![]() |
#31 | |||||||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Nasa posla-samo treba da se shvati konstrukcija: pitanje -> odgovor, bez floskula i filozofskih izliva! A najvise mi je krivo jer sam temu naslovio "za DaBear" jer dok sam citao njegove odgovore ucinio mi se kao prijatan momak, koji zna vise od ostalih. Ali dobro, nije prvi put da sam se prevario u proceni. Veliki respect za Jan-a i Surfera, ok ste momci, hvala vam. Quote:
P.S. Ako ovaj odgovor nekoga vredja, zalite se administratorima sto me nisu banovali na vreme ![]() Mislim, dolazicu ja i posle da gledam sta ko kaze ali necu moci da nastavljam raspravu pa ce se sve zavrsiti mnogo brze. Last edited by ajoe; 28-02-2011 at 02:42 PM. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mislim da i dalje pogresno shvatas Da Bear-a... Na tvoj prvi post na forumu lepo ti je odgovorio kako treba. Nema potrebe da budes ljut. Ako ti se ne svidja njegov odgovor, pitaj te ljude koji si naveo. Citajuci na GS-u po meni najbolje gostovanje, gostovanje Bruce Swedian-a, iznenadio sam se kako je odgovarao na neka "pocetnicka" pitanja. Tipa neko ga je pitao (posto Bruce forsira pricu da treba sto manje koristiti kompresora u miksanju): "How do I acomplish -11, -10 RMS today to my recordings with no compression at all" Bruce-ov odgovor je bio: "What is this bullshit about?" Ili tako nesto... Ne poredim Da Bear-a i Swedian-a, ali mislim da ti je Da Bear dao vrlo detaljan i ljubazan odgovor na pitanje koje si mu uputio i ti si se vec nasao uvredjenim kad ti je rekao da oseca sindrom nestrpljivosti. Mislim, pustis stvar i pitas Da Bear-a kako je neko na toj stvari postigo neki zvuk, pa nije je DA Bear pravio tu stvar, pitaj tog ko je napravio i vidi da li ce ti se svideti njegov odgovor. To bi isto bilo kao kad bih ja pustio Who Wants To Live Forever od Queen-a na forum i pitao "Kako je Fredy Mercury odpevao ovo? Ja bih zeleo tako isto", jednostavno, vezbao je decenijama da peva i odpevao ga :S Ja ne znam nista o pevanju i tehnikama pevanja, ali mogu da naucim sve o pevanju, pa opet necu pevati ko Fredy ne budem li vezbao. Simple as that, znas dosta o tehnikama, barem ono sto pises, uzmi vrti dok ne izvrtis zvuk koji zelis :S Nema lakseg puta! Ne postoji magicna tehnika ili nesto sto radi svuda. Sta vise mislim da kad bi video mix sessions nekih poznatih pesama da bi se iznenadio koliko je zapravo malo tu uradjeno u mix-u. Svako gleda da na najprostiji nacin dodje do rezultata, a za to je potrebno iskustvo kombinovano sa talentom i slusanjem u realnom vremenu i pristupanju trenutnog zadatka kojeg imas u odredjenoj pesmi. Nema sanse da ti sve radi isto na svakoj pesmi, sve dok ne koristis sve iste zvuke u svakoj pesmi pa ni tad! Last edited by Jan; 28-02-2011 at 02:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
preslushaj hiljade i hiljade semplova, farbi...itd
ispitaj kako se ponashaju na razlicitim sistemima, naravno, pogotovo na zvucnicima na kojima radish ako govoris o modernoj produkciji,izvali koji deo spektra i kakve frekvencije prolaze na najgorim i najmanjim mogucim zvucnicima tj. na mobilnom naravno, u pitanju je i glasnoca sempla, i njegova struktura koja bi izdrzala dodatni limiting dinamik procesore jako malo koristi, kad ih koristish znaj tacno zasto su tu zaboravi neko znatno dodavanje ili oduzimanje na EQ i NE oslanjaj se na njih prilikom izbora zvukova sto se tice sinteva, sto vishe posla na zvuku postaraj se da odradish u samom sintu da bi izostrio uvo za dobar sempl ili farbu, nema kompromisa gledaj da sve bude savrsheno poz Last edited by yoloko; 28-02-2011 at 03:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Ma 'de da ćuti?, 'si lud!?!
Samo cepaj! ![]()
![]() |
#35 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
A vec godinu dana smaram te ljudi i vec godinu dana oni odgovaraju, toliko o tome. E vidis gearslutz sam uvek nekako preskakao, mislio sam da je orijentisan iskljucivo na analogne instrumente. Odlicna ideja, sad cu da krenem tamo da hejtujem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
...ako hoće? načisto da podilkani?. Zamisli situaciju da je Robi Kriger 1965. sa devetnaest godina odlučio da isproba hiljade i hiljade gitara pre nego ?to krene da snima. Jo? i danas bi ih isprobavao. Srećom, shvatio je da je Gibson SG sasvim dovoljan.
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Obratio sam ti se u 3. licu zato sto sam mislio da si vec zaradio ban, samim tim ne bi mogao da mi odgovoris, a to znaci da jednostavno ne bi mogao da budes "tu" na temi i forumu ![]() Imao sam i ja par pitanja pre nekoliko meseci za Da Bear-a u vezi nekog softvera, slicno mi je odgovorio, ostro i veoma kriticki. Covek je takav i end of story, ali nisam bas osuo paljbu sa psovkama, jednostavno pokupis one recenice koje mozes da primenis i koje ti koriste za dalji rad, zahvalis se i to je to.
http://soundcloud.com/phillipsalom http://soundcloud.com/mind_direction Ko visoko leti, nisko zimi. Last edited by Filip_; 28-02-2011 at 04:12 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
VIP Member
|
![]()
preslushaj hiljade i hiljade semplova, (jel mozes da preporucis neki od tih hiljadu?) farbi...itd
ispitaj kako se ponashaju na razlicitim sistemima, (na kojim sistemima?) naravno, pogotovo na zvucnicima na kojima radish ako govoris o modernoj produkciji,(kojoj produkciji? Ja nevolim sve ove moderne produkcije) izvali koji deo spektra (sta je spektar?) i kakve frekvencije prolaze na najgorim i najmanjim mogucim zvucnicima tj. Na mobilnom ((jel moze iphone?) naravno, u pitanju je i glasnoca sempla, (koliko?) i njegova struktura koja bi izdrzala dodatni limiting (kazi kako i sta je to?) dinamik procesore (jel mozes da preporucis neki i kazes kako?) jako malo koristi (kako malo? Objasni) kad ih koristish znaj tacno zasto su tu zaboravi neko znatno dodavanje ili oduzimanje na eq (koliko oduzimanje i dodavanje tacno?) i ne oslanjaj se na njih (na koga?) ) prilikom izbora zvukova sto se tice sinteva, (jel mozes da preporucis neki sint?)) sto vishe posla na zvuku postaraj se da odradish u samom sintu kako to da uradim? da bi izostrio uvo (kako da izostrim uvo?) za dobar sempl ili farbu, nema kompromisa gledaj da sve bude savrsheno (objasni kako?) poz pitanja su u tekstu>>>
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 28-02-2011 at 04:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Junior Member
|
![]()
DaBear, neki mnogo pametniji ljudi od nas su rekli:
"Velicina ljudi se ogleda u njihovom odnosu prema malim ljudima" |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DaBear ako te ne mrzi | Coolman | Promocija radova | 2 | 28-10-2009 10:30 AM |
@DaBear:) sexy back 2006 rmx | Flamez | Promocija radova | 31 | 12-10-2009 11:41 AM |
Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear | DaBear | Razno | 36 | 14-03-2009 06:52 AM |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
Par PitAnjA | dlukace | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 30-09-2004 05:01 AM |