|
Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Moderator
|
![]() Quote:
eto, meni bila neka kvazi pevachica.. i kao, ja je snimam.. i sad, sa leve strane prozor i ona u studiju.. ja okrecem glavu na desno i kao gledam u pik metar da ne zaklipuje a vrishtim od smeha u sebi.. i to je taj nevidjeni osecaj.. smejem se bukvalno sam sebi, shto sam toliko bedan.. i sad, ona izlazi.. ja je pozvao "imamo dovoljno materijala" aj zajebi, dodji vamo.. i ona dolazi.. i kao.. aj ugasi auto tune.. ![]() elem, ja joj kazem da je termin proshao i sve to.. i da je ovo ok, da ce se iskoristiti neshto.. da bi se riba na kraju zalila na mene kod lika chiji je bio studio.. ne ne.. jednostavno, voleo bih da imam srca da izbacim tako nekog napolje pa nek se snadje kako zna i ume.. al jbg.. nisam takav... i posle se uvek zavrshi isto.. osecam se jadno, ceo dan sam potroshio, i josh cu nekoliko dana potroshiti dok je vratim u harmoniju.. ![]() a o reperima van takta da ne pricham.. lik napishe strofu gde je prvi lajn tri rechi a drugi je 20. i naravno, to ne moze da se odrepuje u ritmu, i on kao, ubrzava ti matrica.. mislim, metak u chelo i sebi i njemu odmah |
|
![]() |
![]() |
#42 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ubrzava ti matrica,xaxaxa zajeban si ti igrac reci cu je tom decku da je u pravu ![]() ![]() ![]() Imao sam i ja jednog sto ne moze da peva dok ne uzme mic u ruke,kralj.Ja ga pitam pa sto si sada fals a on mi kaze "NE UMEM DA PEVAM DESNOM RUKOM"da moram da sacekam da prebaci mic u levu ruku.Strasnooooooooo |
|
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
|
![]()
hahahahahahahah.. frka a?
idi, ne zelim da se smaram sa hand held pevachima/pevachicama, a kamoli da mi se vrtljaju i pevaju nogama.. 100% visha cena i aj u tri pershuna. |
![]() |
![]() |
#44 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#45 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Koga interesuje neka pogleda oko 2:10 min http://youtube.com/watch?v=yzugC_FV4EY |
|
![]() |
![]() |
#46 |
VIP Member
|
![]()
Ovako: već pomenuti studio "Plava ?upa", rane osamdesete, grupa U ?kripcu snima osnovne matrice (bubanj, bas, gitara) kod Dragana V. za svoj prvi album. Ostatak smo snimali i miksali u Studiju 5 PGP RTB. Producent (Sa?a Habić) tra?i da bas i gitara idu pravo u mikser, koji se nalazi na spratu.
Bend (Milo? Obrenović, bubnjar, Zdenko Kolar koji menja na?eg basistu koji je u vojsci i ja) smo u studiju koji nema nikakvu vizuelnu vezu sa re?ijom. Postoji multi-core razvodnik i gore i dole, ali ima samo XLR konektore, a Zdenko i ja imamo samo 1/4" TS "d?ekove". I, nema frke, silazi Dragan sa "motorcanglama" iliti "kombinirkama", iliti klje?tima i cvikuje nam kablove, časom ih blankira, gura ?ice u rupe od XLR-a, malo ih učvrsti ?ibicama i ka?e: "Samo nemojte mnogo da se mrdate, da ne ispadnu ?ice, zalemiću ja posle kako je bilo". Dragan, veliki ludak (u onom pozitivnom smislu) i veliki car. Trebalo mi je par decenija da shvatim koliko je njegovo tumačenje produkcije popularne muzike zapravo zdravo. Pijaca: proda? boraniju, zaradi? za paradajz i to je to. Danas imamo 24-bitne konvertore koji nude teoretski dinamički opseg od 144dB ('ajde da ka?emo da je to u praksi oko 110+dB) i rezultate koji klipuju kao da su snimani na diktafonu sa auto-rec-level opcijom. OK, izađoh iz okvira teme.
#47 |
Member
|
![]()
Na kraju jos radnog jednog dana prije nego sto zatvorim Nuendo, pozovem onaj njegov notepad i pisem podsjetnik za sutra, npr: - Nasnimiti tercu, gitaru panirati vise lijevo, srediti reverb vokala, dodati tambourine na refrenu, napraviti na improvizacije fade out, itd, itd, lista je vec podugacka, a klavijaturista koji sjedi pored mene razgoracio oci i u nevjerici pokazuje na kompjuter: ''I ON CE SVE TO DA ZAVRSI DO SUTRA?''!
|
![]() |
![]() |
#48 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Member
|
![]()
Vec duze vrijeme sklapam "studio", borim se koliko mogu.Dve godine odjecu nisam kupovao,stedim na hrani ,ponekad odem na kafu i to mi je sav provod.Kupim ja Focusrite voicemaster pro,mackie big knob,e-mu 1212m,adam A7,LCD monitor ,NT2a, juce kupio od Mihajla ruDAW ONE.Dolazi danas prvi klijent (pacijent) ,hoce da mu radim nekakvu pop baladu.Ulazi on u studio! A ja sebi odradio u reziji ,ubacio ugaonu (cetvorosed na ugao) i iza nje ostaje prazan cosak,pa ja tu ubacim plavu neonku. I sad gleda on (pacijent) gluvu sobu ,kao sve ok ,ulazi on u reziju ,sjeda na ugaonu ,i pitam ja njega :kako ti se cini sve ovo , jesi li zadovoljan opremom i tako to.."Kad ce on:ma ovo je nevidjeno ,bio sam u mnogo studija ali ovaj je stvarnoo...ali moram da ti priznam ,najjace mi je ovo sa neonkom."
![]() Kasnije shvatim da nije on kreten ,vec ja.Ja se jadan trudio da mu objasnim ,a on sve vrijeme gledao zidove. |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
|
![]()
heh.. tako sam se i ja opremio.. potroshio grdne jebene pare na studio..
i glavna stvar kojom se ljudi odusheve je elektrichna brava i jebena lampa koja je vezana za zvono.. a sve je to uradjeno iz moranja.. kao "super je sve super je studio.. super je oprema, najbolje do sada..." i onda se igraju sa elektromagnetom.. a obe stvari su iz moranja uradjene.. zvono vezano za lampu, daleko su ulazna vrata.. josh kad bi znali da imam kameru i na ulaznim vratima, mislim da ne bi kraja bilo njihovoj sreci i zanimaciji.. a brava sa elektromagnetom je bila potrebna tu jer su vrata debljine 20 i kusur cm, i nema normalne brave koja moze da se stavi u njih.. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|