Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-03-2008, 02:16 AM   #31
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Master compressor?

ok gospodo vi sto ste ih probali vise razlicitih, koji bi bili najbolji za:

a) virtualni orkestar (flimski) i ambient elektrornika - da mi ga polijepi bez puno agrexivnih nus pojava. punchy a velik RMS...

b) elektronika opcenito, minimal, twisted house itd... da hebe kevu.. Fatso?

i kad b i morao jednu spravu izabrat.. npr puno sam cuo o 2500 da dobro radi za siri raspon signala (odn stilova). ali ako je neko ovdje korisito... pretvorio sam se u uho...

i za sto je 33609 dobar ? svidja mi se sto ima i limiter i comp. volim analog limitere. bez obzira sto bi ga jos sigurno malo recno u digitalnoj domeni..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2008, 02:28 AM   #32
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ok gospodo vi sto ste ih probali vise razlicitih, koji bi bili najbolji za:

a) virtualni orkestar (flimski) i ambient elektrornika - da mi ga polijepi bez puno agrexivnih nus pojava. punchy a velik RMS...

b) elektronika opcenito, minimal, twisted house itd... da hebe kevu.. Fatso?

i kad b i morao jednu spravu izabrat.. npr puno sam cuo o 2500 da dobro radi za siri raspon signala (odn stilova). ali ako je neko ovdje korisito... pretvorio sam se u uho...

i za sto je 33609 dobar ? svidja mi se sto ima i limiter i comp. volim analog limitere. bez obzira sto bi ga jos sigurno malo recno u digitalnoj domeni..

Sve je to stvar ukusa, na prvom i poslednjem mestu. I, naravno, budzeta. Tebi ocigledno treba nesto sto nece uneti preterano puno farbe, ali pre bilo kakve preporuke morali bi da znamo kakav lanac za miksanje imas!? U prevodu, sta taj MB kompresor treba na "nadomesti"!? Ja ne bih tipovao na Fatso, nisam cuo da se mnogo njih tripuje na njega za tu primenu, a iskreno, koristeci ga za jedan posao, nisam bio fasciniran. Opet, stvar ukusa!

Razmisli o Alan Smartu (SSL), naprimer...

Usput, 99% kompresora su ujedno i limiteri, tj. sadrze i limiter (bar ovi o kojima pricamo), a neki i expander.

Pozdrav!
perun is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2008, 08:52 PM   #33
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Usput, 99% kompresora su ujedno i limiteri, tj. sadrze i limiter (bar ovi o kojima pricamo), a neki i expander.

Pozdrav!
svaki kompresor je i limter...spavas na casu perune
Manley is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2008, 12:56 AM   #34
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by Manley View Post
svaki kompresor je i limter...spavas na casu perune
Dobro, jasno je... Krknes threshold na nulu ili u "sitan" minus i peakovi ga ne prelaze. To jeste limiting.

Nego, nisam na to mislio! Pricam o "odvojenoj sekciji" u okviru iste sprave! Pa jos i "sekcija" expander... Pa gate... Pa, u kurac... Mozda sam se lose izrazio. Jesmo se sad razumeli?

A casove jesam prespavao. Bili sebicni "profani", nista nisu hteli da nam kazu, pa smo morali sami. Posle casova.

Ajd' pozdrav.
perun is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2008, 01:12 AM   #35
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Sve je to stvar ukusa, na prvom i poslednjem mestu. I, naravno, budzeta. Tebi ocigledno treba nesto sto nece uneti preterano puno farbe, ali pre bilo kakve preporuke morali bi da znamo kakav lanac za miksanje imas!? U prevodu, sta taj MB kompresor treba na "nadomesti"!? Ja ne bih tipovao na Fatso, nisam cuo da se mnogo njih tripuje na njega za tu primenu, a iskreno, koristeci ga za jedan posao, nisam bio fasciniran. Opet, stvar ukusa!

Razmisli o Alan Smartu (SSL), naprimer...
pa sada miksam ITB. tracking sinteva je sa great riverom+rnc ili direktno u fireface. sve ostalo rade pluginovi urs/waves itd. puno mjuze koje radim su score sa EW/Vienna daklem vec ITB. projekti koji se rade cesto su brzi (promo film, reklame, kampanje itd) tj. nema vremena da se to salje negdje na posteni mastering, pa trebam komp da mi malo doda mix glue, punch i digne rms. ukratko, sto manje agresivnog pumpanja i nazalnog tona to bolje. poslije povratka u digital, mali limiting do 3dB GR mogu da prebolim sa pluginom.

ok, ako je Alan Smart baziran na SSL-u, pa ako se ne varam SSL nije bas transparentan, ili?

sto je jos transparentno od tih bus compresora, osim STC-8 (koji mi je jbga preskup) ?

Quote:
Usput, 99% kompresora su ujedno i limiteri, tj. sadrze i limiter
jes je, ali je za vecinu to ili ili.. kad sam spomenuo analog limiting ciljao sam vise na sprave koje, pored kompresora, imaju i zasebni sklop za limiting (kao npr 33609 ili STC-8). daklem oboje.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2008, 10:21 AM   #36
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

alan smart je meni najbolji allarounder! od svega sto imam (distressors, fatso, 2/1176, VariMu Mastering, dbx162...) moze i transparentno, i blago, i punchy, i soft i hard compress, i limiter je super, bas bas super. Ni za jedan od tih taskova ne mozes reci da je prosek, sve dobro radi! Nazalost nisam cackao Neve compressor (cuo sam samo Manley-jev test onih kompova davno... ali to nije to mada je zvucao najbolje od svega u tom primeru) sigurno je super, i to sto kazes zasebna limiter sekcija...

...mada ja sam sa limiterima zavrsio Weiss DS1 limiter rulez.Tacka. Masna crna tacka.
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2008, 10:29 AM   #37
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
...mada ja sam sa limiterima zavrsio Weiss DS1 limiter rulez.Tacka. Masna crna tacka.
Dosta vise bre sa zloupotrebom tog Weissa

Salim se naravno, Weiss stvarno rulez!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2008, 10:31 AM   #38
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Dosta vise bre sa zloupotrebom tog Weissa

Salim se naravno, Weiss stvarno rulez!
hehe eto cackao si sve tamo kod mene, reci kako ti je zvucao Alan Smart
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2008, 01:48 PM   #39
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
hehe eto cackao si sve tamo kod mene, reci kako ti je zvucao Alan Smart
Odlican, kao i Weiss!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2008, 10:37 PM   #40
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Lepo, a preko koga se moze nabaviti Alan Smart compressor?
spidermusic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules