Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Potrebno misljenje o gitari Gibson SG Voodoo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32343)

google 14-01-2010 08:42 PM

Potrebno misljenje o gitari Gibson SG Voodoo

Ko sto naslov kaze Potrebno misljenje o gitari Gibson SG Voodoo. Video sam da jedan prodaje novu za 700 evra...

Jel' ko probao tu gitaru. Ima li gde kod nas da se uzme nova, i po kojoj ceni. Uvek sam voleo zvuk SG. To je dobra cena. Da li je ta gitara kvaliteta kao i stari, dobri SG?

Nisam u toku, nisam svirao, ni pratio sta se desava recimo 10 godina. Miuslio sam uzeti neku dobru gitau, pa da pitam sta mislite o ovoj? :wink:

Hvala svima...

</cite>

zlobisha 15-01-2010 12:10 AM

Re: Potrebno misljenje o gitari Gibson SG Voodoo

Ne mogu garantovati za taj poseban komad, ali sam probao pre dva-tri dana Gibson SG nov. Ko?ta oko 70k i jo? par hiljada, i po mom mi?ljenju ne vredi te novce. Pre bih kupio dobar epifon i ubacio elektroniku da valja, a ostalo potro?io na pivo ili ?ta god već da preferira?.
Uop?te nisam ni na kraj srca, niti sam fanboy, niti je trip. Mo?da je samo do komada, ali to je bio jedini.
U svakom slučaju pro?etaj do Music trade u Milana Rakića pa probaj.

Da ne bude zablude, uz jedan dobar setup to ne bi bila lo?a tambura, ali za te pare... Ni u ludilu.
Deluje kao praćka kada je uhvati? u ruke. Moj savet, juri neki matori SG ili Epiphone/Vintage pa magneti i td...
Pri tom se ne sprdam ni na koji način, deluju daleko ozbiljnije...
Pozdrav.

meka 15-01-2010 01:28 AM

Prenosim samo tuđe mi?ljenje jer nikada nisam kročio na tle amerike: "novi komadi su tamo duplo jeftiniji od izlizanih". U nekim slučajevima se neko ?lepa na foru antikviteta, ali definitivno su starije stvari bolje. Jo? jedna potvrda lo?eg kvaliteta novijih gitara je primer LP Custom-a iz 2004 (ako se ne varam) koji perverzno dobro zvuči, ali ne dr?i ?tim pa da ti ?ivot od toga zavisi, iako je balvan poslat Gibsonu da ga sredi, a potom, iz očaja, uzeti locking ma?inice. Samo 2 primera iz "mog" iskustva da je zlobi?a u pravu.

HeatMan 15-01-2010 03:01 AM

nikako nove gibsone. osim ako zelite da vam pishe gibson na gitari.

moze neshto pametnije da se nadje za tu lovu.

Khan 15-01-2010 04:33 PM

I ja da se pridruzim prozivci, izgleda dobro samo iz daljine, osecaj je jeftin, a zvuk los. (Inace sam fanatican ljubitelj starih Les Paul-ova.) Ima boljih Aria za 110.e...

korenjak 15-01-2010 10:55 PM

Ja imam pravu vintage Electra-u iz 77-78....

i to zvuci mrak.....ima taj starinski sound rasan....

ove nove zvuce nekako tanko i tachno..... to je moje misljenje

evo nesto vise o electra gitarama:

http://www.rivercityamps.com/electra/history.php

ja posedujem ovu:

http://www.rivercityamps.com/electra/x310.php

inace to su gitare koje imaju u sebi neke starinske efekte koji zvuce mnogo lepo.

sto se tiche gibsona...... sigurno su popustili .....jer je sve popustilo....

izuzimam custom varijante....koje se rade po narudzbi i kostaju citavo bogatstvo

moj glas za vintage gitaru

ja sam ovu nekom srecom nasao za 400 maraka onda , ko nova

google 15-01-2010 11:06 PM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 269191)
Ne mogu garantovati za taj poseban komad, ali sam probao pre dva-tri dana Gibson SG nov. Ko?ta oko 70k i jo? par hiljada, i po mom mi?ljenju ne vredi te novce. Pre bih kupio dobar epifon i ubacio elektroniku da valja, a ostalo potro?io na pivo ili ?ta god već da preferira?.
Uop?te nisam ni na kraj srca, niti sam fanboy, niti je trip. Mo?da je samo do komada, ali to je bio jedini.
U svakom slučaju pro?etaj do Music trade u Milana Rakića pa probaj.

Da ne bude zablude, uz jedan dobar setup to ne bi bila lo?a tambura, ali za te pare... Ni u ludilu.
Deluje kao praćka kada je uhvati? u ruke. Moj savet, juri neki matori SG ili Epiphone/Vintage pa magneti i td...
Pri tom se ne sprdam ni na koji način, deluju daleko ozbiljnije...
Pozdrav.

Vrlo rado bih uzeo neki matori SG, ili Fender Telecaster. u zivotu nisam cuo ni jedan los primerak od te dve gitare, fenomenalan zvuk... Ako ko cuje da se negde prodaje, nek' javi, idemo na pivo. :wink:

Reinhardt 15-01-2010 11:57 PM

to je opet ona priča- staro bolje od novog?
ne bi se nikako slo?io..
..al ajd, ja imam novog u87 i novog gipsonLP,
pa vjerovatno nisam objektivan

ko je ikad u ruci imao starog strata ili LP zna ?to govorim ovdje,
a to prvenstveno mislim na očajan ?tim, razlohane potove,konektore,
moguće zahrđale pick-upe.. tisuću sranja koja kad rije?i?, to vi?e nije
stara gitara..
btw,čini mi se da ih danas zato gitarski velikani u originalnom stanju na live-u imaju za svaki song drugu (nekih 20-ak)

ljudi, jedno je kolekcionarna vrijednost a drugo upotrebna

ma 5 cent

google 16-01-2010 12:06 AM

Koji model LP imas? Koliko si platio i koliko si zadovoljan?

Nisam svirao te nove, al cu probati, slusao sam samo neki solo na novom SG, na youtube, nit' je solo, nit' je zvuk.

Izuzetno su stimale sve Gibson gitare koje sam probao i drzale stim.

HeatMan 16-01-2010 12:21 AM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 269243)
to je opet ona priča- staro bolje od novog?
ne bi se nikako slo?io..
..al ajd, ja imam novog u87 i novog gipsonLP,
pa vjerovatno nisam objektivan

ko je ikad u ruci imao starog strata ili LP zna ?to govorim ovdje,
a to prvenstveno mislim na očajan ?tim, razlohane potove,konektore,
moguće zahrđale pick-upe.. tisuću sranja koja kad rije?i?, to vi?e nije
stara gitara..
btw,čini mi se da ih danas zato gitarski velikani u originalnom stanju na live-u imaju za svaki song drugu (nekih 20-ak)

ljudi, jedno je kolekcionarna vrijednost a drugo upotrebna

ma 5 cent

definishi staro. ako ti je staro 10/15 godina onda ne prichamo o istim stvarima.

eto ja sam hteo da uzmem gibson es175 i 335, ali sam se ipak odluchio za heritage h535. a ti vidi zashto.

ne valja iz vishe razloga. odesh na gibsonov sajt pogledash cene. i shvatish neke stvari. 35.000$ za novu gitaru? onda pogledash nove lp-eve, 4k$ komad. istina svirao sam ih malo u zivotu. i kratko zivotno iskustvo imam da. ali jbt znam da procenim shta dobro zvuchi shta ne.. prvo shto je finish na novim jako diskutabilan, shto se shtede na svemu mogucem, shto humovi nisu ni za q, a o "groover style" chivijama da ne pricham. uzeh novu. zice su na deset metara od vrata, i rashtimava se najstrashnije.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MejmZn9Mz70&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MejmZn9Mz70&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

najbolja gitara je pouzdana gitara. onu koju si sam napravio/izabrao/modifikovao po svom ukusu. jednostavno gitare su postale consumer electronics, i vishe se ne prave onako kako su se pravile ranije. morash napraviti svog hibrida ne bi li dobio ono shto zelish.

naravno ja sam uvek za princip: shto manje love, a shto bolji zvuk. neka na kraju taj hibrid izadje 35.000$. ali bar znash shta si radio. i da ne znash, siguran sam da ce raditi 30.000 puta bolje od stock govna.

mojih pet feninga.

All times are GMT +1. The time now is 04:23 PM.