|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Member
|
![]() Quote:
Hvala na lepim zeljama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Da, čuo sam da si uzeo 32+16, sa tim slušanjem koje imaš to je lep setup.
Ali, moram da ti ispričam sve što smo radili, sad kad ćeš me razumeti jer imaš spravu... ![]() Jedan je mix isključivo iz PT HD bez ičega na masteru, a drugi je izašao na sabirnicu i snimljen opet natrag, pustiš A, pustiš B, razlike nema. Onda sakriješ šta je A, šta je B, zoveš ljude, okrenu leđa, pustiš, niko nema pojma. Jedni monitori, drugi, možeš tako do sutra, bez razlike... Moram da dodam, ovaj test gore je test gde je preko 60 kanala spuštano da bi masteri ostali na 0db i ovo je rezultat. Tako Steinberg preporučuje da se radi sa njihovim softverima. Kada je odrađen miks onako kako iz PT preporučuju, da se svih 60 i više kanala potera gode na 0db pa i preko, a onda se masterom reguliše izlaz iz softvera u konverter da ne bi klipovao, razlika je veoma čujna, RMS je veći, kvalitet i slepljenost snimka, tonalno, sve je u korist PT. Ovde bi konverteri sa HD trebalo da daju sabirnici bolji materijal da obradjuje pa bi i snimak morao biti bolji kroz nju, a opet nije. Sa lošijim konverterima je verovatno to i gore, tako da je to razlog što sam mišljenja da je malo neopravdana investicija, bar za mene kako rekoh. ![]() Čućemo se još, ako budem smeo, poslaću ti snimke, sakriću eto tek da vidim šta ćeš mi reći, a valjda ćemo se i videti da čujem to i kod tebe... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Oko jednog moram da se složim, testovi, A/B, X/Y, na jednu stranu, ipak taj neki placebo koji doživiš sa tim 2d i 3d je lepa stvar, nešto kao kad se zaljubiš kao klinac, kasnije znaš da je varka, ali ti je ipak bilo lepo...
![]() Tako da te potpuno podržavam, ipak to su tvoje parice... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Miloše druže stari, najmanje što želim je da te uvredim.
![]() To što ja imam drugačije mišljenje nimalo ne znači da te ne poštujem, naprotiv, ali shvati da ne mogu da se složim sa tobom. ![]() Ti umeš biti tvrdoglav u mišljenju da nešto bolje znaš jer si stariji, to je bio razlog naših sitnih nesuglasica ranije, ali to je sve vrlo simpatično i bezazleno, ja ti nikada nisam zamerio. ![]() Izvini ako si se našao uvređenim, ali nisam rekao da ja čujem bolje, ili da sam u bilo kom smislu superiorniji od tebe, naprotiv, jer ti kažeš da razlike ima, a ja je ne čujem, pa pretpostavljam da je jedino logično objašnjenje da ja ne čujem dovoljno dobro, ili moja oprema ne valja. ![]() Evo postaviću deliće snimaka da potkrepim svoje reči, pa mi onda kaži u kom čuješ 2D, a u kome 3D, gde preciznije srednje i dublji bass, samo molim te nemoj da se ljutiš. ![]() Rekoh ti gore, stvarno ne mogu da se složim sa tobom da to nije placebo, ali hajde da pričamo proverene stvari, ovo su pomenuti snimci, pa hajde da vidimo možda negde i ja grešim. ![]() Mix 1 Mix 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
čovjek postavio pitanje o lampama, a ovo se pretvorilo u birtiju...
![]() usput, dotični K2 koji je predmet rasprave u startu, krije jo? neke detalje, tako da je zamjjena lampe točka na i.
![]() |
#38 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Neke druge stvari su radili po Philips modelu, cak i za Phillips... U svoje TV-e su trpali recimo Philips katodne ekrane (sto sam i proverio kad sam rasklopio stari tv) a za uzvrat radili elektroniku... Mnogo slucajeva takve saradnje je bilo,dok smo jos imali industriju, tipa General Motors (Opel IDA) itd,itd... To je uglavnom ono sto po netu ima na nekoliko 10-ina razlicitih mesta.... K2 nije vrhunski mikrofon. Sto ne znaci da je los i da nema smisla uraditi zamenu lampe. Znam nekolicinu ljudi koji su dobili manje ili vise veoma dobrih rezultata. Najbolji je onaj sa or'ginal Telefunken lampom iz studija koji sam pominjao....
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 18-12-2010 at 11:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Ima li gde u Beogradu? Ja cekam Artist vec tri meseca za lampu za Rode Classic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Member
|
![]()
neznam za Beograd.... probaj pitat Max-a... mislim da on zna nekog djedicu koji se bavi lampama u nekom radio klubu, čini mi se... možda ti on može pomoći. Inače tu kod mene u Zagrebu je je uglavnom koma za lampe... može se nać po dućanima Electroharmonix, AEG i JJ. Od ovih navedenih po mojem osobnom subjektivnom iskustvu "drže vodu" JJ lampe, iako ni one nisu neki spektakl u audiofilskom smislu, uvjek rade rade dobro i konzistentne su.
ipak, i ja sam primoran naručivat lampe izvana (EU, SAD, Kanada), osobito ako je rječ o nekoj "egzotičnijoj" lampi. ako imate u BG zastupnika za Burklin, možeš kod njih probat (oni isporučuju samo firmama). oni navode europske oznake (ECxx) za većinu lampi, iako kad sam naručivao kod njih par puta na blef ECC83 lampe, uvjek je došla JAN7025. u zadnje vrijeme su jako proširili ponudu lampi, pa bi se isplatil probat.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lampa za SE Z5600?? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 28-03-2010 08:23 PM |
Potrebno misljenje ( Rode NT1-A ili Rode NT2-A ) | Gangster | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 37 | 30-01-2010 08:01 PM |
Peluso lampa i kapsula u Srbiji? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 11-08-2009 02:15 AM |