|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ok gospodo vi sto ste ih probali vise razlicitih, koji bi bili najbolji za:
a) virtualni orkestar (flimski) i ambient elektrornika - da mi ga polijepi bez puno agrexivnih nus pojava. punchy a velik RMS... b) elektronika opcenito, minimal, twisted house itd... da hebe kevu.. Fatso? i kad b i morao jednu spravu izabrat.. npr puno sam cuo o 2500 da dobro radi za siri raspon signala (odn stilova). ali ako je neko ovdje korisito... pretvorio sam se u uho... i za sto je 33609 dobar ? svidja mi se sto ima i limiter i comp. volim analog limitere. bez obzira sto bi ga jos sigurno malo recno u digitalnoj domeni.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sve je to stvar ukusa, na prvom i poslednjem mestu. I, naravno, budzeta. Tebi ocigledno treba nesto sto nece uneti preterano puno farbe, ali pre bilo kakve preporuke morali bi da znamo kakav lanac za miksanje imas!? U prevodu, sta taj MB kompresor treba na "nadomesti"!? Ja ne bih tipovao na Fatso, nisam cuo da se mnogo njih tripuje na njega za tu primenu, a iskreno, koristeci ga za jedan posao, nisam bio fasciniran. Opet, stvar ukusa! Razmisli o Alan Smartu (SSL), naprimer... Usput, 99% kompresora su ujedno i limiteri, tj. sadrze i limiter (bar ovi o kojima pricamo), a neki i expander. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Dobro, jasno je... Krknes threshold na nulu ili u "sitan" minus i peakovi ga ne prelaze. To jeste limiting.
Nego, nisam na to mislio! Pricam o "odvojenoj sekciji" u okviru iste sprave! Pa jos i "sekcija" expander... Pa gate... Pa, u kurac... Mozda sam se lose izrazio. ![]() A casove jesam prespavao. Bili sebicni "profani", nista nisu hteli da nam kazu, pa smo morali sami. Posle casova. Ajd' pozdrav. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
ok, ako je Alan Smart baziran na SSL-u, pa ako se ne varam SSL nije bas transparentan, ili? sto je jos transparentno od tih bus compresora, osim STC-8 (koji mi je jbga preskup) ? jes je, ali je za vecinu to ili ili.. kad sam spomenuo analog limiting ciljao sam vise na sprave koje, pored kompresora, imaju i zasebni sklop za limiting (kao npr 33609 ili STC-8). daklem oboje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
SuperModerator
|
![]()
alan smart je meni najbolji allarounder! od svega sto imam (distressors, fatso, 2/1176, VariMu Mastering, dbx162...) moze i transparentno, i blago, i punchy, i soft i hard compress, i limiter je super, bas bas super. Ni za jedan od tih taskova ne mozes reci da je prosek, sve dobro radi! Nazalost nisam cackao Neve compressor (cuo sam samo Manley-jev test onih kompova davno... ali to nije to mada je zvucao najbolje od svega u tom primeru) sigurno je super, i to sto kazes zasebna limiter sekcija...
...mada ja sam sa limiterima zavrsio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
Lepo, a preko koga se moze nabaviti Alan Smart compressor?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
live master compressor | serbianzoro | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 21-12-2009 01:36 AM |
pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 09:14 AM |
Waves SSL Master Bus compressor...ponovo :) | zmaj | Zoran Vračević - Vrač | 7 | 28-08-2006 11:36 PM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |