Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-09-2006, 02:11 PM   #31
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Shta se dobija debljim zicama?

Dusanova prica je najkompleksnija i verovatno najvise stoji od svih ovde recenih. On je usao u konkretne detalje koje niko od nas nije izneo kao argument. Mislim takodje i da je njegovo resenje
"problema" najadekvatnije (ono sa hibrid zicama) jer je za sam ritam jako bitan spanung zica, a za soliranje da zica nije pretvrda. Za osnovu svakog dobrog tona na bilo kom zicanom instrumentu je najbitnija (osim samog instrumenta) adekvatna visina zice. Ja sam na svim mojim instrumentima uvek drzao zice najvise moguce, a da stima upravo iz tog razloga.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2006, 03:26 PM   #32
idekius
Mason

idekius's Avatar

Neznam kako to ide kod gitara, ali, kod bas gitara izbor zica zavisi i od kvaliteta i konstrikcije vrata...

Stavi 0.45, ili (ne daj boze) 0.50 na neku neznjikavu gitaru i vise neces biti bassista, vec Robin Hud... mislim, dobices luk za ispaljivanje strela, umesto gitare...

Najveci moj biser sa izborom zica je bio kada sam uzeo RotoSound Billy Sheehan komplet g=0.43 - e=110 (ili ti sajla, ako uzmemo u obzir da je to 4 string bass)

Do nedavno sam koristio 0.45-105... sad sam malo smanjio trip i prestao da umisljam, pa presao na 0.40-100 i sasvim sam zadovoljan, gitara je meksa, a vrat ne trpi veliko opterecenje...

Ma da... one pauchine sto vi stavljate na onim maleckim i bedastim gitaricama za devojchice... he... to tesko da se moze nazvati zicama
Predjite na Bass (instrument za pravog muskarca ), pa da vidite sta su zice
Old 16-09-2006, 06:02 PM   #33
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Neznam kako to ide kod gitara, ali, kod bas gitara izbor zica zavisi i od kvaliteta i konstrikcije vrata...

Stavi 0.45, ili (ne daj boze) 0.50 na neku neznjikavu gitaru i vise neces biti bassista, vec Robin Hud... mislim, dobices luk za ispaljivanje strela, umesto gitare...

Najveci moj biser sa izborom zica je bio kada sam uzeo RotoSound Billy Sheehan komplet g=0.43 - e=110 (ili ti sajla, ako uzmemo u obzir da je to 4 string bass)

Do nedavno sam koristio 0.45-105... sad sam malo smanjio trip i prestao da umisljam, pa presao na 0.40-100 i sasvim sam zadovoljan, gitara je meksa, a vrat ne trpi veliko opterecenje...

Ma da... one pauchine sto vi stavljate na onim maleckim i bedastim gitaricama za devojchice... he... to tesko da se moze nazvati zicama
Predjite na Bass (instrument za pravog muskarca ), pa da vidite sta su zice

Ziveo "basadzija" Deki!!!!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2006, 10:29 PM   #34
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy

Ziveo "basadzija" Deki!!!!

pozdrav

bogi
Ziveo!
Attached Images

Old 16-09-2006, 10:45 PM   #35
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Ziveo!

P: Shta se dobija debljim zicama?
O: Burdu?!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2006, 12:08 AM   #36
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

"Ja sam Burdus bez oca i majke, sudbina me odvoji od Rajke..."

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 05:51 PM   #37
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Cek, a mi sto sviramo i bas i gitaru? ... mozda Bi? hmmm,
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2006, 09:56 AM   #38
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

.010-.052, funkcionise na Stratu, mozda bi bilo "pre-boomy" za humbuckere i mnooogo gaina. Opet, ljudi koji sviraju "clean" kao jazzeri normalno trose trinestice sa "wound G", ali retko sviraju bending, gitare su im najcesce sa Gibsonovom skalom (cca 628 mm) i sviraju (relativno) tiho. Tada cujes razliku, rekao bih. Tona prosto ima vise, isto tako i basa, mozda ima male razlike pri sustainu.

Pre nego se neko naljuti! Ovo je delom "opste mesto" a delom i licno iskustvo, ali nije nuzno istinito za svaku situaciju. Kada sam svirao sa devetkama na cleanu, po mom je osecaju to bilo kao "mjau?", dok je sada blize "vau vau!" Opet, da "vozim" puno "blata", ne bih primecivao razliku.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules