|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Moderator
|
![]()
Evo, necu vise. Odo na spavanje, imam za koji sat snimanje, a nisam se ni od danasnjeg odmorio.
Laku noc ![]()
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
Stani, cekaj, gde ces!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
MAO
|
![]()
evo lepo kazem opet, DJing sam po sebi jeste vid umetnosti. I ponavljam nimalo naivna rabota. Narocito profi, klubski, a ne kafanski.
U smislu da svaki ozbiljan DJ ima svoj potpis i da se takvi nastupi smatraju koncertima a ne kafanskim blejanjima, u toj meri taj posao smatram cak i autorskim. Uostalom, ima vise uspesnih DJeva na ovom forumu, kontam da ce posle glasanja sutra i oni da bace neku rec. i da, pocetak price je bio da je DJing jedan od razloga propasti muzicke scene planetarne. Ne bih ja to tako crno-belo gledao, jes da su DJevi jeftiniji i jednostavniji za organizaciju od bendova, ali je stvorili su svoju sopstvenu kulturu, i publiku i scenu, te su ipak po meni imaju pozitivnu ulogu u istoriji muzike. Ako cemo iskreno, i bendovska kultura nastala u 20om veku je dosta pomrsila konce mnogim ranijim oblicima muzicke delatnosti, i priblizila stvari sirim masama, te stvorila takodje svoje mesto u istroriji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]()
Ono u cemu se sasvim sa tobom slazem je: To jeste posebna vrsta kulture.
Ali ono u cemu se neslazem je stvar autorskog rada. Evo ti konkretno: Ti mozes da na potpuno svoj i specifican nacin obraditi pesmu od Stonsa. Ali autor te kompozicije je Mick Jager. A mozes takodje obraditi pesmu(sta je tu pesma) od nekog DJ-a(sta da obradis). Objasni mi samo kao da definises taj autirski rad i sta si ti tu obradio (Bas koji ti se dopao ili patern bubnja). Last edited by LACKY; 03-02-2008 at 02:18 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
MAO
|
![]()
naravno da je to njihova pesma, nisam mislio da se otkida deo njenog autorstva.
Autorski u ovom slucaju definisem sam cin izbora i kombinovanja razne namenski pravljene muzike u jednu precizno odradjenu celinu, zvanu DJ set. Znaci, ne samo da DJ umetnik percipira emocije koje odredjena pesma/komad muzike u sebi sadrzi, vec percipira i raspolozenje publike koje je posledica mnogo faktora, od prostora, preko prilike i povoda, te nalazenje najefikasnije kombinacije tudje muzike da bi u jedinstvenom trenutku izazvao najbolju mogucu reakciju publike. Slicno improvizaciji na jam sessionima. Ne samo da identifikuje, nego i namece svojom sopstvenom zeljom iste te emocije koje ovako spakovane postaju MIX kao njegovo autorsko delo, zato sto izazivaju potpuno posebnu emociju koju ta ista muzika, losije spakovana, sama po sebi ne bi izazvala, i tome je sustina. Prvi sam bio zestok protivnik DJizma kao clan BG scene sa nekoliko bendova, dok nisam bolje i detaljnije upoznao materiju, te se osetio malko glupavo sto sam donosio sud bez svih faktora. Iako danas privatno slabo slusam takvu muziku, cesto posecujem mesta koja pripadaju toj kulturi, i izuzetno lako prepoznam loseg, dobrog, pa cak i potencijalno dobrog DJ-a. Znam kad me neko "vozi" a kad nervira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]()
Da ali to nema nikakavu istorijsku niti, autorski validitet. Opet kazem daj probaj da zabelezis to da posle izvesnog vremena das nekome da to proba(naprimer sa papira) da reprodukuje (sta da zabelezis i sta da reprodukuje).
Jednostavno autorski rad je kompozicija a trip i pakovanje je ambalaza koja ima vek svog trajanja i ne ostaje (moze pospesiti prodaju osnovnog proizvoda, ali sama po sebi nije proizvod). |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Member
|
![]()
vi skrenuste sa topic-a lol
nego sutra preostale pesme pa da cujem sta ko ocekuje?? btw pogledajte ovo: http://www.youtube.com/watch?v=Y_G6sI4Nens treba da nauce da pevaju mislim ... a tek ovi: http://www.youtube.com/watch?v=5H1_IesvJqI Last edited by Steka; 03-02-2008 at 05:37 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
evo ti primer 1 Ivo Pogorelic ..... i ostali .... da li su umetnici ? ........ a nikad nisu nista napisali ..... samo izvode tudja dela ..... ali fenomenalno ..... ..... imam jos primera ..... ali mi ovaj nekako najbolji ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Pro Member
|
![]()
Pa i nije ti bas neko poredjenje ali ajde.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Beovizija 2007 | Mitjovan | Dragan Ivanović | 115 | 01-04-2007 11:39 PM |
Beovizija-Evrosong 2007 | LACKY | Pricaonica | 54 | 08-03-2007 03:18 PM |
Beovizija / Eurovision | Steka | Razno | 94 | 03-05-2006 01:51 AM |
Beovizija-spisak ucesnika i malo matematike | Gianfranco | Razno | 10 | 20-03-2006 10:37 PM |
Beovizija - Vasi utisci i komentari | Gianfranco | Razno | 26 | 25-02-2005 07:00 PM |