|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Senior Member
|
![]()
imam drugara koji ima v-machine ali on ne svira live na nekoj redovnoj bazi. kaze da mu v-machine radi kako treba. mada ce ti za live upotrebu toga trebati ozbiljno poznavanje MIDI protokola... i mnogo strpljenja da to proradi. ili ce proraditi iz prve ili ce zakociti na nekoj nelogicnoj nebulozi.
iz mog iskustva, VST jos uvek nije u potpunosti spreman za live upotrebu, pogotovu ne u cenovnom rangu koji spominjes... ja prvi ne bih imao hrabrosti da se oslonim iskljucivo na to. istina, postoje naprave za to, ali, testiranje je mnogo manje i zastupljeno i rigorozno nego za hardware synth... a nista gore od bagovite klavijature. do 450€ mozes naci polovan all-around synth poput Juno Di ili Juno G koji ima opciju da ucitavas one-shot semplove. Juno Di pritom ima i midi control mod mp3/wav plejer, farbe sa Fantoma, i lagan je (5kg) sto nije zanemarljiv podatak za lepsi pol ![]() a kakvom se muzikom planiras baviti? posto ti workstation mozda i nije potreban... Last edited by wladymeer; 17-12-2012 at 02:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Junior Member
|
![]()
Radila bih pop rok + neki malo jazzy zvuk i ambijentalne stvari, verovatno će to ići dosta minimalistički jer sam početnik. Hvala na informacijama, mislim da ću za početak ipak uzeti neki MIDI kontroler a kasnije dokupiti ne?to po potrebi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A sto se tice stabilnosti, meni je V-Machine pao na pamet kao dopuna (relativno jeftina) klavijaturama koje nemaju sempler. Tako na primer, uz jedan V-Semper se za nekih 200e dobija sempler koji ima 512Mb RAMa. Jedini problem koji se tu javlja je taj sto klavijatura koja se koristi mora da bude pogodna za master, tj. da ima mogucnost odredjivanja da li da svira interni ili externi sound. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Imas na njemu USB konekciju tako da uvek moze da ti bude i MIDI kontroler a ima i fin graficki PC editor sto je zgodno jer vidim po postovima da si naviknuta na rad na VSTom. I ima samo 5-6kg ![]() A ono sto je najbitnije, a nemas iskustva sa tim pa i ne razmisljas, verovatnoca da se hardverski synth zabaguje uzivo je mnogo manja nego bilo koji VST host... @akordeonista: provericu ovih dana pa saljem na PM, ali sumnjam da V-machine podrzava tako nesto. Last edited by wladymeer; 18-12-2012 at 03:08 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema - potreban savet | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 22-01-2009 11:11 PM |
Potreban savet za kupovinu klavijature | Salle | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 07-10-2008 11:50 PM |
Potreban savet za kupovinu klavijature no.3 | Salvador Diaspora | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 07-10-2008 02:41 PM |