|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Cubase-ova automatizacija je i sad primitivna ahah, mislim da je najjednostavnija u FL studiu, ,haaha tamo crtaju ko crtane filmove aumomatizaciju hahh ja dok je nabodem u cubase napatim se haha
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Neko je pomenuo Reaperov bridge, u zivotu mi nije pukao bridge (koristim x64 verziju pa bridgujem neke plaginove kojih nema u x64 ali sve redje i redje), sta vise ne osecam ga, dok mi je recimo rad sa jbridge-om u Cubase-u bio nocna mora...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Jbridge ako je original radi dobro. Krekovani muce ljude
![]()
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
Original, moje iskustvo je da je to mucenje.
Jednako lose su mi radili i krekovani i original. Primera radi, imao sam projekat u kome je bilo 2-3 Jbridge-ovanih Kontakta. Godinu dve posle reinstalla OS-a, kad otvorim projekat Cubase ne vidi vise te instance niti jbridge-ovane niti nebridgovane i ako sve imam identicno postavljeno na sistemu... U svakom slucaju, Reaperov bridge se ne oseca u radu i bolje se ponasa od Jbridge-a, pri tom nista ne moras da skeniras da radis, on to radi automatski, pa sad pucajte na mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Onda ja imam srece sa jbridgeom
![]() Sto se tice reaperovog internog bridza, nemam iskustva i vjerujem da radi flawless.
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Igram se sa Reaperom, tražim sebe u novom soft-u, iiii...
Reaper vrrrrlo lako može biti neverovatno otkriće. Samo da se malo naviknem na spartanski GUI. ,ogućnosti su mu neverovatne, izuzetno ozbiljan program, ne znam kakav je za privikavanje, kada je reč o brzini, da li brzina editovanja u Reaperu može biti jednaka ili bolja nego u Cubu...
![]() |
#38 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
U početko sam bio razvio identičan sistem editovanja kao u Cubase-u, a kasnije i mnogo brži jer Reaper ima fantastičan time stretch koji se vrlo lako izvodi. Imao sam diskusiju o prelasku na PT sa prijateljem koji je preko decenije na Pro Tools-u i kune se u njega za audio editing kad sam mu pokazao šta radim u Reaperu rekao mi je "Ti si budala ako napustiš Reaper za Pro Tools što se editinga tiče" Pitaj šta god te zanima i potrudiću se da pomognem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Sto se tice brzine editovanja, Reaper je tu sigurno jedan od najboljih softvera. Pogotovo ako insalirate sws ekstenziju. Recimo za bubanj je stvarno sjajan. Mozete da detektujete tranzijente ili da postavavite treshold koji otvara i zatvara na odredjenoj jacini. Onda mozete da izaberete da vam na tim mestima ili uradi slice ili doda stretch marker. Nakon toga mozete da kvantizujete i dodate krosfejdove opcijom fill gaps.
Algoritmi za stretching su vrhunski. Imao sam u poslednje vreme jedno 10tak projekata gde mi je klijent trazio da stare fank matrice sinkujem na iskucan elektronski bubanj. Znaci krenes bit po bit. Roknes marker pa pomeris i tako celu pesmu. Bez problema sam odradio sve za kratko vreme i kvalitet zvuka se 99% nije razlikovao od orginala. Orginalne komande su tako namestene da bukvalno ne moras da pomeris ruku, a ako ti ne odgovara mozes da apsolutno sve prilagodis sebi. Ono sto se na prvi pogled ne vidi u Reaperu je rezolucija kojom vizuelno prikazuje fajlove. Jako je detaljna i kada se na nju naviknes u nekim drugim softverima bude jako tesko da se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Member
|
![]()
Dosta minusa za reaper donosi midi editing. No ne znam kako je to u profi svrhe ali sve sto sam radio u c5 vrlo brzo sam stigao i u reaperu. Istina je da najvise vremena treba da pohvatas neke banalnosti koje jednostavno nisu tamo gdje bi kao trebale biti. Jedan primjer onaj jbni loop kad zelis razvuci midi traku da jos nesto dodas. Nikako naci dok slucanjo nisam naletio. No meni osobno bio je nedostatak sto nema nikakvih instrumenata integriranih i zato mi sad najvise odgovara mikskraft jer i tamo mogu sve isto a to je pretezno izrada midifajlova za kljave ili matrica koje sluze kao neka podloga za snimanje. .. Sto se pak prifi strane tice pricao mi kolega kako jako puno radi u reaperu koji mu je postao jednostavno....najprakticniji. No kad snima nikako, vec iskljucivo to radi u cubaseu. Naima veli da danas ljudi koji dođu malo znaju ali imaju ogromne prohtjeve. Kaze da je htio snimati u reaperu jednom ali su ga ljudi blijedo gledali kad su vidjeli taj prapovijesni izgled. Kaze tu je stao. A najzadovoljniji su ljudi kad popali sve silne lampice na raznim komponentama., neispravnim i neprikljucenim.. Ali svijetli sila ledica i to je zakon. Iako osim kompa koristi samo audio kartu. Bah.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
All About Reaper! | kravadinka | Audio Software | 5 | 25-11-2011 02:20 PM |
Reaper 4 | Everbeatz | Audio Software | 18 | 08-08-2011 09:49 PM |