|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Malo da probudim ovaj stari post od prije par godina ![]() Namjena sobe bi bio uglavnom mix s tim da jos radim na akustici prostora (zavrsio sam tek 2 broadband apsorbera..). Imam Alesise Mk2 koji su mi blago receno dosadili iako me zanima njihov zvuk nakon "sredjivanja" akustike u sobi. Plan je krenuti na drukciji, nadam se bolji zvuk, pa me zanima da li mozete izdvojiti odredjene modele monitora s obzirom na ovakvu velicinu sobe? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]()
Ja sam već izdvojio i pazario Dynaudio BM6A MkII!
Legli su k'o mlijeko!!! (ako ti to nešto znači) I'm a happy man! ![]()
![]() |
#33 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Onda mi je malo splaslo odusevljenje kad sam vidio da je komad oko 800? kod nas ![]() ![]() Jesi ih pokusao probat bez apsorbera? I jesi radio sam ili imas komercijalne proizvode za akustiku sobe..? btw. sorry ako sam dosadan, al imamo iste sobe pa si mi jedina referenca za odabir ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
![]()
Monitore sam slušao i u netretiranoj sobi. Rade dobro, ali su naravno pravo prosvirali tek u malo tretiranom prostoru...
A što se tretmana tiče... pošto je sve u iznajmljenom stanu akustički tretman je moja relativno jeftina kreacija! U ovim uslovima mi radi posao. Možda je prostor malo tamniji nego što bih ja volio da jeste, ali: 1. Nemam mogućnosti da radim neke difuzore, zbog cijene izrade i postupka montaže. 2. Istu sobu koristim za usnimavanja, pa mi sve to nekako i odgovara! Kako soba u finalu izgleda možeš vidjeti na http://www.rumski.com/forum/showthre...=12770&page=24
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Trenutna dilema kod mene je Dynaudio BM6A ili ADAM P11A !!! Nisam ni jednog poslusao jer nemam gdje niti cu imat priliku pa mi ostaje slijepo biranje. Oba monitora su odlicna, a po snazi i velicini drajvera upadaju u moj odabir. Cjenovno niza klasa Dynaudio BM5A ili ADAM A7 mi se isto vrti po glavi jer neznam koliko dobivam kod one gore varijante, a koliko gubim kod ove ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
Meni lično A7 nije legao zbog malo prenaduvanog basa.
P11 sam slušao, ali nikada nisam bio u prilici da pravim A/B test, tako da... ne mogu ti puno reći... Ja sam već višegodišnji ovisnik o Dancima, pa sam svakako pristrasan! Ako imaš priliku da ih poslušaš paralelno to bi ti bilo super...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Equalizing the Room - What it Means | AcaHari | Tutorijali | 0 | 04-02-2009 01:43 PM |
Live room...Formedifuzeri ???? | roginator | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 03-06-2007 11:23 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |
Mix Room | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 19 | 21-06-2006 03:57 PM |