|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Dakle, sta uzeti ? audio Technica 4040 ili Shure KSM27 ili KSM32... Treba mi za ozbiljno snimanje vokala i akustichnih instrumenata. Nije mi problem da pljunem i malo vishe kinte ako treba za neki bolji...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Da se nadovezem. Malopre sam bio kod ortaka i pomenuo mi Groove Tubes mic-ove (model G66) i Audio Technica 3035... Uglavnom, vozao se covek po inostranstvu i iskusan je producent... Oba su zaista fenomenalna i odlicna investicija. Dakle, moj izbor ce pasti na jedna od ta dva... Ako nadjem GT, cini mi se da cu njega uzeti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
MAO
|
![]()
Senhaiser 421 je stvarno zakon i za mnogo vise, ali narocito za snimanje drvenih udarackih izvora - tomovi i sve tome slicno. Sto se shure-ta tice, i za 58 i za 57 bi preporucio beta verziju, mada je moguce da ste na njih i mislili?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Audio Technica 3035....odlican....bio je u rangu cijena sa C3000 ali radi MNOGO bolje od njega.......pitaj Bassystema, on ga ima........Sto se tice Olivera Dragojevica svi smo mi vidjeli na onoj prezentaciji SolidTube ali je pitanje da li je on snimao na njega......u to tesko da mogu da povjerujem......samo znam jednu stvar: Georgijev se zaletio i kupio 5 SolidTube-ova i pouzdano znam da ih je upalio samo JEDAN PUT i nikad vise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
hehe... pa cela doma?a produkcija se jedno vreme bazirala na Solid Tube'u i svi su se kleli u njega neko vreme... ?to se ti?e Audio Technice, jedan ortak koji radi na RTS-u mi je rekao da su to najgori mic-ovi koje je ?uo u ?ivotu... Stvarno vi?e nisam pametan. Pla?im se samo da se ne zaletim i ne kupim neko ?ubre... Sve u svemu, imam jo? vremena za razmi?ljanje, a dotle ?u da furam B-1 sa kojim nisam nezadovoljan...
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
ton magistar
|
![]()
ja san se odluci! ostavit cu jedan rode ntv za back vokale i neke instrumente, a za vokal kupujem brauner phantom c.
misli san uzet brauner valvet, ali planiram uzet i avalon VT-737SP, pa se plasim da sa dvije lampe ne dobijem previse "mat" zvuk. sto vi mislite? jeli to dobar izbor ili je mozda ipak bolje da uzmen valvet i avalon?
![]() |
#37 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
nojmani, u cijima specifikacijama pise cca127db, nikad ne izoblicavaju, zato ne virujen ni da rode ntk moze podnit 153db (mislin da toliko pise u specifikaciji). ovi brauneri (valvet i phantom) su deklarirani na 142db, sto je za popizdit i bazdareni su bas za vokal i na sebi nemaju nikakve sklopke i podesavanja, pa su zato i ovako "jeftini" i napokon mi obicni smrtnici mozemo sebi priustit jednega braunera. :roll: taman sto prodan jednu rodu i 2 tl-audia mogu sebi uzet braunera. :roll: mene isto vuce ovaj lampaski valvet, ali bi u tom slucaju uze focusrite preamp. lampu i lampu nebi, a vise mi se dopada kombinacija fet-mikrofon, a tube-preamp, odnosno phantom+avalon=kombinacija za cili zivot. 8)
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]()
Jucer sam uspio posudiditi za snimanje.....ovako...sennheizerov komplet za bubanj(ne znam koji model, ali ima one spojke koje naka?i? na drum, osim mica za bas koji bolje vata te frekvencije), na snare ?u jedino staviti shure 57 i jo? mi samo trebaju 2 kondenzatorska da stavim iznad bubnja....za vokale imam betu shura 58icu, gitare ?u snimati 57icom, a bas gitaru ?u snimati sa ovim micom od bas bubnja....ajde ljudi...jel to valja?...?itao sam one priru?nike za snimanje i po tome, ova moja kombinacija je zapravo ?isti kvalitetni standard...al me svejedno zanima va?e mi?ljenje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
jo? ne?to.....?elim da nam gitare budu jako mo?ne i masne....citao sam o onoj metodi snimanja sa dva mica...gdje se jo? jedan kondenzatorski stavlja iza poja?ala(sa obrnutom fazom)....da li zbog dubine ili ne?ega drugog...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
HD recorder ili nesto drugo? | goran ns | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 04-12-2007 11:29 AM |
nesto sasvim cudno | Arthur | Predlozi i sugestije | 15 | 27-03-2007 10:17 PM |
Nesto sasvim drugacije nova digitalna konzola EAW | AcaHari | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 30-01-2007 08:09 AM |