|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
- da svi ljudi oko tebe isto misle da je hit! - da postavis na Youtube i da smaras ljude da gledaju sve dok se broj ne popne ba 10,000.000 views! - da narod pocne da prilazi DJ-ima i pita "jel imas onu pesmu sto ide ovako...?" - da puno DJ-a (kojima si TI poslao pesmu) vrti to po klubovia (a neki i po radiju) - da slusaoci pocnu da zovu radio stanicu i pitaju koja je to pesma i sto je ne vrte jos? - da pocne da se pise po novinama "o fenomenu sa Youtuba" koji je postao "neverovatan hit"... - da imas neku dobru facu u tom video spotu (zensku / frajera)... - da se pesma vec prodaje na Beatportu solidno... - da si mozda pobedio na nekom MTV takmicenju, itd... E TEK TAD CE "EKIPA" DA POCNE DA TE ZOVE!!! (ovo se sve desilo u razmaku od dve godine dok Ina i njena orva pesma nisu postali hit!)
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Iako izuzetno cenim sve pesme koje stoje pod INFO linkom kao referenca nekako mi se čini da je DaBearova priča malo logičnija u današnje vreme. Nekako sumnjam da bi hitovi tamo navedeni postali hit da ih nije otpevao onaj ko ih je otpevao pa sve da peva 10 puta bolje i da ima 10 puta jaču harizmu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Ne mo?e se napraviti hit na silu. Postoje tisuće neslavnih primjera gdje se to poku?alo pa nije uspjelo. Radio sam i ja na par pjesama koje su "silovane" da budu hit upravo koristeći "every trick in the book" ali nije uspjelo i nisu postale hit iako je naručitelj ulo?io izniman napor, pamet i novac. Quote:
Gle, dao si mi razmi?ljati i do?ao sam do slijedećeg zaključka. ![]() Uzme? ?to Da Bear priča, onda uzme? ?to ja pričam i mislim da će idealno rije?enje biti točno u sredini na?ih razmi?ljanja. Koliko je on pesimista, toliko sam ja optimista. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
kuca poso je najveci hit ove godine bila
![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() Eto. Ajd da vidim ko će sad namjenski napravit isti takav jedan hit ili možda tri u tom stilu. Da li su svi oko njega mislili da je to hit? NISU! Da li je stavio pjesmu na Beatport? NIJE! Da li je imao dobru žensku u spotu? NIJE! Da li je pobjedio na MTV takmičenju? NIJE! Da li mu je Marina pisala tekst? NIJE! I SVEJEDNO JE HIT. Pa prema tome ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Prema tome - izuzetak potvrdjuje pravilo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa očekujemo valjda da Ekrem napravi jo? neki...
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Čuj pretjerivanja ![]() To sve nemaju neki megahitovi koji već postoje a kamoli... Pa npr. recimo Cascada koja je MEGA projekt sa vi?e od 20 miljuna pro danih albuma je krenula vrlo jednostavno. Ljudi napravili pjesmu, ponudili malom izdavaču u Njemačkoj, oni izdali Cd, zavrtili u Njemačkoj, to čuli Amerikanci, uzeli licencu, pjesma nije napravila ni?ta, Cascada napravila novu pjesmu, Ameri izdali i pjesma razvalila cijeli svijet. Tako se to radi. Kakvi crni youtube i beatport. Dana?nja sredstva komunikacije dozvoljavaju svakome sa dobrim proizvodom da uđe u konkurenciju. Ako danas ne mo?e? doći do adresa, telefona, izdavača, DJ-a, radia itd onda neće? nikad. Zapamtite, ima tisuće i tisuće odličnih pjesama i produkcija trenutno u svijetu. Ali hitova je uvijek malo. Zato ?to ih je malo, uvijek nađu put jer str?e |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|