|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Banned
|
![]()
DaBear ti si pazario Van Gogh ?,a ja mislio da je to za devojcic .Nije ni vazno jer sutra idem na razgovor za sljaku ,nije neka plata al' nije ni poso' .
|
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Haha setio sam se jedne moje izvale. Zasto je recimo dobro glas "rasiriti" stereo, osim sto "bolje zvuci". Pa jednostavno, ako date desnom kanalu da kasni za levim za recimo 20ms, onda dajete prostora ljudima koji ga slusaju i prepevavaju da "omanu" za tih 20ms dok je prepevavaju, tako da i oni sa manje sluha u svakom trenutku mogu da ubodu tekst. haha.
Inace volim da kad nesto rasirim stereo da izmedju ostavim to isto samo mono i dodam neki mono rvb. Jel koristi neko taj princip?
#33 |
Moderator
|
![]()
Ja do sada nisam postovao u "gostinjskim" sobama, ali evo pravim jednokratno izuzetak.
Imam i ja par fora koje bi da prodam Draganu. Dragane, pre nego pocnes da snimas te gitare, prvo uzmes stimer, pa svaku zicu zategnes da sija samo zelena lampica, ne crvena. I da... Kad koristis ekvilajzer, koristi ga malo vise u desno, levo izbegavaj. SAd bez zezanja. Vi to stvarno prodajete fore coveku koji je zbog onoga sto jeste pozvan da bude "Gost producent"?!?!?! :o Moj licni stav je da je ono uradjeno jako muzikalno i da moze da se cuje mnogo toga korisnog, ako se vise obrati paznja na muziku, a manje na analajzere, ekvilajzere i stereolajzere...
#34 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pa ja sam jedan od onih sto KUPUJE CD-je...kad god dodjem u BG, pazarim 10-tak cd-a, da vidim sta se desava u domacoj produkciji itd... A otkad su Van Gogh za devojcice?? Krljaju dobro...kakve su to devojcice?? |
|
![]() |
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
" gost foruma " .... zar o tome nije bilo reci u mod sobi ????? i drugo , niko se nije naucen rodio , a ja licno svaki savet smatram dobrodoslim .... niko nije rekao da nije muzikalno ..... zar ne ???? a analajzeri i ekvilajzeri i stereoajzeri su naravno bitno pomagalo da dodjes do onog sto zelis ...... Pozdrav Last edited by Max; 30-11-2006 at 06:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
Moja greska.
Pogresno sam naveo i ime sobe, a i zaboravih da covek i nije producent. Evo, ko da nisam nista rekao ![]()
#37 |
Member
|
![]()
mene je iskreno odusevilo kako zvuce bas git. i bas bubanj. energicnio, jako....nije sinteticno.....
osjeti se da je zivi bend !!!!! a ta fazna pomjeranja na gitarama ja ne cujem ![]() ako ti nije mrsko,napisi na cemu je usnimavano,kojim instrumentima,i na cemu mixano.....
#38 | |||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
ali na bas bubanj sam užasno ponosan ![]() Quote:
Quote:
studijski snimak (kao što ime kaže) sve isto, samo miksano i postpr u studio O (ja se naravno ograđujem od tog snimka, zato i radim sve ovo) Last edited by bassystem; 01-12-2006 at 01:52 AM. |
|||
![]() |
![]() |
#39 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
u početku je bila koncepcija da se snima ?iv bubanj preko mojih isprogramiranih ritmičkih vragolija...i da se snime ozbiljno neki instrumenti i glas...ali je oti?lo kraćim putem
|
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
Preslusah i mogu reci da je zvuk daleko bolje uradjen, pogotovu pupak, sve se jasno cuje i nema nikakvog gusenja izmedju vokala i instrumenata...
Nego da te pitam, jel si mozda radio pesmu "sta ako", ako jesi jel bi mogao i nju da postavis, cisto da vidim kako zvuci u tvojoj varjanti ;-)?
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |