|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
VIP Member
|
![]()
Ja iskreno ne kapiram oko čega se glo?ite, kad obojica pričate isto
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Ne ba?.
![]() On ka?e da se oni koji ne učestvuju u glupim poređenjima pla?e da ne ispadnu glupi, a ja ka?em da se neki ljudi jednostavno ne opterećuju cenom i imenom brenda. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Senior Member
|
![]()
Mislite da je ovo bilo glupo poredjenje?
Ciljno su bas ovi odabrani, najvise da se uoce razlike u: 58 vs. beta58 at 4033a vs. at4040 h2n vs h4n 58 vs. 57 b1 vs. u87 ![]() XM1800S vs. ... nikog, jer u startu ispada ![]() itd, itd.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
?to se tiče XM1800S, mo?e i on korisno da se upotrebi. Recimo, pokvario se mikrofon za bas bubanj, stavi? Behringera i sve lepo uhvati, nema mnogo "curenja", trigeruje? i sve zvuči super. (Moj slučaj kod poslednjeg snimanja bubnjeva. Imam tri komada XM1800S, zlu ne trebalo, i eto, zatreba).
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
meni je super to. Bar se vidi koliko su na kraju besmislene rasprave tipa "sm57 je bolji od 58, a tek kakav je onaj beta". A i vidi se da nema smisla u nekim situacijama kupovati novi mikrofon
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Banned
|
![]()
moram da ovo napisem malo je off topic...
testiranje mikrofona http://www.youtube.com/watch?v=ZNUxaSZZixU http://www.youtube.com/watch?v=Lg5Do...14758008F4EEED http://www.youtube.com/watch?v=1wiTd...zNivC83dKLwzHR uglavnom lik je svasta testirao,pogledajte njegov profil na you tubeu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]()
za neverovati i meni je najvishe lezao beta58 i md421.. mada za 421 me ne chudi me jer ga uvek koristim ako je dostupan, ali beta me iznenadila jer je nikad nisam chuo u studiju, samo po probama i svirkama.. chak mi nikad ne bi palo na pamet da je koristim u studiju.. skoro sam koristio obichnu 58micu na gitarskom pojachalu jer nije bilo nishta drugo da se iskoristi u studiju u kom se snimalo, i prilichno su ochajni rezulatat bilii.. chak mi je 57mica radila bolje, a njen zvuk prezirem.
87 mi nekako zvuchi kao da je nisko postavljen ali na videu se ne bi reklo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() U realnom ?ivotu uop?te nije va?no da li Behringer B1 zvuči bolje ili gore od Neumanna U87 sa pevačem koji ima prenagla?ene sibilante nego koliko različitih izvora zvuka (bas bubanj, dobo?, gitara, kontrabas, violina, flauta, glas) neki mikrofon mo?e da prenese na dovoljno prihvatljiv način. Jo? va?nije, ?ta posle (u miksu) mo?e da se uradi sa zvukom koji je snimljen tim mikrofonom? Jebiga, tek tad te razlike počinju da bivaju va?ne, pa mo?e da se razume i za?to je razlika u ceni tolika kolika je... Mislim - ne pona?aju se svi mikrofoni isto kad krene? da ih "mesi?" ekvilajzerom i kompresorom... Na stranu to ?to je i Heatman pomenuo - kako je koji mikrofon postavljen, i (?to nije pomenuo) - kako uop?te postaviti mikrofone ako ih je vi?e od DVA, a da bilo kakav test bude iole relevantan? U su?tini, super je zezanje osim ?to je test izveden ofrlje pa samim tim i nije ni?ta vi?e od zezanja. Kao uostalom i mnogi raniji "spot the difference" testovi na Forumu. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
Pa da
![]() Detaljno poredjenje mikrofona uvek treba biti 2 ili 3, razlicite primene, postavke, naravno.... sve se to slazem. Ovo je vise kao "prvi korak" za odabir mikrofona za ljude koji pevuse u kucnim uslovima. Zato i sm58, beta, itd su u igri... Mada ima dosta snimaka u domacim rock hitovima koji su snimljeni 57micom na kaucu u reziji Zato, kome smeta ovo poredjenje, mozemo da ga preimenujemo u: "1 take poredjenje 10 mikrofona na vokalu Nikole Djelica za refren pesme Sergeja Cetkovica - Zbog Nas". Mozda ovo bar malo pojedincima olaksava. Nadam se da ce vreme jednog dana dozvoliti mnogo detaljnije poredjenje dva mikrofona... Ako imate mikrofone, vremena, muzicare itd za neke buduce testove, javite te - mozemo se nesto organizovati. Recimo, uradimo celu numeru sa jednim modelom mikrofona - komplet sve. Imam takav session u kojem je sve snimljeno sa odredjenim telefunkenom, veoma interesantno. Kome je znacilo, znacilo. Kome nije - ignore. Moze polako i da se brise sve ovo. Pozdrav, Filip |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
mikrofoni, poredjenje, test |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 17-11-2012 06:03 PM |
savjet oko mikrofona | matija | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 16-06-2010 10:15 AM |
Kupovina mikrofona? | Riccolo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-01-2010 12:04 PM |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |
Poredjenje monitora... | bezsmisla | Monitoring | 14 | 10-05-2005 12:41 PM |