Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2009, 03:58 AM   #31
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Rackirani MCI JH500 preamp/eq

Dvostruko przeni na ulju!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2009, 04:01 AM   #32
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Dvostruko przeni na ulju!
E ... nećemo da se vredjamo! Ne tro?i ulje! Jer ga i nema, radi na me?avinu
Old 02-02-2009, 04:08 AM   #33
idekius
Mason

idekius's Avatar

Eee.. bez zezanja, ja nisam mogao da verujem kada sam video da na? elektroničar Ne?a stvarno vozi trabanta!!! ali savr?eno mu pristaje! Treba videti čoveka da bi to razumeli! Sav je luckast Vraćam se ja lagano od Brace i.... rrraaaammmm paam paam pam paaaaaammm... Trabant je proleteo pored mene
Old 02-02-2009, 04:12 AM   #34
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

A ja se onaj dan u Nisu cudim (nisam sme ni da ti kazem, da nemislis da sam pludeo) kada je pream proleteo pored mene, pomislih da haluciniram.
Old 02-02-2009, 04:13 AM   #35
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
A ja se onaj dan u Nisu cudim (nisam sme ni da ti kazem, da nemislis da sam pludeo) kada je pream proleteo pored mene, pomislih da haluciniram.
Ma to se ne računa. Ja sam se iznervirao, pa gadjao pevača i verovatno se dobacio do auto puta

Još ako se čulo: Pre-aaammmpp-aammp-amp-amp..., a kada je prolazio pored tebe: HeadROOOOMMM.... to je sigurno bilo to
Old 02-02-2009, 04:17 AM   #36
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Cuo se samo ROOOM, izgleda da je ostao bez HEDA.
Old 02-02-2009, 04:35 AM   #37
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Idekiuse, ipak nije sve tako crno, mozda ga zalivadis Kusti za sledeci film.
Old 02-02-2009, 02:52 PM   #38
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Rackirni MCI JH500 preamp/eq

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
E moj Rajko, svaka im cast sto su to "sastavili" ali seti se koliko nam je muka napravio MCI JH 528...
Seti se takodje, koliko je taj EQ strmo koncipiran, koliko je ruzno sto je "skokovit" a ne linearan, koliko je tesko napraviti iole lepu filtraciju sa tim modulom...Jedina zaista dobra osobina je sto ima veoma, veoma veliki headroom, i sto dosta dobro radi sa Neumann-ima, ali taj filter, to je nocna mora, osim toga, sve linijski ubodeno u isti zvuci tanko, zamagljeno i lose, poludeo sam sto mi sintovi lepse zvuce kod kuce, na mom jeftinom Spiritu, nego na tom "cuvenom" MCI. Ne znam, mozda sam isuvise lican, ali ja NE VOLIM MCI, i ne mogu tu nista, mladost mi je ostala u "petici" i na tom MCI, koji jos uvek zeza i Mikija i Zokija Vukcevica. Kada sam cuo prvi put kako zvuci bilo sta kada se "provuce" kroz AMEK 9091i, video sam da se tu radi o razlici k'o "nebo i zemlja".
I dalje cenim volju, energiju i trud entuzijasta, ali ne verujem da su ti MCI moduli zasluzili toliko paznje. Ponavljam, MOJE misljenje na osnovu dugogodisnjeg iskustva.
Ne volis ga iz razloga jer verovatno nisi koristio Di Box za sintove pre nego sto si ih stavio na MCi, da jesi znao bi kolika je razlika . Osim toga na ovom MCi u NS je radjena i prapravka linijskih ulaza da moze da prima i sintove, dodji da probas
Old 02-02-2009, 04:07 PM   #39
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
E moj Rajko, svaka im cast sto su to "sastavili" ali seti se koliko nam je muka napravio MCI JH 528...
Seti se takodje, koliko je taj EQ strmo koncipiran, koliko je ruzno sto je "skokovit" a ne linearan, koliko je tesko napraviti iole lepu filtraciju sa tim modulom...Jedina zaista dobra osobina je sto ima veoma, veoma veliki headroom, i sto dosta dobro radi sa Neumann-ima, ali taj filter, to je nocna mora, osim toga, sve linijski ubodeno u isti zvuci tanko, zamagljeno i lose, poludeo sam sto mi sintovi lepse zvuce kod kuce, na mom jeftinom Spiritu, nego na tom "cuvenom" MCI. Ne znam, mozda sam isuvise lican, ali ja NE VOLIM MCI, i ne mogu tu nista, mladost mi je ostala u "petici" i na tom MCI, koji jos uvek zeza i Mikija i Zokija Vukcevica. Kada sam cuo prvi put kako zvuci bilo sta kada se "provuce" kroz AMEK 9091i, video sam da se tu radi o razlici k'o "nebo i zemlja".
I dalje cenim volju, energiju i trud entuzijasta, ali ne verujem da su ti MCI moduli zasluzili toliko paznje. Ponavljam, MOJE misljenje na osnovu dugogodisnjeg iskustva.
izgleda slowstare da ti nikad nisi radio na ispravnom i sredjenom mci stolu...ja sam isprobao svasta prije mci koji mi je doletio...nit sam imao para nit sam znao sta je mci.....

osobno mislim da je mrak za sinteve....i daleko od toga da zvuci tanko!!!!

ja sam jako zadovoljan s ovim ..a iskreno nikad to nebih dao za ssl ili ameka ( ako nije angela)

da za tridenti stari, api , neve i stari sitral da... ali za ostalo ne...

mislim kad zbrojimo kolike je ploce kraftwerk i neke jarre smiksali na MCI stolovima ( i mnogi drugi)
onda se nemoze reci da sintevi kroz mci stolove zvuce lose...prije bih rekao HUMAN FACTOR..

Last edited by roginator; 02-02-2009 at 04:10 PM.
roginator is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2009, 04:07 PM   #40
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Al' evo jednog ?abanskog pitanja koje moram da postavim kao ljubitelj MCI zvuka:

Vidim nekoliko rackiranih MCI preampa/EQ-a na forumu (dobro, dva), ali ne videh da je iko re?io da ugura dva modula u rack . Bilo skupo, ili ?ta? Mo?da to nekome bude sme?no, ali po meni su MCI JH-500 preamp i EQ vrlo dobri alati u mastering ili "sub-mastering" lancu. Dobro taj termin sub-mastering sam lupio ad hoc, ali bih (kada bih i?ta miksao) rado loopovao celu ritam sekciju kroz ta dva kanala, ili bar proterao stereo "pad" gitare kroz njih... Čisto onako, da i mix (ili bar sub mix) prođe kroz malo trafoa . Jes' da to niko neće da primeti, ali treba i miksad?ija ponekad da se raduje

Kapiram ja da slowstaru ide na ?ivce "skokovitost" EQ-a, kapiram i one kojima se ne dopada odsustvo Q faktora, ali sam karakter MCI-ja je do ja-ja onima koji vole da pone?to (ili sve) bude bezobrazno "tvrdo", a da pritom nikoga ne bole u?i

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules