Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2012, 06:25 PM   #31
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Stigao Waves NLS

Quote:
Originally Posted by alen View Post
Ne znam za tebe al ja bih se tesko usudio za sebe reci da nisam lud. Ne znam,meni su svi ti simulatori malo bespotrebni,barem za ono sto radim i uglavnom sam sa njima imao vise stete nego koristi.Strip bus nisam probao,Satson mi se svideo ali ne na nivou da promenim koncepciju rada i da ga koristim kao must have na kanalima.Kapiram da u elektronici(elektronskoj muzici) oni znaju da daju malo "analognog" smeka i desterilisu zvuk u nekoj meri ali u muzici koju ja snimam uglavnom imam brdo prirodnog dista pa nemam potrebu za tim.Od svih tih simulacija jedino mi se svideo ovaj skorasnji ReelBus(by Tonebooster) kao blagi saturator na grupama i master kanalu i u par navrata fino mi je radio waves-ov kramer.Ali daleko je sve to od price koju proizvodjaci doticnih prodaju uz te plugove.
A ovo sa NLS-om je cista zajebancija.Igrao sam se ceo jedan dan i batalio ga.Svidja mi se koncept kako su zamislili to sa VCA grupama ali zvucno nista specijalno nisam uocio sem upravo toga sto si rekao,cistog pojacavanja signala....

Meni je satson cool, daje mi neki šmek, ali nije prenaglašen, jeste kad se uključi fat, ali ja ga koristim tamo gde mi ne treba previše karaktera. I dopadao mi se i odmah sam ga kupio, ako ništa drugo, barem su mu metering i filteri strava i sad imam i noviju verziju koja je nema u narodnoj varijanti.

Stripbus na drugoj strani je pun karaktera, kanali međusobno interaguju, imaš i filtere na njemu, 4 konzole, podesiv crosstalk, sjajan je! Još se nisam usudio da ga koristim na nekim "čišćim" miksevima, ali isto probao sam narodnu verziju koje ima u verziji 1, i odmah sam kupio plag od proizvođača, jbg 30$, sramota da koristim krek, kad ga već koristim.
Sad oću da uzmem ReelBus, zaista odličan je na grupama, oduševljen sam njime, bolji mi je od Krammera.

A ovaj NLS mi je totalno razočarenje
Jan is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2012, 09:21 PM   #32
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Izvinjavam se sto se uplicem, ja se u to nista ne razumem, isto kao u motor mog automobila, ali zato jako dobro vozim. Satson je fantasticna sprava i ceo snimak upakuje u prijatan zvuk. Ali, ne treba zaboraviti da sami zvukovi i semplovi, imaju medjusobne interakcije i ako nisu dobro odabrani, nista tom mix-u ne pomaze.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2012, 10:03 PM   #33
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Sami zvukovi i semplovi, imaju medjusobne interakcije i ako nisu dobro odabrani, nista tom mix-u ne pomaze.
Slazem se,aranzman na prvom mestu.I muzicki i zvucni.

Da,sto se tice Satsona,odlicni su filteri.Ako se ne varam preuzeti su sa njegovog Son ekvilajzera, koji mrak zvuci za besplatan plug,cesto ga koristim...

Last edited by alen; 16-04-2012 at 10:06 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2012, 10:36 PM   #34
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

sto bre neko ne napravi neku sabirnicu na Rewire.... pa da moze da se poveze lepo iz glavnog seq........
Old 16-04-2012, 11:22 PM   #35
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

A kako je protekla instalacija tog NLS, ajde mala pomoc ako je neko to vec uradio kako treba!
Braca is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2012, 11:31 PM   #36
alen
VIP Member

alen's Avatar

Pm
Old 16-04-2012, 11:47 PM   #37
Killah_Instinkt
Member

Killah_Instinkt's Avatar

Mogla bi i meni pomoc oko instalacije....
Killah_Instinkt is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2012, 02:51 PM   #38
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ipak onaj bus pravi glasniju saturaciju, danas sam stavio Spike-a na već gotov miks. Pošto je hiphop miks imam 4 grupe, imam i brdo subgrupa ali ove su mi 4 glavne:

1. Drums
2. Muzika + Samples
3. Vokali
4. FX's

i sve to rutovano na MASTER grupu

Stavio sam NLS Channel Spike na ove 4 grupe i na MASTER sam stavio NLS Bus Spike, on čim se malo više drajvuje odma postaje nasty, ove kanale nisam puno drajvovao tipa do 4, gledao sam da sve level matchujem da me ne vara, i malo je zaokruglio miks i to, moraću da smiksam sledecu stvar kroz NLS lepo po kanalima, a ne samo na grupama pa ćemo da vidimo

Last edited by Jan; 17-04-2012 at 03:22 PM.
Old 17-04-2012, 05:15 PM   #39
Danilo S
Member

Danilo S's Avatar

OFF TOPIC: Da li se i kod vas pluginovi malo sporije učitavaju u samom projektu na devetci nego na sedmici naprimjer?
Danilo S is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2012, 06:13 PM   #40
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ne,ali imam bug da ponekad kad prvi put otvorim neki plugin mi gui ne reaguje,mozda cu morati da updateujem drajvere
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules