|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Inace cu morati da komentarisem da mi se boja zidova ne svidja, i da je onaj koji je busio lesonit (ili sta je vec busio) na absorberima u gluvoj sobi izgubio zivce i busio rupe gde je stigao, iako je krenuo u "avanturu" prilicno ambiciozno... mislim da je to besmisleno, a mozda se varam... ali ako ti to vise odgovara... mislim da gubis sagovornika, jer to nije tema podforuma koji se zove "Dizajn i konstrukcija studija" a ne "Enterijer, estetika i scenografija studija i njihov uticaj na zvuk", recimo... Merenja akustike i mikrofoni podobni za to su tema ovog podforuma, ili sam ja sve opet pobrkao... Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#42 |
Super Moderator
|
![]()
Ne u gluvoj sobi su izbusene rupe naknadno, a one stare su ostale iz bivseg studija. Negde smo morali da pravimo kompromis sa busenjem a negde smo ubadali postojece rupe. Inace busili smo svi rupe i to je bilo mojih 15 dana pakla u raju ili raja u paklu, kako se god okrene kontradiktorno je bilo
Dobro ok, pricamo i dalje,nema potrebe da budes ironican, nego mislio sam da se iskomentarisu one pojave Pink i White noise-a koje nisu zanemarljive jer imaju bitnu razliku u odnosu na "suvi" pink i white? poz
![]() |
#43 |
VIP Member
|
![]()
Hey Eone,
cestitam na novom, lijepom prostoru! ![]() Veselim se cuti nesto novo od tebe!!!!! Kad ce... kad ce? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Super Moderator
|
![]()
Cuce se
![]() ![]()
![]() |
#45 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ono sato mene zanima je da li mozes da uradis white i pink noise ( original ) i one koje su ti SAD u prostoriji ali u nekom grafikonu koji ce vizualnije da prikaze razlike ....... kao mozda i floor plan kao i mozda neke sheme kako ste resavali odredjene stvari ..... Mozda i floor plan ( sa dimenzijama ) kako je bilo i sta ste vi uradili , posto mi se cini da su prostorije paralelnih zidova jer se sa fotki malo toga vidi ...... Drugo , ne bi bilo lose da se posalju fotke iz pogleda zvucnika prema vratima tj vama ..... trece , bilo bi dobro da objasnis koliko su oni sundjeri pomogli i u kom domenu ... i sl ...... cetvrto , kazi nam gde si skapirao da si se zeznuo i kazi sta DEFINITVNO ne treba raditi , iako si ti mozda uradio a i ono sto nisi .... peto , mozda ne bi bilo lose da posaljes i noise response i iz coskova prostorije ..... eto i ako ima jos korisnih informacija ne bi bilo lose ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Super Moderator
|
![]()
Najverovatnije cu sledece nedelje odraditi jos jedno merenje jer smo sada u guzvi.
Dobra pitanja!!!! Ono sto mogu reci a zaboravio sam da su sve paralelni zidovi i mesto sa kog smo slikali se nalaze velika stakla sa staklenim ulaznim vratima ali prekrivena pamucnom naboranom zavesom debljine 2 cm. Medjutim, prostorija je kada se udje visoka 5m i to tako dva metra prema monitorima dok je ostalih 3m, prema monitorima, standardna visina od nekih 2,20m. Mislim da ta visina dodatno pomaze pri refleksiji zvuka jer se dosta toga izgubi odlazeci gore(poznato je da zvuk ide prema gore). Tu nam je i jedino tkz. usko grlo prostora(mislim na prozore) ali smo ih unistili tim zavesama. NA ostala pitanja cu odgovoriti posle merenja. poz
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixosaurus - Expert Virtual Drums | Mika Technika | Audio Software | 8 | 07-12-2012 01:52 PM |
UAD expert pack ! | Cadaverous | DSP forum | 9 | 13-12-2008 05:52 PM |
studio help | filip | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 03-10-2006 09:52 PM |
FL Studio 4 | milosjeftic | Audio Software | 4 | 08-04-2005 09:34 AM |