Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2011, 08:43 PM   #31
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Najbolji vst klavir je dobar pijanista tj.svirac... Tacka!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 05-01-2011, 09:34 PM   #32
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Koji je,po vasem misljenju,najbolji Vst klavir?

EJ, ljudi! A ?to je sa Reason Pianos??? Ako se rewire-a, mo?e se koristiti poput VST-a. Ne ka?em da je ostalo smeće naspram ovoga, ali je definitivno jedan od zamjetnih klavira za moj ukus, da ne pričam da su prvi napravili hipersempling (bar po mom saznanju), tj mo?e? da ubaci? bottom mic, room mic i ?to ti ja znam koji sve mic, pa ga lejera? da ti bude kak oće? u mixu ... To je samo moj prijedlog, tko nije probao, topla preporuka (a nije ni velik za 24 bita ... jbga. nemrem sad da vidim točnu veličinu, na main kompu mi je ).

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 11:26 PM   #33
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Vrhunski , takodje dedicated klaviri. Svakako vredni za imati u kolekciji .
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 01:03 AM   #34
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Zaboravili ste na jednu stvar. pitanje je glasilo-najbolji sowtferski (vst) klavir, ali nije postavljeno pitanje "U koji svrhu"...sto je po meni veoma vazno..Da li za live sviranje ili usnimavanje tj aranzmane... Npr. The grand 2 (sada postoji i 3, mada je nisam cuo), je po meni fenomenomenalan klavir, extra odradjen, super dinamika, toplina, dubina boje i sve ostalo, znaci vrhunski za live...medjutim, prilikom rada na aranzmanima nije se pokazao kao dobar (sem ako nije u pitanju deo gde se on, sam, solo cuje), u zvucanju sa ostalim instrumentima nista ne valja...Pre sam u aranzmanima koristio reason, koji nije "fat" kao The grand, ali ipak nekako bolje zvuci u zajednici sa drugim instrumentima (na snimku), mada sada koristim (hardwear)Fantomov G piano...nije los...mada je po meni Fantom x imao jedan preset klavira koji mi se vise svidjao od svih ovih na fantomu g...Znaci The grand 2 (3) ali samo za Live!
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 07:36 AM   #35
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Bogami .... Galaxy Vintage D mi se ba? dopada!
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 09:46 PM   #36
tajsam
Banned

gledaj nebi ti bezveze govorio.uzmi i probaj.u ivoryu je jedio upotrebljiv Boesendorfer koji je negje oko 300 mb a ovo drugo 40 gb semplova je gotovo pa neupotrebljivo.ponovo kazem napavi alicyu i ivory pa uporedi A/B pa se uvjeri.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 10:05 PM   #37
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
gledaj nebi ti bezveze govorio.uzmi i probaj.u ivoryu je jedio upotrebljiv Boesendorfer koji je negje oko 300 mb a ovo drugo 40 gb semplova je gotovo pa neupotrebljivo.ponovo kazem napavi alicyu i ivory pa uporedi A/B pa se uvjeri.
NI AKP je odlican piano, to niko nije osporio, a govoreci da je samo 300 mb upotrebljivo iz ivory-ja bezmalo je kao da si rekao da je ceo (obzirom na udeo tih 300 mb u 42.5 Gb) Ivory neupotrebljiv. Znajuci da su Ivory jedni od najkoriscenijih VST klavira danas, kao i jedni od najpozeljnijih, voleo bih da znam na osnovu cega si doneo ovaj zakljucak. No hard feelings, ali stvarno me interesuje. Sta je to u Ivory-ju sto ti toliko smeta ili je toliko lose pa ga svrstavas u kategoriju 'gotovo pa neupotrebljivih' klavira ?

Pozdrav

Last edited by Inovative_kg; 08-01-2011 at 10:09 PM.
Old 08-01-2011, 10:13 PM   #38
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by Inovative_kg View Post
NI AKP je odlican piano, to niko nije osporio, a govoreci da je samo 300 mb upotrebljivo iz ivory-ja bezmalo je kao da si rekao da je ceo (obzirom na udeo tih 300 mb u 42.5 Gb) Ivory neupotrebljiv. Znajuci da su Ivory jedni od najkoriscenijih VST klavira danas, kao i jedni od najpozeljnijih, voleo bih da znam na osnovu cega si doneo ovaj zakljucak. No hard feelings, ali stvarno me interesuje. Sta je to u Ivory-ju sto ti toliko smeta ili je toliko lose pa ga svrstavas u kategoriju 'gotovo pa neupotrebljivih' klavira ?

Pozdrav
ma nemoj me krivo shvatit.ja sam u ivoryu samo ostavio ono sto mi valja a ostalo sam pobrisao.to je moje misljenje.ivory sam ne zvuci lose ali u mixu mi je pretanak.ponavljam to je moje misljenje i kako moje usi cuju. ne zelim nikoga ovdje uvrijedit dapace
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 10:17 PM   #39
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ma nemoj me krivo shvatit.ja sam u ivoryu samo ostavio ono sto mi valja a ostalo sam pobrisao.to je moje misljenje.ivory sam ne zvuci lose ali u mixu mi je pretanak.ponavljam to je moje misljenje i kako moje usi cuju. ne zelim nikoga ovdje uvrijedit dapace
Ne,ne, ne shvati me pogresno, niko ne pominje nikakvo vredjanje . Ok, znaci samo imamo razlicite ukuse, naravno postujem tvoj , to je skroz ok. Nego cisto sam voleo znati, sta zameras Ivoryju itd.. Pozdrav
Old 08-01-2011, 10:24 PM   #40
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Probao sam i Alicia's Keys na kraju .... nije ba? po mom ukusu ... suvi?e izra?eni duboki i visoki tonovi.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules