Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-09-2007, 09:19 PM   #41
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Prostor Za Probe I Studio

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
Inace ista firma ima solidne apsorbere cija je gustina oko 100 kg/m3 , i to je otprilike i neki maximum za sundjeraste (expandirani poliuretan) materijale.Cene pogledaj na www.izoterm-plama.si otprilike po tim cenama ih mi i ovde dilujemo.

videli smo proizvode koje zastupate na sajmu PackTech... ili kako se vec zvao... pa sto ne kazes da ti to radis?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 09:25 PM   #42
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post

videli smo proizvode koje zastupate na sajmu PackTech... ili kako se vec zvao... pa sto ne kazes da ti to radis?

pozdrav

bogi
Boggy ...mislim da sam ti to jednom napomenuo na pm....inace ja sam ti jedan od onih 'nenametljivih" trgovaca....ako ti nesto treba baci mi adresu na pm i poslacu ti uzoke City-expresom ...normalno i cenovnik.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 09:34 PM   #43
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Neznam,nisam uspeo na sajtu nista konkretno da nadjem,izgleda da neradi bas najbolje.Ajde molim te daj neki tel ili adresu ovde u BG kako bih mogao da se raspitam malo vise o tim proizvodima ili ako ti znas nesto vise o njihovim karakteristikama i sta predlazes?Hvala unapred!

Veliki pozdrav!
Reci mi konkretno sta hoces da tretiras...termosilent , kao sto sam napomenuo je obican damping materijal...njime u sustini konstruktivno izolujes samo pod, dakle stitis komsiju ispod(inace mu stan postaje rezonatorska kutija) i to uglavnom od zvukova koje proizvodis hodom, vibracija koje se konstruktivno prenose i sl.Ako hoces izolaciju i bocnih zidova...hmm...to je vec poprilicno "zaguljeno" tj. skuplje.Osnovno je da zvuku suprotstavis sto vecu masu koja nije konstruktivno tvrdo vezana za zid ( znaci pravis dupli zid).Akusticki tretman je vec nesto trece i ima dobrih Plaminih materijala...ali zapamti da nijedan od njih nema linearnu apsorbciju tako da ipak trebas nekog kao sto je Boggy da ti napravi kakav takav projekat.
Old 29-09-2007, 10:01 PM   #44
grada27
Senior Member

Quote:
Ako hoces izolaciju i bocnih zidova...hmm...to je vec poprilicno "zaguljeno" tj. skuplje.Osnovno je da zvuku suprotstavis sto vecu masu koja nije konstruktivno tvrdo vezana za zid ( znaci pravis dupli zid)
Ok,radim izolaciju kao sto sam vec opisao''soba u sobi" stim sto sam mislio da zid(rostilj) zatvaram osb plocama,a zid punim kamenom vunom,sto vece gustine.Sad sam konkretno video neke materjale koji bi u kombinaciji sa osb plocama mozda bili pun pogodak.Nadam se da sam ti sad malo pojasnio,zanima me da zvuk ostane u sobi sto je moguce vise da se nesiri kod komsije iznad,za sada me ne zanima akustika prostorije ,o tome ako uspe projekat kasnije.E sad dali imas u ponudi nesto sto bi mi pomoglo da resim problem.Moze i tel,adresa ili vec?

Veliki pozdrav
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 10:12 PM   #45
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Imas PM

Pozdrav
Old 29-09-2007, 11:56 PM   #46
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Boggy ...mislim da sam ti to jednom napomenuo na pm....
JESI! Ali tada nisam video akusticne sundjere... ili sam ih prevideo
Quote:
inace ja sam ti jedan od onih 'nenametljivih" trgovaca....
Nema frke.... zato sam ja izuzetno nametljiv KUPAC, kada mi nesto STVARNO treba... i jos to uspem da primetim da je dostupno...
Quote:
ako ti nesto treba baci mi adresu na pm i poslacu ti uzoke City-expresom ...normalno i cenovnik.
Oket... javicu se, sada sam u drugim guzvama... pored akustike interesuje me pakovanje 2U sprava

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules