|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sad, da li je pesma , synth, aranzman, akustika ili neka sprava - princip je isti. Nepostovanje tudjeg misljenja, iskustva i znanja. I nije tako samo na forumu..u celoj zemlji Srbiji se primenjuje isti princip na svim poljima.. E, pade mi na pamet ideja za gosta. Dejan iz grupe Beograd, vratio se iz Kanade, izdao novi album, odrzao par svirki itd... sigurno ce da bude raspolozen za malo pricanja po forumu? Sta mislite...? Mogu da ga cimnem ako postoji interesovanje...
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
DaBear, po meni ko god zeli da gostuje, ima radove iza sebe i najvaznije zeli da nesebicno podeli sta je radio i da savete (kao ti kad si bio gost, Denyken recimo itd...) je za mene dobrodosao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
VIP Member
|
![]()
OK,,Dejan se javio, raspolozen je za gostovanje. Treba samo da se poveze sa administratorima da se dogovore kad i sta itd... a?
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
Ne volim da se ponavljam, a više puta sam definisao svoj stav o tome " da je rumski otišao u kurac", al iz velikog poštovanja ka Awacsu, koga ovo i dalje muči, nije zgoreg da ponovim povremeno :
Forum nije otišao u kurac. Bar ne sam po sebi. Ono što je otišlo u kurac jeste audio produkcija, muzička industrija posebno, a i vreme u našem govornom području je gore mnogo nego vreme kad je forum nastao. Ono što mi starosedeoci pamtimo jeste vreme kad je digitalna obrada audia, home recording, kartice, low budget oprema, pluginovi, dawovi, dspevi i sve ama baš sve bilo u exploziji, početkom i polovinom 2000tih. Tada smo svi bili puni entuzijazma, učilo se svakodnevno, i mi nove generacije, i studijski starosedeoci koji su učili nova pravila igre. Tada je i sam internet i forumi kao takvi bio ludilo novotarija, za koju su svi imali entuzijazma. Sve što je sledelo i što je danas stanje je logična posledica izduvavanja balona muzičke industrije sa pojavom digitalnih formata. Jezivo je palo interesovanje za home recording i bedroom producing kada se i studiji velikih formata zatvaraju, a velike zvezde kukaju da nikad nije bilo gore. I nije. Sa druge strane, ljudi koji su imali entuzijazam za novi vid komunikacije su takođe splasnuli svoje oduševljenje, kada su shvatili šta je internet zapravo, i da je još veća džungla od kafanske komunikacije. Meni je to sve normalno i ne nalazim ničeg alarmantnog u tome, sa obzirom na to da ljudi u realnosti u našem regionu nemaju za hranu (lično sam emigrirao pre dva meseca i iz zemlje i iz posla), te je cela atmosfera ionako jako depresivna. A znalci koji su i dalje u poslu, i nekako opstaju, svakako nemaju više vremena za zamlaćivanje sa internet kuloarima. Istina je i to što ste rekli o ljudima bez imena i potpisa, i to je ok, ali to je sve normalna posledica omasovljavanja interneta kao takvog. Pre samo 4 godine je bilo nezamislivo da ćemo sve ovo držati u džepu u javnom prevozu. Svakako je istina i da se nešto više, mada ne mnogo, moglo odraditi i što se samog foruma tiče, ali ne zameram nikome što se nije više posvetio tome u postojećim privatnim okolnostima. A najvažnije od svega jeste da znanje i ispisane reči i dalje žive na ovim stranicama, i da poznajem dosta ljudi koji stvarno samo dođu da čitaju i searchuju po forumu (odatle i moja blaga netrpeljivost ka onima koje to mrzi pa bubnu sa hiljadu puta overenim temama koje su vidljive) . I da , evo lično sam svedok, da više puta mesečno, nego ovde dođe i ili pita nešto što je realno neobrađeno dovoljno, pa mu bude pomognuto, ili dođe i podeli sa nama nešto novo. O Gearslutzu nema smisla pričati u ovom kontekstu, to je prvo druga decenija odavde, koja je upravo izašla iz recesije, i tamo je maltene još uvek jedino mesto na svetu gde muzička industrija iako shrinkovana, i dalje pristojno funkcioniše. I taj sajt je pre svega firma i brend, i ima jasnu poslovnu logiku i rad. To se u zemlji u kojoj u glavnom gradu ima samo jedan studio koji znam a da je zapravo finasijski zdrav (ima mesečne troškove, i zarađuje dovoljno da ih pokrije, opravda investiranje, i omogućava vlasnicima da žive od toga), stvarno malo previše za očekivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Čisto da potkrepim ovo što sam upravo napisao: Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 11-05-2015 at 03:27 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MAO
|
![]()
evo čitam opet prvi post, nešto sve stičem utisak da si se složio sa shotom, čak i razvio tezu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
A jeste se zakačili za to što sam rekao... uh...
Ma i dalje stojim iza svojih riječi! Vrlo je jednostavno. Sve je krenulo od dosta nespretno postavljenog pitanja vezanog uz slanje u fx kanal. Svatko tko ozbiljnije radi u Cubase-u nakon dva čitanja uspije dešifrirati što je zapravo problematika. Dry signal iz efekta se zbraja sa originalnim kanalom i zato level na masteru postane glasniji. Problem je što se iz toga razvila neka mutirana rasprava i neko lupetanje prazne slame. Zašto svatko ima potrebu pisati ako nema jasan odgovor? Koja je fora toliko trolanje tema. Čovjek ne zna - pita - a dobije sve samo ne jasan odgovor. I tako se u previše tema to dogodi. Pa naravno da nitko nema više motivacije sudjelovati u raspravama! Ma čak niti postaviti pitanje! Ja mislim da je problem u nekompentenciji. Previše je ljudi koji jednostavno NE ZNAJU. Ali valjda ih ego vodi da moraju davati odgovore pa i na ono u čemu nisu baš na čistu. Jel to neka samopromocija ili nešto... ne znam... Al meni to ide na kurac i oprostite svi na mom nepristojnom jeziku - ali i dalje mislim da je rumski otišao u kurac! Meni se u zadnjih par godina događa da pročitam temu, da znam odgovor na početno pitanje (ako se radi o nekim "how-to" temama) ali kad vidim koliko se baljezgarija naredalo dalje u toj temi ja jednostavno nemam motivacije stisnuti "reply". Razlikujem se od mnogih drugih bivših članova samo po tome što još uvijek dolazim. Valjda zbog starih navika. A ovi drugi su davno otišli. Ali na broj odgovora koje napišem više sam bivši nego sadašnji... To je kao stara birtija u ulici. Ne možeš da ne uđeš i popiješ jednu s nogu, makar stare ekipe nema. A prepuno je srednješkolaca koji urlaju, tuku se i razbijaju čaše. Nije više tvoj đir. Al stara je birtija pa se ipak svrati na jednu s nogu... Jebiga... ajde banajte me zbog prostačenja pa da znam zašto sam otišao...
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by mladjastojanovic; 12-05-2015 at 04:28 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|