reci cu ti da li je taj neko ikada platio za beat i da li je voljan da plati...

Jedini nacin u Srbiji da prodas takav neki instrumental je da nekako nadjes kanal do nekog poznatog pevacha kome ce se tvoja kompozicija mnogo svideti i da bas toliko zapuca da je kupi od tebe...Ja ne vidim zaradu od prodaje instrumentala reperima jer ih oni ne kupuju...Ama bas niko sa srpske rep scene ne kupuje instrumentale

EDIT: PROCITAJ PAZLJIVO Poenta moje price je da treba stvarati muziku i ne razmisljati o parama...Jer ako si ti poceo da se bavis produkcijom i jos nisi uradio jedan aranzman, pesmu a vec razmisljas za koliko ces da ga prodas nema nista od toga...Ja ne verujem da je bilo ko ikada reko "ja cu da se bavim muzikom" stvorio kompoziciju i odma napravio pare od nje...Tako da prica "moras da naplatis" ne pije vodu, dok prica "stvaraj muziku, nadji ekipu, ljude sa kojima ces zajedno da stvaras, pusti da sto vise ljudi cuje" pije. Znaci stvaras muziku zato sto je volis, onog trenutka kad neko prepozna da to moze da unovci i ti ces unovciti svoj rad, a kad ti muzika postane posao ili day job sta vec onda vec drugacije razmisljas...Do tog trenutka treba stvarati i ne razmisljati o parama...A ako ti dodje "Djoka" kog ne poznajes i zeli da mu uradis muziku a ne znas coveka niti si ikada cuo za njega, njemu treba kazes svoju cenu i da prodas svoj rad, jer nisi hitna pomoc.
Ali opet od neafirmisanog Djoke koji je slucajno reper klinac koji nikad nije usao u studio ne mozes da ocekujes par stotina evra ili soma ili tako nesto...
Think about it

EDIT2: Za tebe Ugljesha, cuo sam one dve stvari na majspejsu i svidja mi se ona mrachna Samo se potrudi da ti muzika dodje do ljudi...

BRAVO !!!I ja isto tako mislim da treba da se krene od nekog minimalca i da ti je cilj samo da napravis ime a kasnije tek da unovcis sve to.

A i to sto si rekao je istina za repere i matrice.Svi oni rade " nesto svoje " u Fl ili cemu vec i prosto nece da kupe,a naravno tome doprinosi i nasa hip hop scena =tj slaba zastupljenost !!Primer za neke od njih su Gru,Marko Djurkovski itd ...

Ma ja samo ako budem nasao zajednicki jezik sa jednom devojkom sa foruma,sa njenim glasom i mojim idejama mislim da bi mogli da napravimo BOOM na nasoj sceni !!Jer stvarno verujem da je ona to sto sam dugooo trazio i bilo bi steta da je ne uzmem pod svoje okrilje.Imam trip da cemo biti kao Puff Daddy & Mary j blige

Kakav entuzijazam
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 01:49 PM   #43
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Ma ja samo ako budem nasao zajednicki jezik sa jednom devojkom sa foruma,sa njenim glasom i mojim idejama mislim da bi mogli da napravimo BOOM na nasoj sceni !!Jer stvarno verujem da je ona to sto sam dugooo trazio i bilo bi steta da je ne uzmem pod svoje okrilje.Imam trip da cemo biti kao Puff Daddy & Mary j blige

Kakav entuzijazam
Pa je l' ti planira? da pravite album ili dete?
Po?to po tvom komentaru imam utisak da bi hteo da je ?eni?...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 02:10 PM   #44
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Quote:
Originally Posted by zlobisha View Post
Pa je l' ti planira? da pravite album ili dete?
Po?to po tvom komentaru imam utisak da bi hteo da je ?eni?...
hahahahaha

Comentari ti odgovaraju nick-u .
Aj recimo da objasnim ovako.Kad trazis nekog (hmm pa aj da kazem 3 god) ko ima takav flow,peva na engleskom,ima stila za pevanje kakav sam ja trazio dostaaa dugo onda moras prosto tako da odreagujes

To prosto nije nesto sto zvuci kao svaka druga reperka ili rnb pevacica sa nasih prostora.Mnogo vise lici na USA school .Bilo bi prosto steta kad bi je neko drugi preuzeo i upropastio njen stil pevanja i sa nekim osrednjim pesmama.

Ne kazem da su moje pesme Timbaland hitovi ali jednostavno sa mojim smernicama MISLIM da bi od nje napravio zvezdu.

Btw jbt mnogo gledam onaj Mtv i sve one emisije poput Making a Band,Cribs,its . . . to utice na VUGLA RODJACIII !!! sto bi rekao Pinki hahahaha
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 02:42 PM   #45
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post

Inače, mnogi rade reklame i za 100, 200 E. Ja za te novce neću ni upaliti kompjuter.
Izvini ako je pitanje malo indiskretno, ali jako me zanima da li ?ivi? od muzike i samo od muzike? Ako je tako - onda ti se stvarno divim...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 03:01 PM   #46
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
BRAVO !!!I ja isto tako mislim da treba da se krene od nekog minimalca i da ti je cilj samo da napravis ime a kasnije tek da unovcis sve to.
Nisam to rekao
Rekao sam da treba se samo radi muzika, nadjes ljude sa kojima ces saradjivati i radis
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 06:15 PM   #47
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Izvini ako je pitanje malo indiskretno, ali jako me zanima da li ?ivi? od muzike i samo od muzike? Ako je tako - onda ti se stvarno divim...
Da i thanks.

Ali vidi.. sutra je Bo?ić (u HR)... ljudi odmaraju, imaju slobodne dane, ja moram najkasnije do subote napraviti 2 primjera za reklamu, za koju sam rough cut dobila maloprije.

Ili... kad sam bolesna... nema bolovanja.. mora? napraviti ?to mora?... u roku.

Zapravo je ovaj posao (ako ?eli? ok zarađivati) prilično dobar način za uni?titi zdravlje.

Da ne govorim o silnim godinama kad sva ta glazba i sav taj trud nije donosio nikakvu financijsku dobit.

To je djelić druge strane priče.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 07:13 PM   #48
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
Btw jbt mnogo gledam onaj Mtv i sve one emisije poput Making a Band,Cribs,its . . . to utice na VUGLA RODJACIII !!! sto bi rekao Pinki hahahaha
Down with the Mtv!

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules