|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
Kako god... 1kHz je stvarno lako izolovati.. na mnogo raznih, jednostavnih i jeftinih nacina... jedino je problem sto ... to nije problem....
![]() pozdrav bogi
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Citajuci vase predloge pade mi na pamet jedna ideja,ali nisam siguran da li je dobra.Mislim na metalna sigurnosna vrata,ona imaju metalni stok i sarke. Trebalo bi da dobro dihtuju,mislim da se mogu napuniti peskom i da bi sarke i stok tu tezinu izdrzale,jos dodati neku izolaciju spolja i to bi trebalo da radi,a da se relativno prodje jeftinije.Ako uopste pricamo o ceni.
Last edited by grada27; 27-10-2010 at 01:06 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ne racunaj preterano na zvucnu izolaciju od poroznih materijala (azmafon, staklena kamena vuna, open cell sundjer) u samim vratima ili na vratima, ako nije u sadejstvu teske membrane (cak i dvoslojne sa Green Glue izmedju) i OZBILJNOG vazdusnog procepa (1cm ili 2cm vazduha nije OZBILJAN vazdusni procep. Znaci samo MASA i ZAPTIVANJE! pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#34 | |
Member
|
![]() Quote:
za bitumenske smjese znam kada sam poceo da radim zvucne kutije pa sam ljepilom to radio. GUBA ![]() ![]() To sa oblaganjem oko spoljnjih stranica sam takodje mislio, bar pri tijelu vrata da nalegne na shtok. Azmafon ili sundjer si mislio sa unutrasnje ili spoljnje strane vrata? Ovdje ne mogu naci pjeanste gume jer sam muku mucio sto da stavim za prednji naslon od mixera, pa sam se odlucio za sundjer iako bi tu najbolje legla guma kao od mouse pad-a Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||||||
Moderator
|
![]() Quote:
iverica je ok Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Dva sloja po dva cm... pa tapaciraj platnom... to vise da bi ubio refleksije unutrar kabine. Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
|
![]()
Ne mogu na zalost bez prepravke koja se ne isplati,mehanizam bi bio zatrpan peskom i blokirao bi.Htedoh i ja onomad to isto...i da,neka od tih sigurnosnih kada se jednom otvore (lim),vise se ne mogu sklopiti (kinezi).Pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Poslao sam crtez. Mislio sam na ram u koji sam planirao ranije da stavim kondor, mineralnu vunu ili sl i da zatvorim lesonitom. Prakticno, kao da sam "podebljao" vrata.
Sto mi savjetujes sa cim da lijepim linoleum ili ako se odlucim za kondor? Hvala na odgovorima Last edited by dukasound; 27-10-2010 at 09:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() linoleum lepi sintelanom ili contact cementom kako ga drugacije zovu... lepak baziran na neoprenu. Tanko se namaze nareckanom spaklom (OBE strane) ostavi da se malo osusi da se ne lepi kada ga pipnes prstom i TADA se spusti to sto oces da nalepis na njega izlupa gumenim cekicem da izadje vazduh... ili se izvalja gumenim valjkom... pritisne tegovima i ostavi nocu da se stegne. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
OK. Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Member
|
![]() Quote:
Hvala Duka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pregradni zid izmedju control room-a i gluve sobe | dacha70a | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 26-05-2010 11:15 PM |
Problem vrata ! | XerXed | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 19-12-2008 12:23 AM |
PVC vrata i parket u akustici | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 13-12-2007 12:57 AM |
Problem: vrata gluve sobe?! | Rizzbo | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 05-06-2007 06:36 PM |
Zvucna izolacija vrata | Nocni | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 24-08-2005 02:29 PM |