|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Mislim da opet tema klizi u pogresnu stranu, procitajte awacsov pocetni post, surovo je istinit. Posebno podvlacim deo o autoritetima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Što bi se reklo: jedan screenshot vredi hiljadu reči, a jedan zvučni zapis vredi hiljadu screenshotova. Čitajući tvoje, DaBearove, Arthurove, Bokijeve, Shotove, Janove, a i Znakove, Spartakusove, Moglijeve, Nemanijine ili Alekove postove znam s kim razgovaram. Isto važi i za one koji su katkad učestvovali u raznoraznim miks-vežbama na forumu. Manje-više to da li pričamo o muzici ili tehnici, ZVUK nam je svima zajednički imenitelj. Daj mi da čujem šta radiš, znaću s kim razgovaram. O mnogim članovima pak ne znam ništa osim da su umeli da otvore nalog i instaliraju neki DAW softver, ali i to je preslikano iz fizičkog života. Svako može da ima testeru u kući, ali ga to ne čini tesarom. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 13-05-2015 at 02:24 PM. Reason: alek019 + pravopis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Mislim da su ove iznad rečenice jedan od problema foruma,pametni se ne ?ele utrkivati sa budalama! A najglasnija je Cubase SX generacija (čast izuzecima)😄 A drugi problem je verovatno nedostatak vremena zbog posla ljudi koji stvarno znaju dosta o produkciji.Forum je odličan ima mnogo dobrih tema pa ko trazi odg neka prvo pretra?i teme 😄👍 Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Superoperater
|
![]()
Evo resih i ja da se javim... U poslednje vreme nista ne pisem, odgovorim na pokoji zalutali private i pokusavam da prodam nesto na oglasima - ali ni to ne ide... Privuklo mi paznju ovo vase dopisivanje, pa reko da dodam koju, onako sa distance...
Prvo - ovaj forum je oduvek bio mesto na kome se prepucavalo oko raznih stavova, pa bar u poslednjih 5-6 godina. Kada sam dosao ovde - istih ovakvih tema je bilo - "kako je propao rumski, part I, II i III" i tome slicno. Neki drugi ljudi, isto su tako otisli, pa isto ovako komentari zasto li su to ucinili i slicno... Dakle - nista se nije promenilo, sve je isto potpuno, kao i pre 6-7 godina (ja bese 2008 dosao, jel tako?) Znaci - ako vam je za utehu, taj "protok kadra", se desava i desavace se uvek. Drugo - nekada davno, raditi u muzici bilo je nesto, jer se pesma radila kao sto se radi masinski deo u preciznoj mehanici, uz svo prisustvo gomile pomocnih masina U novije vreme - prevagnula je ona Bogijeva "sta producenta briga kako radi kompresor ako mu se dobro cuje" i sada svi nesto produciraju za male pare uz sasvim pristojan kvalitet, nemajuci pojma sta se desava "iza kulisa" raznih usavrsenih matematickih algoritama... Naravno, to ih ne sprecava da sebi dozvole da se prave pametni (npr. moje omiljene: - "kompresor sece vrhove sinusoide" i "kompresor menja frekventni sadrzaj, dovodeci do aliasinga" - primeri potkrpljeni totalno uverljivim i verodostojnim YT linkovima) Naravno, preveliki EGO i potreba za samopromovisanjem cine da ti ljudi pisu, i da drugi ljudi odgovaraju i da dolazi do zucnih rasprava. Mislim - nije to teologija, zna se kako neka sprava radi (za sada je tako, mada ljudi prave neke kvantne kompjutere, a nisu sasvim sigurni da su odgonetnuli tajne kvantne fizike, pa nesto pretpostavljaju, mozgaju... zapravo i ne znaju kako to radi - ali radi.) E posto sam jedno 10 godina stariji, meni licno vise nije vazno sta neki tamo Lacky ili Tajsam misle o tome. Gledam kako da nabacim posao koga je sve manje i sve teze je naplatiti, i shvatam da vreme koje trosim u prazne prepiske (pa i ovo sada sto pisem) mnogo vredi i steta ga je traciti na ljude koji te posle naprave budalom... Takodje vidim da sam jos uvek moderator, nije fer prema drugima da tu budu neki neaktivni clanovi kao moderatori, mozda je dobra ideja naimenovati "neke nove klince", mozda im dati potsticaj, to je dobar nacin da forum zazivi, mada kazem - meni licno ne izgleda kao da je zamro potpuno, ali je svakako malo "splasnuo" trenutno.
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#36 |
Administrator
|
![]()
Ja bih jos jednom zamolio clana Idvi da se kontrolise i prestane da glumi uvredjenu mladu (jednom sam to ucinio preko pm, sada drugi put). Mislim da niko ovdje ne zeli sukobe vec normalnu raspravu na temu koja je core rumskog. Sta je bilo, bilo je (a nije bilo niceg).
Sto se tice samog foruma, on ima svoj razvojni put, ali izgleda da kao i sve stvari u ovoj zemlji (barem vecina stvari u ovoj zemlji) ima predodredjenje da propadne... Pa sta sad, makar se necemo predati bez borbe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
ljudi samo se opustite i razmishljajte o muzici evo jedna numera da se opustite..
https://www.youtube.com/watch?v=2SpzQp0M-40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Senior Member
|
![]()
Po raznoraznim forumima sam vec godinama, i ovo je jos uvijek najozbiljniji forum na kojem tu i tamo nesto napisem, moram priznat da mi je bio izvor mnogih saznanja i da mi je jako pomogao i u poslu (produkcija audio jingleova i reklama) a i u hobiju (sviranje i produkcija glazbe).
Istina je da je malo zamro u zadnje vrijeme, ali cak i ovakva rasprava pokazuje da je jos uvijek velikom broju ljudi s velikim znanjem jos stalo do foruma, pa znam da cu i ubuduce moc ovdje pronac zanimljivih saznanja, a nadobudnih i egocentricnih ce uvijek bit, pogotovo na internetu gdje takvi ne moraju gledat sugovornika u oci dok pizde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Ja si utvaram (kako bi rekao ?iro Bla?evi?) da sam sku?io kamo treba te?iti, ali jo? tonu ?ganaca moram pojesti da tamo i do?em ?to se ti?e zvuka, produkcije, komponiranja i sli?no. Ali neka, to me veseli ![]() Komocija je problem, svi bi htjeli poprijeko, sa VST-om ne?to dobiti, a ne ide. Nedavno pitanje na Glazbenom forumu - neki bend je u nekom studiju snimao pjesmu instrument po instrument. E sad, logi?no, fali im ?ivosti i energije jer su rock bend. Prije nego im je palo na pamet probati to dobro uvje?bati i live snimiti, pitali su jel postoji neki VST koji bi to u?inio ?ivljim, toplijim i sve ostale floskule (sre?om nisu snimali kod mene). Na to pitanje ne postoji pametan odgovor, to je jedno od onih pitanja koje umrtvljuje forume i ljude koji ne?to znaju odbija od odgovaranja. Malo se treba preslo?iti u glavi i ciljati dobar izvor zvuka i jel se ima ?to za re?i ili ne, a onda se sve skupa mo?e uloviti sa 2 mikrofona i biti ?e dobro. Neki najve?i hitovi su tako nastali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Senior Member
|
![]()
:
Quote:
![]() |
![]() |