|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav! Hrpa tema je već otvorena, a htio sam da otvorim svoju univerzalnu gdje mogu bubat pitanja, ima ih puno...
Najprije bi htio da naglasim kako sam trenutno u fazi "ideje", razmi?ljanja, skiciranja i sl. za izgradnju. Krećem od temelja, s ograničenjem ukupnog prostora od 4x7. Negdje sam čitao o omjeru control rooma, pa me interesira koliko je bitno, da li prolazi veličina od 4x5? Kolika visina stropa je prihvatljiva? Da li je zidanje obavezno punim blokom ili prolazi blok na kant? Mo?da ne?to umjesto bloka (jeftinije) ? Da li je na podu obavezna glazura, kakav pod postavit, parket ili navuć tepison? Da li na zidove preko vune mogu postavit najlon pa palisadu (lamperiju) ? Koliko je bitan vizualni kontakt s pjevačem, za?to? Trenutno imam zidne nosače za monitore i udaljeni su od zida nekih 5cm kada su zakrenuti u trokut, moram li ih odmaknut puno vi?e? Planirao sam veličinu vocal bootha da bude 2x2. Dovoljno ili ne? Molim Va?e prijedloge, ?to god padne na pamet. Pare nisu problem. Para nema. Zato gledam da uhvatim najjeftiniju moguću varijantu, a opet da bude prihvatljivo. Prostoriju zidam jer me kćer tjera iz sobe, studio nekomercijalan (ha bar za sad), uglavnom vst instrumenti. Evo prva moja skica. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Izgradnja studija | ssskansi | Dizajn i konstrukcija studija | 25 | 19-11-2009 08:44 PM |
Izgradnja Mastering studija - slike | DaBear | Mastering | 9 | 19-08-2009 12:25 AM |
Koncepcija i izgradnja studija | DeMa | Dizajn i konstrukcija studija | 48 | 07-12-2008 09:42 PM |
Izgradnja prvog studija | HeatMan | Dizajn i konstrukcija studija | 34 | 20-03-2008 08:47 PM |
Izgradnja studija - slike | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 24-08-2007 11:41 PM |