Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2006, 12:25 PM   #31
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Monitori do 350 eura

Quote:
Originally Posted by Aksez2
Skupi malo kintu i kupi dva ova. Nemas bolje a i nemoze bolje. Genelec je zakon. Poz.
mora da se salis.. bass je 4".
lesha is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 12:40 PM   #32
Aksez2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by lesha
mora da se salis.. bass je 4".
Problem je u tome, sto skoro svako misli da Monitor treba da ima 200 Watta. Plus toga Bass Membran od pola metra itd.

Ako radis kucnu produkciju dovoljno su ti 40 Watta i bass membran 0d 4". Taj monitor je toliko ubedljiv - znaci fenomenalan cist i neutralan zvuk - bass takodje.
Svaka greska u produkciji se odmah primecuje. Za mene nema bolje - sto se tice cene i kvaliteta.
Aksez2 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 12:54 PM   #33
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ako si dobo procitao, coveku trebaju monitori za pravljenje radio spotova i elektronske muzike.

ukoliko ce mu to biti jedini monitori onda bass opseg itekako ima znacaja.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 01:04 PM   #34
Aksez2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by lesha
ako si dobo procitao, coveku trebaju monitori za pravljenje radio spotova i elektronske muzike.

ukoliko ce mu to biti jedini monitori onda bass opseg itekako ima znacaja.

Eto ja se bavim muzikom vec god. i imam neko iskustvo. Isprobaj taj monitor i videces sam. I ja sam se prvi put smejao. Samo kad sam ga prikljucio nisam mogao da verujem kakav je zvuk. I dan danas se cudim. To je najmanja verzija (8020) Genelec-a. Ima i jace verzije. 8040, 8060 itd. Takodje i "subwoofer-i". Ali ovaj Genelec 8020 je stvarno ubedljiv.
Old 04-12-2006, 01:30 PM   #35
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Eto ja se bavim muzikom vec god. i imam neko iskustvo. Isprobaj taj monitor i videces sam. I ja sam se prvi put smejao. Samo kad sam ga prikljucio nisam mogao da verujem kakav je zvuk. I dan danas se cudim. To je najmanja verzija (8020) Genelec-a. Ima i jace verzije. 8040, 8060 itd. Takodje i "subwoofer-i". Ali ovaj Genelec 8020 je stvarno ubedljiv.
bez ljutnje...ko Genelec naziva monitorom je za mene malo dalje od poznavaoca...

pogotvu 4" je dobro za slusanje, ali za produkciju je nezadovoljavajuce...boggy ce to bolje objasniti, ali ja mislim da je 4-ka ne svira ispod 80hz....to znaci non stop radis sa ukljucenim lo-cut filterom...pa sta ces tu cuti? To je isto, imam karoseriju fererija sa zastavinim motorom...

Moracu da se slozim se Leshom nema basa od 4"
Manley is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 01:33 PM   #36
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Mislim da su za te pare najoptumalnije rjesenje polovni krk-ovi.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 01:43 PM   #37
Aksez2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Manley
bez ljutnje...ko Genelec naziva monitorom je za mene malo dalje od poznavaoca...

pogotvu 4" je dobro za slusanje, ali za produkciju je nezadovoljavajuce...boggy ce to bolje objasniti, ali ja mislim da je 4-ka ne svira ispod 80hz....to znaci non stop radis sa ukljucenim lo-cut filterom...pa sta ces tu cuti? To je isto, imam karoseriju fererija sa zastavinim motorom...

Moracu da se slozim se Leshom nema basa od 4"
Bez uvrede - ti imas svoja iskustva a ja moja. Svako mora za sebe da zna sta trazi. Recimo Dr. Dre koristi Genelec 2029 plus subwoofer. Sad mi mozemo slobodno da kazemo da on nema pojima. Moguce ... On mora da zna sta mu se svidja, sta on zeli.

Nije on jedini primer. Za mene - licno za mene - su Genelec monitori fenomenalni.
Sad imas ti filozofi i producenti koji misle da Monitor od 10.000 € vise vredi (mislim na kvalitet) nego monitor od 1.000 €. Jbga - svakome svoje.

Last edited by Aksez2; 04-12-2006 at 01:46 PM.
Old 04-12-2006, 01:55 PM   #38
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino
Mislim da su za te pare najoptumalnije rjesenje polovni krk-ovi.
da KRK V6
Old 04-12-2006, 02:03 PM   #39
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Bez uvrede - ti imas svoja iskustva a ja moja. Svako mora za sebe da zna sta trazi. Recimo Dr. Dre koristi Genelec 2029 plus subwoofer. Sad mi mozemo slobodno da kazemo da on nema pojima. Moguce ... On mora da zna sta mu se svidja, sta on zeli.

Nije on jedini primer. Za mene - licno za mene - su Genelec monitori fenomenalni.
Sad imas ti filozofi i producenti koji misle da Monitor od 10.000 ? vise vredi (mislim na kvalitet) nego monitor od 1.000 ?. Jbga - svakome svoje.
Nazalost moj dobar prijatelj radi sa Dre-om i on ima mnogo vise nego sto mu je Genelec platio da kaze da ima. Uz sav duzan respekt prema osobi koju ne poznajem....mislim da bi svoja iskustva malo manje trebao da uzmes u obzir jer monitore srednje klase od 10 000evra ne verujem da si imao svaki dan na stolu i mogao da ih testiras, a da ne pricam o high end seriji. Ovde se radi o 350 evra i za te pare nema mnogo zvucnika, vec nuzno zlo da se pokrpi rupa, a sto se Geneleca tice ima samo jedan zvucnik koji dobro radi, a to je Genelec S30C...ostalo je igracka!

prosta matematika monitor od 10000 vredi vise od 1000 evra logicno zar ne...koliko para toliko muzike

Pozdrav
Old 04-12-2006, 02:15 PM   #40
Aksez2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Manley
Nazalost moj dobar prijatelj radi sa Dre-om i on ima mnogo vise nego sto mu je Genelec platio da kaze da ima. Uz sav duzan respekt prema osobi koju ne poznajem....mislim da bi svoja iskustva malo manje trebao da uzmes u obzir jer monitore srednje klase od 10 000evra ne verujem da si imao svaki dan na stolu i mogao da ih testiras, a da ne pricam o high end seriji. Ovde se radi o 350 evra i za te pare nema mnogo zvucnika, vec nuzno zlo da se pokrpi rupa, a sto se Geneleca tice ima samo jedan zvucnik koji dobro radi, a to je Genelec S30C...ostalo je igracka!

prosta matematika monitor od 10000 vredi vise od 1000 evra logicno zar ne...koliko para toliko muzike

Pozdrav

DRE je bio samo jedan primer ... nema svadje, ocigledno si ti sve testirao a mozda se i bavis produkcijom monitora - neznam. Ocigledno imas, kupujes i znas. Ocigledno su tvoje usi, tvoj ukus high end. Ja te neznam, zato i nemogu da ocenim. Ali verujem ti. Ma da bi se mnogo ljudi ovde u berlin smejali kad bi im pokazao tvoju izjavu da su Genelec monitori samo igracke. JA NE! JA TI VERUJEM.

PEACE!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules