|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
@alfom: ma da.. par razlichitih pesama.. sa razlichitim dzitrama i plugovima.. ono.. maximumi koje sam izvukao..
@inovative: tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kod ritam gitare (bila ona funk, reggae, ska, rock, štagod) najvažnije je da je zglob desne ruke (ako si dešnjak) sve vreme radi u nekakvom "quantize clocku" (trenutno ne mogu da nađem bolji izraz). Dakle, ako se radi o šesnaestinama, desna ruka mora stalno da "svira" te šesnaestine (npr. neparne osmine naniže, a parne naviše), makar "u prazno". Ako je shuffle, onda desna stalno svira shuffle... Leva je tu da odredi konkretne note i njihovo trajanje (takođe važna stvar). Kada slušam tvoj demo, čujem da ti desna ruka radi "samo kad je nužno", a da su note predugačke (leva ruka). Zato mi više od same boje gitare smeta to što su događaji van groova, pošto sviraš "partituru", a ne groove, i što trajanja nisu definisana. Jer, trajanje note određuje groove isto koliko i njen početak... Sam zvuk je relativna stvar, poslušaj Stevieja Wondera - Superstition. Hohner Clavinet, nema velocity, nema expression, ali onaj stalni shuffle i trajanja nota po sebi donose sve što je potrebno. Mislim da bi Stevie mogao da postigne taj groove i na čembalu u SKC-u i na koliko-toliko naštimovanom pijaninu u nekoj muzičkoj školi. Ne bi bio taj zvuk, ali groove je ono što se računa... Pozdrav, Vasa P.S. Da ne bi bilo da sam u off-topicu: samo da naznačim da hteo da kažem da se funk zvuk pun tranzijenata postiže uglavnom putem prstiju leve i desne ruke.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 14-11-2008 at 04:06 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da li uvijek kao 'okidač' koristi? neku VSTi gitaru pa je farba?, ili ?ta? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
@vasa: sviram ja 16ine, necesh mi verovati.. samo izgleda da je ipak falio malo bolji mix da bi se chulo.. mada mrzi me da neshto mixam ako nije dovrsheno.. a inache, mogu ja da skratim te note koje su predugachke, al mi jednostavno.. uhh.. nije to to.. ne volim kad je perfektna svirka.. volim tu i tamo da bude neshto "out of tune" i da onako malko ispadne.. chisto da malo promeni groove..
@alfom: ma gitara je prava.. al su pojachala i pedale vst.. poz svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
![]()
zashto to zovete shuffle.. to ne kapiram..
![]() poz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U stara vremena (kada jo? nije bilo groove kvantizacije, pre Cubase-a, u vreme Steinberga PRO 24 i ATARI ma?ina) programirao sam shuffle kao triole u kojima su svi off-beatovi bili znatno ti?i (grupa U ?kripcu, pesma Ma nemoj). Mo?e i tako da se tumači, ali nije va?no kako se ?ta zove, nego kako zvuči... Pozdrav
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
poz |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
blago meni opet ja :) | Arthur | Promocija radova | 5 | 07-10-2009 09:51 PM |
HDD ritam masina (u izradi) | Fibra | Razno | 16 | 05-04-2008 02:42 PM |
Ritam programiranje | tom | Zoran Vračević - Vrač | 11 | 01-08-2006 01:18 AM |
ritam mashina vst | liman021 | Audio Software | 17 | 07-07-2006 07:31 PM |
dithering again (iliti samo ogrebi i blago tebi) | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 25 | 12-12-2005 02:16 AM |