Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-09-2007, 07:20 PM   #31
grada27
Senior Member

Default Re: Prostor Za Probe I Studio

Elvir Commerce - PolymaxItalia - Termo zvucna izolacija za zidove

Kopajuci po netu natrcim na neku nasu firmu,tj. prestavnistvo neke italijanske firme koja proizvodi i ima dosta veliki izbor materjala za zvucnu izolaciju, e sad mene zanima od svih ponudjenih materjala koji da uzmem, ustvari ovo je pitanje za Boggy-a sta on misli o istim dali vredi tako nesto kupovati naprimer umesto osb ploca?Hvala unapred na savetu!

Veliki Pozdrav!
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 07:38 PM   #32
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Elvir Commerce - PolymaxItalia - Termo zvucna izolacija za zidove

Kopajuci po netu natrcim na neku nasu firmu,tj. prestavnistvo neke italijanske firme koja proizvodi i ima dosta veliki izbor materjala za zvucnu izolaciju, e sad mene zanima od svih ponudjenih materjala koji da uzmem, ustvari ovo je pitanje za Boggy-a sta on misli o istim dali vredi tako nesto kupovati naprimer umesto osb ploca?Hvala unapred na savetu!

Veliki Pozdrav!
Bili smo kod njih, prosle godine,... pokusali da narucimo neki od tih materijala, medjutim, imali su ih u nekim simbolicnim kolicinama na stovaristu, a trebalo je da se ceka nekoliko meseci na dostavu iz italije

po ceni.. u grubo, su oko deset puta skuplji od azmafona.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 07:56 PM   #33
grada27
Senior Member

Da li su i deset puta bolji od azme?Zanima me konkretno koji od materjala mi predlazes da porucim, normalno ja bi onaj koji najvise moze da zustavi zvuk.Ako imas neku informaciju, koji je po tvom misljenju, od ponudjenih materjala dobar.Jos jednom da ti se zahvalim na savetima i neznam da li bi bilo ok da okacim i neku fotku ,sigurno bi ti vise pomoglo u davanju komentara.

Veliki pozdrav!
Old 29-09-2007, 08:08 PM   #34
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Da li su i deset puta bolji od azme?Zanima me konkretno koji od materjala mi predlazes da porucim, normalno ja bi onaj koji najvise moze da zustavi zvuk.Ako imas neku informaciju, koji je po tvom misljenju, od ponudjenih materjala dobar.Jos jednom da ti se zahvalim na savetima i neznam da li bi bilo ok da okacim i neku fotku ,sigurno bi ti vise pomoglo u davanju komentara.

Veliki pozdrav!
Sada se ne secam tacno.. ali mi se cini da je to bilo nesto nalik "vatelinu"... nista specijalno, odi kod njih i pokusaj da dobijes cenovnik.... pa ce ti biti jasnije.

Koliko sam shvatio, njihovi materijali su neskodljivi za organizam, i mogu se koristiti cak i u operacionim salama... ako gledamo studijsku akustiku gde se za smirivanje bassa trose kubici materijala, bez obzira na tip apsorpcionog materijala... onda azma biva jeftinija

Za zaustavljanje "buke" samo od ljudskog glasa, treba manje materijala....

pozdrav

bogi

p.s. ne... ti materijali nisu "deset puta" bolji od azme... onako "ofrlje"

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 29-09-2007, 08:27 PM   #35
grada27
Senior Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
.

ako gledamo studijsku akustiku gde se za smirivanje bassa trose kubici materijala, bez obzira na tip apsorpcionog materijala... onda azma biva jeftinija

Za zaustavljanje "buke" samo od ljudskog glasa, treba manje materijala....

pozdrav

bogi

p.s. ne... ti materijali nisu "deset puta" bolji od azme... onako "ofrlje"
Ja isto razmisljam o tim kubicima materjala,a ovde vidim cak ide 320kg po kubnom metru,a zauzima dosta manji prostor, od nrp. kamene vune koja ima max 200kg po kubnom metru.Dali gresim, onda to u prevodu znaci, kako ja razmisljam da dobijam vecu gustinu za smirivanje bassa i manje zauzece prostorije,ako je tako onda to i vredi deset puta skuplje od azme,onako ofrlje.Koliko azme ima u jednom kubnom metru,mislim da sam negde video ,ali nisam siguran max negde 60 kg.

Veliki pozdrav!

Last edited by grada27; 29-09-2007 at 08:30 PM.
Old 29-09-2007, 08:40 PM   #36
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Ja isto razmisljam o tim kubicima materjala,a ovde vidim cak ide 320kg po kubnom metru,a zauzima dosta manji prostor, od nrp. kamene vune koja ima max 200kg po kubnom metru.Dali gresim, onda to u prevodu znaci, kako ja razmisljam da dobijam vecu gustinu za smirivanje bassa i manje zauzece prostorije,ako je tako onda to i vredi deset puta skuplje od azme,onako ofrlje.Koliko azme ima u jednom kubnom metru,mislim da sam negde video ,ali nisam siguran max negde 60 kg.

Veliki pozdrav!
hm... za staklenu vunu nisam siguran da ima 200kg po kubnom metru... odnosno ne znam u kom vidu ima toliku gustinu

sto se tice 320kg po kubnom metru, italijani imaju i materijale sa olovnim limom u sebi... pa si mozda to video, a to je tek skupo!

pogledaj cenovnik prvo...

pozdrav

bogi

Old 29-09-2007, 08:47 PM   #37
grada27
Senior Member

Ok boggy hvala!
Idem ovih dana, moram da vidim o cemu se radi,ako mi resava problem onda nije skupo!

Pozdrav!
Old 29-09-2007, 09:00 PM   #38
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Znam,ali ovo nije sundjer klasican vise lici na onaj materjal sto se oblazu cevi i samo ime mu govori, termo silent,uzeo sam ga na preporuku i skida neznam tacno koliko decibela mada sam na internetu kasnije video da je dobar za utisavanje udarne buke,ali sad sta je tu je u zemlji Srbiji je sve komplikovano,a toliko proizvodjaca svakakvih materjala sto se tice zvuka,akustike i svega,ali nama nedostupan nego dovijaj se i krpi kako mozes.
Cuo sam za neki silikon kojim se zalivaju spojevi,da li mozda znas kako se zove i ima li ga u prodaji?

Pozdrav!

UUuuuu neko te je grdno zeznuo za termosilent....prodajem taj materijal vec godinama i njegova osnovna namena su plivajuci podovi....znaci materijal nema nikakva apsorbciona svojstva (expandirani polietilen niske gustine...)

te decibele koje si video odnose se na merenja konstruktivne izolovanosti ploce i estriha...merenja se obavljaju u sobi ispod.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 09:04 PM   #39
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Inace ista firma ima solidne apsorbere cija je gustina oko 100 kg/m3 , i to je otprilike i neki maximum za sundjeraste (expandirani poliuretan) materijale.Cene pogledaj na www.izoterm-plama.si otprilike po tim cenama ih mi i ovde dilujemo.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2007, 09:19 PM   #40
grada27
Senior Member

Neznam,nisam uspeo na sajtu nista konkretno da nadjem,izgleda da neradi bas najbolje.Ajde molim te daj neki tel ili adresu ovde u BG kako bih mogao da se raspitam malo vise o tim proizvodima ili ako ti znas nesto vise o njihovim karakteristikama i sta predlazes?Hvala unapred!

Veliki pozdrav!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules