|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#32 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Hehe , vidis zajebano je kada je snimanje na samom koncertu , drugacije je kada se samo snima da bi se snimilo , onda mozes pricati sta i kako da rade 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Sandro, nisam ni pricao o snimanju klapa, mislio sam na vece horove. Vjerujem da si na ovom forumu ti jedini ekpert za klape. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Super Moderator
|
![]()
nisam rekao da se ne koristi ali ja kada slusam klavir i stavim kompresiju, p i malo mi smeta
![]()
![]() |
#35 | |||
ton magistar
|
![]() Quote:
a to da se u klasici ne koriste kompresori su zaista samo price. pa kompresori/limiteri su se i poceli koristit za snimanje orkestara, kojima je najtisa svirka ispod razine shuma i dinamika im je duplo veca od dynamike medija na koji su snimane.
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Moze se snimati i sa vise mikrofona samo ako se snalazis sa fazama. To se naknadno moze rijesiti sa po par sekundi pre-delaya. Hor je, dakle, nije nista atakovano. Kad hor mnogo dobro pjeva, dobro je malo mikrofonima izdefinisati gdje su basovi, soprani itd. Kasnije se ljepse umiksa(sa sve dirigentom). Klavir naravno posebno...
Ja bi veliki hor snimao sa sva stereo i dva usmjerena, bez ikakvih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
za klavir volim da koristim LA-2A... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Super Moderator
|
![]()
Zavisi kako ga postavljas, ako je u pratnji onda i ne treba, dok je kao main potrebna rupa da sedne u mix i onda dobijas na dinamici
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]()
Iskreno mislim da je stvar ukusa i tehnike rada. Sto se mene tice snimao bih sa sto manje mikrofona (AB sistemom). Radije bih se poigrao na licu mesta sa pozicijama mikrofona nego naknadno u studiu sa 10 kanala. Takodje mislim da pre snimanja treba dobro razmisliti koliko prirodnog reverba prostorije "iskoristiti" a ako prostorija ima lep prirodan reverb nebi ga nikad zamenjivao vestackim prostorom..
Dobro resenje je snimiti sa 2 para mikrofona. Prvi par postaviti tako da prima sto direktniji zvuk (bez prirodnog reverba) a drugi par postaviti napr. u tacku gde preovladava reflektovani zvuk. Posle se ustvari kolicina prostora dozira pomocu ovog drugog para. Sto se tice naknadne obrade zvuka, klasicnu muziku bih obradjivao sto manje, ovde je ipak u cilju sacuvati autenticnost i preneti slusaocu sto verniju zvucnu sliku. Naravno ako je izlazni medium CD ili bilo koji medium koji zadovoljava ove kvalitete. Ako se snimak radi za radio ili jos gore TV, naravno da je koriscenje limitera i kompresora neizbezna stvar (zbog veoma ogranicene dinamike TV) Isto vazi i za hor... hmmm...osim ako nece biti upotrebljen u nekim modernim projektima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam kao seminarski radio snimanje pevacke grupe(etno) , MS tehnikom sa dva razlicita mikrofona i softvereskim matrix dekoderom.Zanimljiv experiment. Malo je stereo slika bila mutna, ali seminarski dobio 10. Sad sam uzeo 2xRode nt1000 za takva snimanja (nama se za vise) i probacu na licu mesta AB ili XY. Korelator faze softverski (ako mu je verovati ), REC i
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Produkcija albuma | Eon | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 02:52 PM |