Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-11-2009, 12:11 PM   #31
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: DAW + Mikseta

Upravo na to i mislim... Istina, zaboravim da pomenem i svoje trazenje "sustine" kroz opremu, pa zaizgleda kao da mi je pamet sa neba utisnuta u mozak, generalno mora se proci taj put, ali to je samo zato sto se sanja o necemu sto postoji "tamo preko", a onda kad se dohvatis toga vidis da si to i dalje ti...

Razlike ima, ali tek na pojedinim mestima, i to kao po pravilu, uvek na onima o kojima se (ovde) ne govori, na zalost, ili na srecu, ta mesta su daleko od AD-DA i drajvera za razne kartice, GUI ovog, ili onog plugina...
Juce smo testirali dbx160A sa nekoliko kompresor plugina, na zalost razlika se cuje, pa ako neko ima istu spravu i zna koji ce plugin dati iste rezultate, neka me obavesti, bicu mu zahvalan na konstruktivnom predlogu, za promenu od silnih besmislenih i uzaludnih testova i rasprava...
(bilo je i dobrih testova, naravno)

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 20-11-2009 at 12:16 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 12:34 PM   #32
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Matori...vidi sve si u pravu! Ali mislis li da je u ovo vreme pametno uloziti ogroman novac tipa par stotina 'iljada u studio? ...jebi ga kad uzmes da klinci to sve ture u telefon i na tviter i udri... Ne mora bas svako da ima dbx i nije tacno da sve sto dobro zvuci automatski znaci milijardu novaca u opremi...! Moze se veoma lepo raditi sa malim efikasnim ,pametno sastavljenim set up-om. Mali stocic,racunar ili hard disk rekorder,nekoliko spravica i pametna glava i eto dobrog zvuka...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 02:17 PM   #33
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Pa o tome i pricam... Nisam mislio da treba dati 100 000, nego ne dati par hiljada uzalud...
dbx160A i nije vise od 500 eura, tako da si me pogresno razumeo...

Kad imas 100 000 za mixer, onda ova prica nije bitna, pretpostavlja se da si ozbiljan igrac cim imas toliko para da das za to, ili neko ozbiljan stoji iza svega, ili si jednostavno budala koja nista ne zna ali se razmece...
Poenta je kad se sve vrti oko par hiljada, onda se svaki euro racuna i onda je potpuno besmisleno bacati novac na stvari koje ne donose, ili nista, ili donose vrlo malo, pa cak i to u nekim nano-mili-percepcionim vrednostima...

Ako me pitas da li vredi uzeti mixer za kilo i po eura, ima toga gomila sada, kazem verovatno vredi, ali zbog realnih stvari, a ne nekog tamo sabira, oduzimanja i slicnih umisljotina, bar kada je ta suma u pitanju...

I dalje se sve svodi na muziku, ima je, ili nema... Evo mi snimaka sa SB Live, i dalje tu ima neke jos uvek nedostizne magije, ali ne zbog budjave karte, nego zbog mene kad sam znao mnogo manje i muzicirao mnogo vise...

www.dynamix-audio.com
Old 20-11-2009, 02:20 PM   #34
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

sve suptilne ili ne suptilne razlike u kvalitetu opreme koje se koriste stoprocentno padaju u vodu spram elementarnih grešaka u samom radu. I najmanja glupost će od 5k eura skupog reverba napraviti gore sranje od bilo kojeg VST imitatora. Isto važi za svaki prokleti komad opreme u svakom studiju na ovoj planeti.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 02:40 PM   #35
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

ma pink je kriv za sve...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 02:42 PM   #36
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Isto važi za svaki prokleti komad opreme u svakom studiju na ovoj planeti.
Kao i za VST, s tim sto tu imas UNDO
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2009, 04:54 PM   #37
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Nego, postoji li neka software sabirnica, kao nezavisan i specijalizovan program?
Old 20-11-2009, 05:51 PM   #38
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Nego, postoji li neka software sabirnica, kao nezavisan i specijalizovan program?
He, ovo zvuči kao "pacijentsko" pitanje, a ustvari nije

Mislim da je tu glavni problem kako ubediti Steinberg, Cakewalk i slične (o AVID-u da ne govorimo) da omoguće softverski izlaz u drugu aplikaciju - neku vrstu ReWire client moda, jbmlg. Drugi problem je verovatno u samim operativnim sistemima koji gone te programe.

Ali pitanje uop?te nije besmisleno Procesori poput i7 su verovatno dorasli tom zadatku. A mo?da sve to već i postoji, ali sam ja neupućen.

Pozdrav,

Vasa
Old 20-11-2009, 06:19 PM   #39
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Nepopravljivo...

www.dynamix-audio.com
Old 20-11-2009, 07:01 PM   #40
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Nepopravljivo...
Mmmm.... nisam ba? najbolje razumeo tvoj lakonski komentar, ali ako si hteo da ka?e? kako je sve to isti Q ako nema "muzike koja će opravdati sabirnicu" potpuno ću se slo?iti sa tobom.

Nevolja je samo u tome ?to ni tvoj voljeni PT ni moj voljeni Vegas ni Slowstarov voljeni Logic ne bi postojali da neko nekada nije postavljao ovakva pitanja.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules