Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-11-2009, 12:39 PM   #31
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Spectrasonic's Trilian

Quote:
Originally Posted by korenjak View Post
@Silicone:

Čime si to re?io bas za svagda...i o kojm kontrabasima govori?...trebaju mu dobri dablbejsovi pa pitam

pozzz
Sory, nisam govorio o kontrabasu vec o "gumenjaku" Microwave 1 sint
A to setice kontrabasa tu je Trilian biti vrh verujem
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2009, 09:25 PM   #32
MilTon
Member

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Joj Milose, jos uvek si na Creamware-u?!

Juce smo hteli da testiramo jednu masinu sa Luna II na 7 x64, pa smo trazili Scope za Vistu ili 7 x64, ali nema, imas li informaciju kada ce biti?!
Jos sam. Sve dok imam posla koji mi perfektno zavrsava. A sto se tice 64bit sistema tu sam pesimista. Nece oni to skoro. A najgluplja stvar koju sam cuo da su uradili je da su u Scope v5 izbacili Asio drajver sa 64 kanala i ostavili samo sa 32, tako da ne mogu cak ni na v5 da predjem, jer sve miksam u Scope softveru. Bedak.... A i mrzi me sad pod stare dane da se nesto tripujem na nove karte. Ostadoh ja zakovan za Windows XP i Scope v4. Dok ne izbace nesto bolje.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 12:38 PM   #33
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Nisam ga mixao jos, ali mislim da nece biti frke, zvuci masno i super..

I radi potpuno normalno... Ne opterecuje masinu puno, ne znam odakle vam ta prica???
Old 06-12-2009, 01:31 PM   #34
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

@MilTon
Zasto ne koristis Scope v4.5 ?
@Rhino
Ne opterecuje masinu puno ali trazi mnogo RAM-a.
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno, sasvim solidno i upotrebljvo uz dosta rada i ceprkanja u mixu sa njim.Slicni "problemi" u mixu kao i sa Trilogy.
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 01:32 PM   #35
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

@MilTon
Zasto ne koristis Scope v4.5 ?
@Rhino
Ne opterecuje masinu puno ali trazi mnogo RAM-a.
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno, sasvim solidno i upotrebljvo uz dosta rada i ceprkanja u mixu sa njim.Slicni "problemi" u mixu kao i sa Trilogy.
Old 06-12-2009, 02:48 PM   #36
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
...
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno...
Prezenter u ovom video-u ka?e da su stare banke sa Trilogy pobolj?ane i dorađene...
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 01:53 AM   #37
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

@DADDY Z
Nisam nesto mnogo cackao te stare banke sa Trilogy u Trilianu ali ja bas i ne primecujem neku razliku.
Old 07-12-2009, 10:28 AM   #38
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Trilian je vrhunski bas, i leze u mix ko dupe na nosu ..
Old 08-12-2009, 12:58 AM   #39
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

He, he Ivane bas hoces da rasplamsash raspravu ! ! !
O.k. je Trilian.
Old 09-12-2009, 08:13 PM   #40
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Dragi moj druze ....

Retko menjam misljenja , a kao sto vidis i u linku koji si tagovao , prica se o naj omiljenijim instrumentima ...... za bas sam rekao da je Trilogy ... i napisao sam

3. Bas gitara .... Trilogy ..... ( uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da ga spakuju u mix )

sto znaci da mi i dalje nije jasno kako NE MOZETE da ga spakujete u mix .... a i potpuno sam siguran da to nisam nikome rekao uzivo ....

Ono sto mislim je da ste se previse navikli na zvuk aranzera ... i da je to glavni problem ...
Zato ?to radi? muziku u kojoj on mo?e da prođe. Za rock muziku, tvrđu ili bilo gde gde je potreban bas koji ima neki ?ivot u sebi, trilogy ne radi dobro. Koristio sam Trilogy vrlo uspe?no u nekim aran?manima koji su pop sraćka i slično, ali zvuk koji je ubijen od pre-procesovanja, koji na nekim farbama praktično nema nikakav zvučni sadr?aj iznad dve kile, i u kome je zamisao o "rock bass"-u da zvuk nema nikakav presence nego se sastoji od toga da se prvo čuje okrutno glasan zvuk "krk" od trzalice a zatim ide sustain bez definicije - to se te?ko računa u ne?to ?to je univerzalno dobro. Takođe Trilogy samim tim ?to je već farban nameće gde bi trebalo smestiti frekventno nogu u odnosu na njega - ili se mora radikalno seckati EQ-om ?to nije ba? srećno re?enje il ise mora birati sempl noge koji radi sa Trilogy-jem. A imati vezane ruke nije ba? dobro kad se radi o nekoj farbi. Različiti stavovi o Trilogy-ju jednostavno dolaze od toga ko ga je koristio za ?ta. Ne da sad samo specifično tebe komentari?em, nego ajd, na tvoj se post nastavih da bih izneo svoj do?ivljaj.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules