Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-08-2007, 02:44 PM   #31
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi.......

Vidim da si ti jedan od onih koji ce umreti u dokazivanju svoje pravicnosti, pomalo mi je to pateticno a vise cinicno jer nije bas narocito realno, posebno kada iz razgovora izvuces sve ono sto ti odgovara a izbacis sve ono sto ti ne odgovara i navodis pricu na svoju stranu...

LM... Ponovicu ti da ne bude zabune, ukoliko jedna sprava kosta vise od druge u vecoj meri nego kvalitet koji pruza u odnosu na ovu drugu, definitino se ne moze napraviti realno poredjenje je li bolja ovoliko ili onoliko!
Ako uzmem u obzir da je jedan 4080 dostupan "free" na internetu celoj svetskoj populaciji, a TC 6k nije osim ako se ne plati izvesna suma novca za njega (ogromna), dolazi se do zakljucka da je njihovo poredjenje koje je prethodno ocenjeno kao glupo zbog tolike razlike u ceni (kvalitetu) sada dobilo na tezini i ima velikog smisla razmisliti o tome sta dobijamo za nas novac!
Vidim koliko imas postova i sigurno odlicno poznajes kako stoje stvari na forumu, pa isto tako znas da se ovde vrlo malo ljudi ozbiljno bavi produkcijom i da vecina gleda kako sa stapom i kanapom da nesto postigne! Nemam nista protiv toga, sta vise to je pozitivno, tako smo valjda svi poceli, ali ako gomila koristi neke softverske simulacije i predstavlja to ne znam kako dobrim resenjem, zasto je sada odjednom tolika frka napraviti ovakvu usporedbu koja ima svoju svrhu u ovom okruzenju gde je za vecinu TC 6k nedostizan san?!
Da li je problem to sto je trebalo procitati malo pazljivije ceo post i shvatiti u cemu je stvar, a ne samo preleteti i uhvatiti se za prvu stvar koja se moze izvuci iz konteksta i zapoceti opstu dobronamernu raspravu iz koje ne dolazi nista i gde se svi nesto prave pametni i fini?!
Ponovicu ti jos jednom (ovoga puta formalno i bukvalno) da nisam ni u jednom momenu uporedio ove dve "sprave" i ocenio ih kao jednake, vec da sam za tu razliku u ceni dosao do zakljucka da je potpuno nerealna cena TC 6k u odnosu na to koliko nudi u poredjenju sa drugim proizvodima koji kostaju mnogo manje, pa i nista, da budem jos precizniji, da li je cena realna ili nerealna to je individualna stvar, ali se za taj novac ne dobija onoliko koliko se ocekuje, da budem jos precizniji ja ne dobijam! Nije trebalo bukvalno shvatiti TC vs 4080!

Zakljucak celog mog posta od malopre je trebao da bude sledeci: pronaci najbolji proizvod za svoj novac i pronaci onu sredinu (koju svi traze) izmedju placenog i dobijenog, da budem jos jasniji, odabrati proizvod, njegov kvalitet i njegovu cenu da budu u savrsenoj konjugaciji!
Sve se to odnosilo na moju pricu o jeftinim softverskim "resenjima" u samo jednom pasusu iznad u tom istom postu i da je mozda najbolje odvojiti malo novca i uzeti nesto opipljivo kao recimo taj Mx200 koji sam pomenuo! Ako ti imas neku ideju van toga treba da izlozis, verovatno postoji jos neka best buy varijanta!

Ne znam kako nisi shvatio moju pricu, ali eto za kraj da ti dodam jos nesto iz istog posta sto je trebalo da zatvori moju pricu i da zakljucak...

S toga mogu samo da kazem da ako se i pored ovoga svega odlucis da ustedis na mostu, koristi taj Timeworks 4080 za koji mislim da je najpriblizniji da nosi ime reverb, e sad...
Ukusi su razliciti...

Toliko od mene za ovu temu...

Last edited by kravadinka; 29-08-2007 at 02:48 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2007, 02:54 PM   #32
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Odem da poslusam neki TC 6000 u neki tamo studio, dane pominjem koji, ali je jako poznat i vrlo skup, verujem da bi svi znali o kome se radi...........!
I da bih znao o cemu se radi, zamolim momka da mi otvori Timeworks 4080 jer mi je to prvi reverb koji sam u zivotu instalirao i koristio i rezultat je bio sledeci...
Razlike nije bilo, osim moje zelje da je bude jer sam se zagrejao za spravu, koju posle naravno nisam ni kupio!

Quote:
Znam sta je VSS3 odlicno, mogu samo reci da je PCM 80 u odnosu na sve to kvantni skok iako je jeftiniji od sistema 6000 vise nego duplo
Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2007, 03:12 PM   #33
kejkz
banned

Hm, ovo sad vec nema veze sa temom impulsa. Ali sada kad smo se vec upleli i u temu kvaliteta, recite mi kako vi uopste ocenjujete kvalitet nekog reverba? Nebitan je princip nastajanja ili agregatno stanje, bio on softver, hardver ili hibrid.
Old 29-08-2007, 03:42 PM   #34
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Ukusi su razliciti...
Za pocetak...

Ako pricamo o reverbima onda ja u velikoj meri to poistovecujem sa reverbom za vokal, jer je to uglavnom najveci problem!

Sto se mene tice, vrlo je jednostavno, bez one ruzne visine koja sisti, bez "metalog" prizvuka, sa smooth atack-om i lepom bojom u srednjoj frekvenciji,mada se sve to (teoretski) moze podesavati na bilo kojoj ozbiljnijoj spravi, hmmm... E sad... Kad je nesto realno dobro, pred tim se ukusi povlace daleko iza i tu moramo svi da se slozimo da je dobro, pa tako verjem i za reverb!
Za moj ukus Lexicon ima tu boju koja mene radi i koja je prepoznatljiva! Tu su jos neki brandovi za koje svi znamo i tu je sada zaista pitanje tog cuvenog ukusa, volis li vise plave ili crvene carape, definitivno su svi kvalitetni, ali... Ono nesto je jako bitan faktor u samom odlucivanju da li zelimo bas plave, ili bas crven, a mozda roze ili tirkiz...

Nisam bas puno rekao, ali za mene je Lexicon sinonim za dobar reverb! ne svaki naravno, ali ako vec pocnemo od PCM serije pa navise...
Old 29-08-2007, 04:27 PM   #35
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Mora li svaka tema koju ja pocnem da ode u 3 lepe......
Old 29-08-2007, 04:30 PM   #36
Max
Pro Member

Jesi li ti Off ili nisi ???

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2007, 05:36 PM   #37
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Jesi li ti Off ili nisi ???
Old 29-08-2007, 06:04 PM   #38
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...
Ne bavim se narodnjacima!
Heh... dadoh se u spijunazu pa pogledah malo o tebi po net-u... postoje tri takva lika:

-Jedan je svestenik CPC i predsednik udruzenja "Krstash" (to verovatno otpada... Zasto? Cista psihologija... izredjao si sve boje charapa, izuzev crveno-zlatnih, a takvoj osobi bi prvo ta kombinacija pala na pamet )
-Drugi na svom sajtu, na jednom free serveru, kaci slike skupih stolova (ne znam da li je oprema u licnom vlasnistvu or ne??? )
-Treci chisti machence od buva.

Postoji svakako verovatnoca raznih kombinacija... da svestenik cisti mache od buva, da zapravo machence ima veliki studio pa kaci fotke itd

Jesam li dobar agent?

Last edited by idekius; 30-08-2007 at 02:31 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2007, 08:29 PM   #39
kejkz
banned

Kakav Gestapo, kakav Mosad, za idekiusa su to deca, machici! Mora da je lovio odbegle naciste po svetu posle Drugog svetskog rata

Ili...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules