Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-07-2011, 01:12 PM   #31
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Molim pomoc oko studentske sobe :)

Quote:
Originally Posted by n00b View Post
Apsolutno. -to cemo prema onim osnovnim tutorijalima.

E sad, ja imam jedan drugi problem... Ova lokacija koju crtam je u Zagrebu, dok sam ja sada kuci na moru - Zadar.

Problem je u tome sto gori necu biti do 9tog miseca (kada ponovo pocinje faks), pa cu imati praznog hoda misec i vise, a zelim poceti s nekakavim radovima. (bilo cega!) Pogotovo zato sto ode imam garazu, alat i uvjete za izradu.

Pitanje glasi; sto mi mozete savjetovati da radim bez mjerenja prostorije, a da budem siguran da ce mi trebati?

Ja sam mislija poceti radit apsorbere jer ce mi oni sigurno trebati? tipa ovako nesto:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22682
-e sad kakve dimenzije mi trebaju? kamena ili staklena vuna? ili se to nista ne moze procjenit bez mjerenja?
Moze, pravi superchunks, cloud i panele ... nikakva merenja ti ne trebaju za to, samo ne zaboravi da premeris sobu pre i posle bass trapova da bi barem imao informaciju sta si uradio. Pri tom PAZI da ti je tokom tog informativnog merenja pozicija zvucnika i mikrofona ista u oba slucaja.

Ja koristim azmafon ("pamucni" filc) 60kg/m3... a ti izaberi nesto slicno tome... moze i gusce i redje...
Quote:

ista stvar za difuzor? oni nenadovi bijeli (to je stiropor?) kod mike valeta se cine ok za pocet se jebavat s njima?
Razmisli i o MLS binarnim difuzorima, koji su losiji od 2D difuzora kod Mike Valeta, ali zato propustaju vazduh pa se uklapaju dobro sa apsorberima kada su iza njih...
Quote:
Ima li smisla ista sto ja pisem ili moram obavit mjerenje prvo za sve?
......
Ma za taj sobicak ti ne trebaju merenja za trapove. Merenja trebaju samo za pozicioniranje zvucnika... i to su i jedina merenja koja su konstruktivna... ostalo je samo informativno... za tebe i ostale posetioce foruma, ako budes objavio rezultate merenja.

Pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 21-07-2011 at 01:14 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2011, 02:09 PM   #32
n00b
Member

Javljam se tek sad jer:

Quote:
Moze, pravi superchunks, cloud i panele ...
od ovog troje jedino sam za panel donekle bija siguran sto oznacava

Slidila je mala depresija jer sam tama ima feel da vatan neki k...

Ugl, iscitava sam dalje forum pa sam nasa objasnjenje za sve. - pogotovo u ovom thredu.

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37418

Covjek je imao skoro identicna pitanja koja su i mene mucila. (citaj - ne znamo kurca) Savjet za sticky za hardcore pocetnike. Bar se ja tako smatram, mozda i nisam/nismo.

Quote:
samo ne zaboravi da premeris sobu pre i posle bass trapova da bi barem imao informaciju sta si uradio. Pri tom PAZI da ti je tokom tog informativnog merenja pozicija zvucnika i mikrofona ista u oba slucaja.
Ocu. Stvarno zelim izmjerit sobu da vidim koji je cirkus unutra, jer nigdi nisam na forumu naisa da je neko obradiva ovako malu sobu!? (8.7 m2)

Quote:
Ja koristim azmafon ("pamucni" filc) 60kg/m3... a ti izaberi nesto slicno tome... moze i gusce i redje...
Nadem nesto slicno u mom gradu.

Quote:
Razmisli i o MLS binarnim difuzorima, koji su losiji od 2D difuzora kod Mike Valeta, ali zato propustaju vazduh pa se uklapaju dobro sa apsorberima kada su iza njih...
Necu razmislit nego moram iscitati jos. Mislim, citam al jos nije to sve meni jasno ni blizu

HVALA boggy!

p.s. pomolite se svak svojim bogovima da sljedece moje javljanje bude sa slicicama ponekog panela

jos jednom hvala svima!
n00b is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2011, 02:21 PM   #33
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Javljam se tek sad jer:

od ovog troje jedino sam za panel donekle bija siguran sto oznacava
Odlicno!
Quote:
Slidila je mala depresija jer sam tama ima feel da vatan neki k...

Quote:
Ugl, iscitava sam dalje forum pa sam nasa objasnjenje za sve. - pogotovo u ovom thredu.

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37418

Covjek je imao skoro identicna pitanja koja su i mene mucila. (citaj - ne znamo kurca)
vidis.... hm... ima tu elemenata...
Quote:
Savjet za sticky za hardcore pocetnike. Bar se ja tako smatram, mozda i nisam/nismo.
Stavicemo ga na sticky samo da vidimo ko ce da pobedi... na kraju...
Imamo puno threadova koji lepo pocnu...
Quote:

Ocu. Stvarno zelim izmjerit sobu da vidim koji je cirkus unutra, jer nigdi nisam na forumu naisa da je neko obradiva ovako malu sobu!? (8.7 m2)
Ja sam jednu sredio malko vecu od tvoje ali sa priblizno kvadratnim horizontalnim presekom (dva bliska sobna moda, otprilike 3.5x3.5x2.6)
Opis i merenja imas ovde. Doduse, clanak nije bas za pocetnike.
Quote:

Nadem nesto slicno u mom gradu.
Upravo to...
Quote:

Necu razmislit nego moram iscitati jos. Mislim, citam al jos nije to sve meni jasno ni blizu
Citaj.
Quote:
HVALA boggy!

p.s. pomolite se svak svojim bogovima da sljedece moje javljanje bude sa slicicama ponekog panela
Nije strasno ni da nemas slike... samo polako...
Quote:
jos jednom hvala svima!
nema na cemu

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 25-07-2011, 08:24 PM   #34
n00b
Member

Pozdrav gospodo!

Kao sto sam obecao i vama (sam sebi najvise) ponosno predstavljam prvi okvir za panel.

Radi se o dimenzijama (120 puta 60 puta 10).

Jako sam ponosan s obzirom da smo neradnici i nikad u zivotu nismo (ja i kolega) drzali alat u ruci

Takoder recite jel valja to sto i jesmo nesto krivo napravili?
Attached Images

Old 25-07-2011, 08:25 PM   #35
n00b
Member

U svom gradu nasa sam kamenu vunu; i to sljedecu: http://www.knaufinsulation.hr/produc...olacija-podova

pise na njoj da je za izolaciju podova, ali ne pise gustoca pa nista nisam tija uzmati prije nego se konzultiram s vama?
Old 25-07-2011, 08:58 PM   #36
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Pozdrav gospodo!

Kao sto sam obecao i vama (sam sebi najvise) ponosno predstavljam prvi okvir za panel.

Radi se o dimenzijama (120 puta 60 puta 10).

Jako sam ponosan s obzirom da smo neradnici i nikad u zivotu nismo (ja i kolega) drzali alat u ruci

Takoder recite jel valja to sto i jesmo nesto krivo napravili?
super vam je okvir!
Za vunu, ne kupujte ako ne znate specifikacije, radije odvoj taj deo posla kasnije, kad nabavis vunu odredjenih specifikacija, ili kreni u potragu za njom u susedni grad...

Old 25-07-2011, 09:00 PM   #37
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
U svom gradu nasa sam kamenu vunu; i to sljedecu: http://www.knaufinsulation.hr/produc...olacija-podova

pise na njoj da je za izolaciju podova, ali ne pise gustoca pa nista nisam tija uzmati prije nego se konzultiram s vama?
Meni ta izgleda sasvim dobra, mislim da je oko 90 kg/m3 .... pukni na search tu na Rumskom, već smo pisali o spesifikacijama Tervola, Knaufa-a ...

Studio Predator

Last edited by Eomsy; 25-07-2011 at 09:06 PM.
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2011, 12:12 AM   #38
n00b
Member

Postovana gospodo,

moram Vas izvjestit da napredujemo jako dobro. Evo neke fotografije:
Attached Images

Old 27-07-2011, 12:20 AM   #39
n00b
Member

E sada gospodo,

mi vec mastamo kao bi to moglo izgledat kad dodemo gori u sobicu i zelim cuti vase misljenje o sljedecem.

Da li ici sa sto vecim trapovima i stavit dva apsorbera za zid prve refleksije, ili smanjit trapove i zgurat 3 apsorbera?

Slika broj 1; kateta trapa = 30 cm (moguce da bude i veci?koliko meni zapravo treba biti kateta trapa?) Stanu 2 apsorbera nasih dimenzija.

Slika broj 2; kateta trapa = 25 cm Stanu 3 apsorbera nasih dimenzija.

S kojom bi solucijom vi isli?
Attached Images

Old 27-07-2011, 01:09 AM   #40
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Stavi veci superchunk.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules