Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-07-2011, 07:40 PM   #31
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Letnji hit!

Dakle, tvrdnja glasi - ako imam potencijalni hit - ljudi koji od toga mogu napraviti hit će sami doći do mene? Ili sam nešto preskočio u toj jednačini?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 07:58 PM   #32
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Dakle, tvrdnja glasi - ako imam potencijalni hit - ljudi koji od toga mogu napraviti hit će sami doći do mene? Ili sam ne?to preskočio u toj jednačini?

Ono ?to ja tvrdim je da hit pjesma uvijek nađe put.
Nekoj treba dulje, nekoj kraće, ali hit pjesma se čuje iz daleka.
Nema tu neke filozofije.
Ako netko napravi hit pjesmu taj netko će je nekome pustiti a taj netko će je mo?da pustiti meni i ja kad naprimjer čujem ja ću je recimo preporučiti nekom izvođaču, pa će onda taj izvođač reći da mu se ne sviđa ali da ju je pustio svom menad?eru koji je odu?evljen pa je on odnio kod izdavača koji je ponudio drugom izvođaču koji je trenutno broj jedan i koji je ?eli snimiti ali taj izvođač misli da bi bila super kao duet sa nekim nogometa?om koji je upravo pobjedio u Ligi prvaka i sad je in, itd, itd, bla,bla.
I boom.Pjesma razvali.
Tako nastaju hitovi.

Kao ?to postoji poslovica da od govna ne mo?e? napraviti pitu tako niti od bezvezne pjesme ne mo?e? napraviti hit.
Teorije zavjere, urote i manipulacija su samo tra?enje izgovora za vlastite neuspjehe.
Mo?e? ti imati Dr.Luke-a na aran?manu, mo?e ti miksat braća Alge u duetu, mo?e? imati video za milijun dolara,mo?e? se zvati Mariah Carey, mo?e? imati najbolji PR na svijetu, mo?e? imati Universal iza sebe i sve to ti ne vrijedi ni?ta ako nema? pjesmu.
Pjesma je sve
Old 14-07-2011, 08:02 PM   #33
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Dakle, tvrdnja glasi - ako imam potencijalni hit - ljudi koji od toga mogu napraviti hit će sami doći do mene? Ili sam nešto preskočio u toj jednačini?
,,hhhmmm..tako nekako...ali sve ovo treba da se desi prvo:

- da svi ljudi oko tebe isto misle da je hit!
- da postavis na Youtube i da smaras ljude da gledaju sve dok se broj ne popne ba 10,000.000 views!
- da narod pocne da prilazi DJ-ima i pita "jel imas onu pesmu sto ide ovako...?"
- da puno DJ-a (kojima si TI poslao pesmu) vrti to po klubovia (a neki i po radiju)
- da slusaoci pocnu da zovu radio stanicu i pitaju koja je to pesma i sto je ne vrte jos?
- da pocne da se pise po novinama "o fenomenu sa Youtuba" koji je postao "neverovatan hit"...
- da imas neku dobru facu u tom video spotu (zensku / frajera)...
- da se pesma vec prodaje na Beatportu solidno...
- da si mozda pobedio na nekom MTV takmicenju, itd...

E TEK TAD CE "EKIPA" DA POCNE DA TE ZOVE!!!

(ovo se sve desilo u razmaku od dve godine dok Ina i njena orva pesma nisu postali hit!)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 08:23 PM   #34
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
Kao što postoji poslovica da od govna ne možeš napraviti pitu tako niti od bezvezne pjesme ne možeš napraviti hit.
A da li se može od nešto malo-iznad-prosečne pesme napraviti hit "na silu"? Naravno da ne treba ići u krajnost i govoriti o Betovenovim simfonijama i jazz-rock-fusion svirci. To je muzika kojoj popularnost nije cilj, barem po mom mišljenju.

Iako izuzetno cenim sve pesme koje stoje pod INFO linkom kao referenca nekako mi se čini da je DaBearova priča malo logičnija u današnje vreme.

Nekako sumnjam da bi hitovi tamo navedeni postali hit da ih nije otpevao onaj ko ih je otpevao pa sve da peva 10 puta bolje i da ima 10 puta jaču harizmu.
Old 14-07-2011, 08:33 PM   #35
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
,,hhhmmm..tako nekako...ali sve ovo treba da se desi prvo:

- da svi ljudi oko tebe isto misle da je hit!
- da postavis na Youtube i da smaras ljude da gledaju sve dok se broj ne popne ba 10,000.000 views!
- da narod pocne da prilazi DJ-ima i pita "jel imas onu pesmu sto ide ovako...?"
- da puno DJ-a (kojima si TI poslao pesmu) vrti to po klubovia (a neki i po radiju)
- da slusaoci pocnu da zovu radio stanicu i pitaju koja je to pesma i sto je ne vrte jos?
- da pocne da se pise po novinama "o fenomenu sa Youtuba" koji je postao "neverovatan hit"...
- da imas neku dobru facu u tom video spotu (zensku / frajera)...
- da se pesma vec prodaje na Beatportu solidno...
- da si mozda pobedio na nekom MTV takmicenju, itd...

