![]() |
Izgradnja mini studija - ideje
2 Attachment(s)
Pozdrav! Hrpa tema je već otvorena, a htio sam da otvorim svoju univerzalnu gdje mogu bubat pitanja, ima ih puno...
Najprije bi htio da naglasim kako sam trenutno u fazi "ideje", razmi?ljanja, skiciranja i sl. za izgradnju. Krećem od temelja, s ograničenjem ukupnog prostora od 4x7. Negdje sam čitao o omjeru control rooma, pa me interesira koliko je bitno, da li prolazi veličina od 4x5? Kolika visina stropa je prihvatljiva? Da li je zidanje obavezno punim blokom ili prolazi blok na kant? Mo?da ne?to umjesto bloka (jeftinije) ? Da li je na podu obavezna glazura, kakav pod postavit, parket ili navuć tepison? Da li na zidove preko vune mogu postavit najlon pa palisadu (lamperiju) ? Koliko je bitan vizualni kontakt s pjevačem, za?to? Trenutno imam zidne nosače za monitore i udaljeni su od zida nekih 5cm kada su zakrenuti u trokut, moram li ih odmaknut puno vi?e? Planirao sam veličinu vocal bootha da bude 2x2. Dovoljno ili ne? Molim Va?e prijedloge, ?to god padne na pamet. Pare nisu problem. Para nema. Zato gledam da uhvatim najjeftiniju moguću varijantu, a opet da bude prihvatljivo. Prostoriju zidam jer me kćer tjera iz sobe, studio nekomercijalan (ha bar za sad), uglavnom vst instrumenti. Evo prva moja skica. |
Re: Izgradnja mini studija - ideje
Tomy, ba? sve to i vi?e ima? sve več napisano na stickyima i jo? u drugim temama...
Prijatno čitanje. Onda postavi neko pitanje kad rje?i? osnovna, tako če biti najjeftinije:) |
Ma znam da sve to ima, ali je tako razbacano imam ?ta dva dana čitat, ovako mi bilo jednostavnije... Čitam ja, čitam
|
Quote:
Evo par saveta da ne bude da bas nista necemo da pisemo :) 1. Plafon napravi preko 3m i neces pogresiti... ostalo cak i ako pogresis, visina plafona ce omoguciti da se bolje uradi drugi put. :da: 2. Ne jurcaj sa gradnjom ako sve zelis da uradis sam... potrebno je mnogo vece znanje (koje ti sada nemas) da bi sve isterao do kraja kako najbolje moze a da na bacis novac. pozdrav bogi |
a ne mislim ba? sam da kopam, zidam, to će majstori il neko drugi, ja neću sigurno :-)
Preko 3m ?! ja mislio 2,60, to je malo? |
E pa vidi?, sve če majstori a ti barem proče?ljaj taj podforum:)
|
Quote:
Slu?aj (odnosno čitaj) ljude sa ovog foruma, znaju ?to govore. Pa tako ti i ja moguza?eliti ugodno čitanje 8-) P.S. Meni je trebalo oko dva mjeseca same pripreme, pa ti vidi ... |
ma imam ja vremena za pripremu... :-)
A neće mene majstori savjetovat, već sam to napisao kao odgovor na citiram: "Ne jurcaj sa gradnjom ako sve zelis da uradis sam..." u smislu da neću ja zidat i tome slično... |
Quote:
pozdrav bogi |
Odmah planiraj zavr?nu fazu tj. imaj na umu koliki će ti biti prostor ( naravno unutra?njost ) kada ga građevinski zavr?i?. Moj je nestao:confused:.
|
All times are GMT +1. The time now is 09:22 PM. |