|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Ja mislim da su ti svi odgovorili na pravi nacin... Ja bih samo dodao da nikako nemoj da kupujes monitore na "slepo"... Obavezno moras da ih cujes a s obzirom da znas sta zelis, mislim da ces lako pronaci zvucnike koje ispunjavaju tvoje kriterijume...
Srecno sa izborom ![]() P.S. Kazu da kad na NS-10 napravis dobar mix, zvucace svuda dobro! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Kad na njima napravis da je dobro... Stvarno je dobro sto se kucnih sisterma tice.. A za klubove treba nesto veceg wooferskog opsega jbg
![]()
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Nisam sebi odgovorio, vec sam dao jasnu jednacinu sta znaci referenca! Ono sto me je zanimalo je KOJI su to monitori, ime i prezime!
![]() Ne zelim samo da me monitori sputavaju, da ne mogu tehnicki da ispune sve potrebne uslove za kvalitetan rad, jer desi se da mi odgovaraju za slusanje i rad, ali sam sa njima ogranicen jer ne cujem sta bi sve trebalo da cujem, kao sto je slucaj sa Event. Na njima snimci zvuce odlicno, dok ne izadju i odu na neko drugo slusanje. ![]() NS10 mi leze neverovatno, ne slusam BM15 skoro nikada, 98% vremena slusam samo Yamahe. Ali.... Javlja se problem, na njima sve zvuci mnogo bolje nego sto zapravo jeste, meni to nisu nimalo ruzne kutije, vokali pevaju veoma realno na njima, cim prebacim na BM15 nema ih nigde. Problem je u nedostatku srednjih kad se vratim sa NS10 na bilo koje druge zvucnike. Sto se tice BM15A, (nisam siguran je li do prostorije) menjaju boju visokih pri razlicitoj snazi na kojoj slusam, takodje nemaju dovoljno snage kad pozelim da nesto cujem jace. To je recimo ono sta mi odgovara ili ne, ali to ne znaci da cu napraviti dobar izbor slusajuci sebe i samo sebe, potpuno mi je nebitna stvar hoce li se meni svideti zvuk, koliko mi je bitno da on ispunjava sve tehnicke uslove da se na njemu radi kvalitetno! Nadam se da sam jasniji... ![]() Last edited by kravadinka; 26-04-2008 at 09:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
[quote=HeatMan;201555]au.. ne mozete traziti reference.. nekima je ns10 jako dobar referentan monitor, a drugima a7, pa chak i hr824.. isto kao i sa mikrofonima.. neko voli u87 neko ne.. i na kraju svako uzima po ukusu.. ako ne zelish sebe da pitash za ukus, onda trazi studijske standarde..
al na ovom forumu nemoj ochekivati odgovor na pitanje "koji je monitor u tom i tom cenovnom rangu referentan". sve zavisi.. od muzike koju radish, od sobe u kojoj slushash i od samog tvog iskustva i navike.. mi bi se poklali ovde ako bi zapocheli prichu koji je najbolji monitor ili najbolji mikrofon.. jer svako od nas ovde ima drugachije vidjenje stvari... ajd poz[/quote Potpouno si u pravu ![]() palo bi klanje isto kao oko pc vs mac i slicne teme hardvrer vs softver ili tipa sto je bolje opel astra ili ssl ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Ma moze i bez svadje, nema potrebe za sujetom i subjektivnoscu...
![]() Adam P22A, ima li to neko i kakva su iskustva?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
![]()
Pa ako ti je BM 15 tih... Tesko da ces voleti P22
![]() Salim se malo. P22 je super, ali ima manje basa od BM15 i definitivno manje snage, ako te to zanima. Bas me zanima da li imas aktivnu ili pasivnu varijantu BM 15, posto ja imam pasivnu i kada se malo zanesem, posle budem gluv kao da sam izasao iz kluba sa glasnom muzikom. Adam generalno ima te fine midlove i visoke, ali im fali basa. Mada i BM 15 ima bas fine visoke, a midl je malo dole (cini mi se...) zbog (mozda) viska basa koji oslobadja njegov woofer. Ti hoces monitor u klasi 8 inca? Ja se trenutno lozim na Focal solo 6, kao drugi monitoring jer mi je BM15 ponekad i preglasan i "prevelik"
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Znas kako, kao kad trazis All Seasons gume pa ti kazu da to prakticno nepostoji, tako i ja trazim najbolje resenje, da li ce to biti 6, 6.5, 8, ili 9, skoro da je nevazno ukoliko ne moram da coram kao sa svacim do sada, ovde mi fali sredine, aha dodaj malo, pa preteras, pa zafali i sve tako...
Dynaudio je aktivan, ali znas kako... Taj bas na njemu mi zvuci kao da svira samo odredjeni frekventni opseg koju pokriva, dok se ostale ne cuju uopste, jednostavno sam gluv sa njima, glupo je da to kazem, ali to je ono odozgo, valjda mi ne odgovaraju. TR8 sviraju prilicno nisko i dole pokrivaju fino ceo niski opseg, ali zato nedostatak srednjih i maaali visak visokih kvare ugodjaj i navode opet na ono dodavanje u magli i coranje, jesi li preterao, ili ne. Realno volim snimke koji obiluju sredinom, pa mi to tako i ne smeta, ali... Kazem BM15 je tih, ali u smislu da nije glasan onoliko koliko ocekujem od zvucnika tih dimenzija, ponekad hocu da malo glasnije cujem stvari, a on vec plai crvene lampice! ![]() Daj neki predlog, dobri prvi monitori, da sve bude u jednoj kutiji (koliko god je moguce), da ne moram bas toliko da nosam snimak sa jednih na druge da vidim gde sam za$r'o! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]()
Moguce je da onda Adam nije losa solucija za tebe...
Ali mozda da razmislis o P11? Manji su, brzi su, manje skloni "zloupotrebi" (losoj interakciji sa prostorom). Ili ako si pri kinti, da gledas i "S" seriju Adama koja je jos bolja.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
TANNOY REVEAL AKTIV 66D ili DYNAUDIO BM5A | mozart554 | Monitoring | 15 | 27-09-2008 07:26 PM |
Dynaudio BM5A+sub vs dynaudio BM15p | chubich | Monitoring | 13 | 21-09-2007 08:46 PM |
dynaudio bm5a | OFF | Monitoring | 14 | 04-10-2005 12:28 PM |
Dynaudio BM5A vs. ADAM P11A | dr.Ru | Monitoring | 4 | 31-01-2005 04:38 PM |