Quote:
Originally Posted by google
Ko sto naslov kaze Potrebno misljenje o gitari Gibson SG Voodoo. Video sam da jedan prodaje novu za 700 evra...
Jel' ko probao tu gitaru. Ima li gde kod nas da se uzme nova, i po kojoj ceni. Uvek sam voleo zvuk SG. To je dobra cena. Da li je ta gitara kvaliteta kao i stari, dobri SG?
Nisam u toku, nisam svirao, ni pratio sta se desava recimo 10 godina. Miuslio sam uzeti neku dobru gitau, pa da pitam sta mislite o ovoj?
Hvala svima...
|
Zdravo drage kolege! Uopste se ne slazem sa vecinom ovde, da su stari Lp bolji ili sta vec.. Imam par takvih novih gitara i probao sam i svirao i starije Gibson gitare... Uglavnom nove gitare su mnogo rezonantnije, boljeg sustejna, zavrsne obrade i neuporedivo bolje elektronike... magneta i sl. Znaci mnogo su superiornije u odnosu na stare.. Jednostavno JAKO DOBRO ZVUCE!!! Jedino ako neko hoce da zvuci kao pre 20-30 godina.. poslusajte malo bolje te gitare i snimke... Pa niko od tih starih izvodjaca ne vira kao main gitaru neki stari komad... svi imaju iskljucivo nove gitare.. Stavite malo prst na celo.. Jednostavno se razlikuju gitare nekad i sada... po meni na bolje, sve je jako napredovalo pa i pravljenje instrumenata..
Po meni je to jedna velika fama i iracionalan nacin misljenja... eto nekad je to bilo vauu.. svemir... a sad kao ne valja..
Pa pogledajte na cemu je mucenik Hendrix svirao, sve je u osecaju i u prstima... ne daj boze da je imao sadasnju tehnologiju opremu gitare..brrr..

ko zna bi covek sada izveo sa tim???
Naravno ima gomilu modela i treba se naci u toj gomili.
slazem se jedino za civije.. Ali Gibson ama bas nikad nije imao neke sjajne civije.. cak i na Custom modelima mi je stim slabo drzao. Ali mislim da je to totalno nebitno, stavis bolje civije i resen problem.
Ne plasite se novih Gibsona, to sve svira kao ludo. Zadnjih nekoliko godina sam se bas bavio tim gitarama, probao nekoliko deseteina i nijednom nisam naleteo na ni blizu los komad, ovde i u inostranstvu.
Inace sam jako dugo svirao Fender gitare... koje su takodje veoma posebne... za njih bi rekao da imaju ukupno los kvalitet i da treba naleteti na dobar komad, sto za Gibson nikako ne vazi, svaki svira do poslednje pare... naravno u odnosu na cenu.
P.S. Gibson pa ostale gitare.