|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |||||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Last edited by quake2; 17-08-2012 at 07:11 AM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Member
|
![]() Quote:
Dolje cu staviti sliku pa komentirajte i iznesite sto vi mislite. Bitna napomena ![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
To mi ej i cilj i svrha jer ne tvrdim da sam ja neki "akusticar" koji kuzi sve, naprotiv ja cu radje tvrditi da kuzim ponesto ali sam spreman i otvoren za ucenje. Do sada sam podosta ovdje saznao i naucio i neka svoja stajalista potvrdio ili unistio i zbog toga mi je drago. Nadam se sto vise konkretnih savjeta ovdje i ja cu ih ukoliko po mojim razmisljanjima imaju smisla i isplativosti u krajnjem rezultatu i primjeniti. A to da se dobar miks moze napraviti u spvacoj sobi to smo vec odavno apsolvirali. Ja sad da krenem pricati kako sam i na sto snimao i miksao kad sam pocinjao prije skoro 20 godina ljudi bi umirali od smijeha. No poanta je da je to sluzilo svrsi u tom momentu. Tako sam se ucio , razvijao i napredovao i mislim da me je to vise izgradilo engo da sm odmah imao savrsene uvjete od 100m2, SSL pult, razne kompresore, EQ-e i ne znam sto vec sve ne. No to je sad vec pisanje za temu koja bi se zvala "Na koji nacin ste snimali i miksali kad ste pocinjali" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 17-08-2012 at 12:37 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Evo nakon duzeg vremena i jos mnogo istrazivanja raznih i puno raznih informacija sa raznih strana zapoceo sam radove na novom studiju.
Za pocetak sve cu korak po korak slikati kako se bude radilo pa tko zna mozda nekome nesto i posluzi u izgradnji studija. Naisao sam na neke vrlo zanimljive ideje i rijesenja koje bi mogao primjeniti na neke specificne situacije za moj prostor kojim raspolazem. Evo danas cu samo staviti slike i naposati ukratko sto se radilo a od sutra kreceme s masu novih pitanja jer sam proveo od ljeta u istrazivanju i proucavanju i imam puno nekih novih nedoumica , nejasnoca i pitanja pa cu biti zahvalan Boogyu i ostalima naravno na odgovorima, no kao sto rekoh sada prvo slike i kratki opis ![]() Znaci do sad ste mogli vidjeti plan mog prostora nacrtan u Sketch Up programu no sad cete moci vidjeti zapravo sto je gdje i kako i sto i sve dalje ![]() Prvo sam mijenjao prozore koji su 3 metra u duzinu i 70 cm u visinu jer je stolarija bila iz 60-tih godina i sve je bilo spigano i niej dihtalo nikako a s ulice se culo bas sve uz zatvorene prozore. Kad su micali stare stokove toliko su bili "pa?ljivi" da su rasturili dobar dio zida tako da su me prvo cekali gradjevinski radovi i moram reci da sam prezadovoljan kako sam to napravio jer nisam prije nikad to radio. E da samo da napomenem , sve sto se radi i sto ce se raditi sam radim s tim da neke tehnike po prvi put radim. Nakon cementa i pjeska i svega sto dolazi sve oko prozora sam oblozio stiroporom (5 cm) i na to knauf koji sam lijepio i zatiplao. Sve to lijepo izgletao, brusio brusnim papirom 1200 i 2000 i glatkoca je bila kao staklo kad sam zavrsio. Slijedeci zahvat je bio pod. Naime ja sam imao plocice na podu i cokl od plocica. Nakon dosta istrazivanja razmisljanja pa racunanja financijskih stavaka jer sam limitiran iznosom odredjenih novaca odlucio sam se za osb ploce jer sam zelio drvo na podu. Na preporuku Boogya nisam stavio onu "gumeni" materijal koji se stavlja ispod laminata. Osb ploce su direktno stavljenje na plocice, znaci Osb utor-pero s time da su pricvrscene niskoekspandirajucom Pur pjenom. Ako je bilo iti najmanjeg razilazenja da se vidjela koja crtica medju osb plocama to je zapunjeno finom piljevinom. tako da je sada to sve kao da je iz jednog komada osb-a. Cokle sam presao bijelim primerom i nakon toga jedna ruka boje i izgleda kao novo. Onda su na red dosli zidovi i farbanje. Sve je ofarbano za tili cas bilo. Hehe i onda krece nesto na sto nisam racunao. Kako sam skuzio da je struja u cijeloj prostoriji znaci sve uticnice su na istom osiguracu i na istoj fazi ( u kuci imam tri faze) zelio sam da ne bi se dogodilo da kad se upali lampa neka ili nesti slicno da mi oprema krene cudno raditi odlucio srediti i struju. E sad je doslo do problema jer trebalo je provucijos jednu zicu kroz crijevo no tu se dogadja super stvar jer skuzim da iako je receno kad se kuca obnavljala majstorima da sve instalacije stave nove oni 1,5 m tog dijela kojije meni bas trebao nisu stavili novo nego su ostavili stau cijev aluminjsku iz 60-tih no na krajeve te cijevi su stavili novu zutu cijev da izgleda kao da su zamijenili ![]() ![]() Stavio sam novu cijev u zid i el. instalacije i danas mi je tata zatvorio tu rupu u plafonu jer mi je trbala ipak mala pomoc s time jer nisam nikad jos radio s time da se sve trusi i da se nikakav vezivni materijal ne prima na to no on je nasao rijesenje i eto plafon je zatvoren ponovno. Uh..malo sam se raspisao detaljno no eto ne sredjuje se studio svaki dan ![]() a sad i slike a od sutra i pitanja nova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
i slike dalje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Nakon sto je ofarbano i postavljen osb
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Banned
|
![]()
Reci cu ti i zbog tebe i zbog drugih koji ce ovo citati.....osb nisi trebao stavljati preko plocica.Ako si hteo drvo,sto maximalno podrzavam,onda si trebao ici sa parketom.OSB nema ni slicnu refleksiju drvetu,ipak je tu izgleda previse lepka i ko zna cega jos....na zalost refleksija osb-a se moze meriti sa refleksijama laminata,gipsa,iverice i slicnih materijala na zalost po "ruznoci", dok plocice "zvuce" dosta bolje....ne kao kamen,staklo ili drvo,ali ipak dosta bolje od osb-a....Dobra vest je da si sada napravio solidnu podlogu za parket ...onaj sto se slaze kao laminat ali je DRVO.....a losa vest je.....da ces jednom morati da ga kupis i da si ako ti nije bas do troska,imao zvucno dosta bolji patos nego sto ga imas sada..Pozzzz
Last edited by quake2; 26-11-2012 at 12:37 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
absorber, difuzor, izgradnja studia, studio, superchunks |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
difuzor panel | quake | Dizajn i konstrukcija studija | 322 | 09-07-2011 09:24 PM |
Poliuretanski difuzor | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 13-01-2009 12:00 AM |
Medijapan kao difuzor | rale_ | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 14-09-2007 03:14 PM |