E TEK TAD CE "EKIPA" DA POCNE DA TE ZOVE!!!

(ovo se sve desilo u razmaku od dve godine dok Ina i njena orva pesma nisu postali hit!)

Čuj pretjerivanja

To sve nemaju neki megahitovi koji već postoje a kamoli...

Pa npr. recimo Cascada koja je MEGA projekt sa vi?e od 20 miljuna pro danih albuma je krenula vrlo jednostavno.
Ljudi napravili pjesmu, ponudili malom izdavaču u Njemačkoj, oni izdali Cd, zavrtili u Njemačkoj, to čuli Amerikanci, uzeli licencu, pjesma nije napravila ni?ta, Cascada napravila novu pjesmu, Ameri izdali i pjesma razvalila cijeli svijet.
Tako se to radi.
Kakvi crni youtube i beatport.

Dana?nja sredstva komunikacije dozvoljavaju svakome sa dobrim proizvodom da uđe u konkurenciju.
Ako danas ne mo?e? doći do adresa, telefona, izdavača, DJ-a, radia itd onda neće? nikad.

Zapamtite, ima tisuće i tisuće odličnih pjesama i produkcija trenutno u svijetu.
Ali hitova je uvijek malo.
Zato ?to ih je malo, uvijek nađu put jer str?e
Old 14-07-2011, 08:44 PM   #36
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
A da li se mo?e od ne?to malo-iznad-prosečne pesme napraviti hit "na silu"? Naravno da ne treba ići u krajnost i govoriti o Betovenovim simfonijama i jazz-rock-fusion svirci. To je muzika kojoj popularnost nije cilj, barem po mom mi?ljenju.

Ne mo?e se napraviti hit na silu.
Postoje tisuće neslavnih primjera gdje se to poku?alo pa nije uspjelo.
Radio sam i ja na par pjesama koje su "silovane" da budu hit upravo koristeći "every trick in the book" ali nije uspjelo i nisu postale hit iako je naručitelj ulo?io izniman napor, pamet i novac.

Quote:

Iako izuzetno cenim sve pesme koje stoje pod INFO linkom kao referenca nekako mi se čini da je DaBearova priča malo logičnija u dana?nje vreme.

Nekako sumnjam da bi hitovi tamo navedeni postali hit da ih nije otpevao onaj ko ih je otpevao pa sve da peva 10 puta bolje i da ima 10 puta jaču harizmu.

Gle, dao si mi razmi?ljati i do?ao sam do slijedećeg zaključka.
Uzme? ?to Da Bear priča, onda uzme? ?to ja pričam i mislim da će idealno rije?enje biti točno u sredini na?ih razmi?ljanja.

Koliko je on pesimista, toliko sam ja optimista.
Old 14-07-2011, 08:48 PM   #37
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
Ako netko napravi hit pjesmu taj netko će je nekome pustiti a taj netko će je možda pustiti meni i ja kad naprimjer čujem ja ću je recimo preporučiti nekom izvođaču, pa će onda taj izvođač reći da mu se ne sviđa ali da ju je pustio svom menadžeru koji je oduševljen pa je on odnio kod izdavača koji je ponudio drugom izvođaču koji je trenutno broj jedan i koji je želi snimiti ali taj izvođač misli da bi bila super kao duet sa nekim nogometašom koji je upravo pobjedio u Ligi prvaka i sad je in, itd, itd, bla,bla.
Sad sam video da mi je promakao ovaj deo priče. A da li bi ta pesma danas postala isti takav mega-hit da ju je snimio neafirmisani bend/pevač? Pošto, po priči, ispada da ako je pesma mega-hit, nije važno ko je snima? Ili je cela priča iz ugla autora a ne izvodjača?
Old 14-07-2011, 09:10 PM   #38
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Ne mo?e se napraviti hit na silu.
Postoje tisuće neslavnih primjera gdje se to poku?alo pa nije uspjelo.
Radio sam i ja na par pjesama koje su "silovane" da budu hit upravo koristeći "every trick in the book" ali nije uspjelo i nisu postale hit iako je naručitelj ulo?io izniman napor, pamet i novac.
Mislim da postoje ljudi sposobni da namerno, namenski naprave hit. Problem je ?to, ako ih se dočepa industrija, onda se od njih očekuje da to rade deset puta na dan. A deset puta na dan ne mogu ni neke lak?e stvari da se izdr?e.
Old 14-07-2011, 09:14 PM   #39
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

kuca poso je najveci hit ove godine bila
Old 14-07-2011, 10:08 PM   #40
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
kuca poso je najveci hit ove godine bila

Eto.
Ajd da vidim ko će sad namjenski napravit isti takav jedan hit ili možda tri u tom stilu.

Da li su svi oko njega mislili da je to hit?
NISU!
Da li je stavio pjesmu na Beatport?
NIJE!
Da li je imao dobru žensku u spotu?
NIJE!
Da li je pobjedio na MTV takmičenju?
NIJE!
Da li mu je Marina pisala tekst?
NIJE!

I SVEJEDNO JE HIT.

Pa prema tome
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules