|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Elem, ja mislim ?ta mislim, pa i da sam potpuno pogre?io u vezi svega, to nije napad i nepo?tovanje to je MOJE MI?LJENJE, kao ?to je i tvoje pravo da ima? svoje. Opusti se malo
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#33 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Sta da kazem pametno posle svih ovih komentara. Vec je sve receno i sve je jasno. Treba samo videti celu shumu (jungle) i odabrati put kojim se zeli ici.
...... evo stvarno ne znam sta da kazem vise. P.S. mozda i imam sta da kazem ali bih previse smarao. ![]()
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
@Dushan_S
jga, uhvatio si se za Dub odma posle mog posta, plus sam jos malo najezen od prethodnih ![]() Ovakvih tema je zaista previshe. Jga, jedni misle ovo, drugi ono i tako ce uvek biti. Najbolje bi bilo kao sto je neko pametan rekao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@zmaj
nemoj da se ljuti?, dosta toga si napisao, ali si malo proma?io poentu...nije Gibonni dobar zato jer je doveo dobre muzičare. Niti je Vlado popularan jer je stavio dugi reverb i konge...NEGO ZATO JER IMAJU DOBRE KOMPOZICIJE. Znači tekst, melodiju, harmonije. Da Darkvudi, ili bilo koji drugi bend napravi dobru kompoziciju (ne mora uop?te da bude komercijalna, kao ?to nije bila ni EKV, Time.....) svi bi ih slu?ali. Vladove pjesme dobro zvuče (mada je to daleko od ozbiljne produkcije, čak ima i tih ?ejkera i kongi koje zvuče kao s nekog aran?era, d?eneral midi, i nekih čudnih reverbova...mada će na sledećem albumu najzad zvati prave muzičare da sve odsviraju na dobroj SVJETSKOJ opremi, te će to najzad zvučati sigurno dobro) ali ih ljudi ne slu?aju zbog toga. Sla?em se da nije on ni?ta novo uradio, ali je kod nas napravio veliki pomak, jer smo bili utopljeni u neukus. I zbog toga ga mnogo cijenim. A i ima dobre pjesme, koje i ja rado slu?am kući, ponekad...?to će? vi?e. Da li je maznuo to od nekoga, neznam, ali ima i dobre tekstove, koje sigurno nije maznuo...na kraju krajeva, danas su svi pod uticajem nečega, svi sve slu?aju, pa naravno da mora da liči jedno na drugo, posebno ako pravi? pop ljubavnu pjesmu...Meni je tragedija kad neko mazne stvar kao ?to je to uradio ?.Joksimović na evroviziji, ili Dino Merlin - Godinama....to ne mogu da podnesem. Od tona do tona...Mrzim kad se neko bavi muzikom iz pogre?nih pobuda, da bi zaradio pare...Ali, ?to će?, te?ka su vremena, pa ima svačega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
MAO
|
![]()
ok, ocigledno niko nije slusao/analizirao ostatak domacih "alternativnih" bendova koja sam naveo pa se uvatise za D.Dub. Upoznao sam ih dobro, ali tek posle vise godina divljenja. Mislim da su medju NAJORIGINALNIJIM domacim tvorevinama (neko rece performans). Odlicno sviraju, imaju nadprosecnu produkciju, zapravo, neko pomenu winamp, evo ja na listi imam gomilu lounge/jazzy/trippy/chill stvari i par albuma darkwooda (zadnjih par) i nekako sam se bas skoro zacudio kako ne primecujem astronomsku razliku izmedju njih i recimo Jazzanove.. Cak su i Coffee Shop kompilacije produkcijski jako blizu stranim radovima tog zanra. O D.Dub textovima da ne govorim, a odlican je odgovor to za sviranje gitare - nek mi neko odsvira Paranoid-Android uz vatru? iako je pesma em remek delo em hit velikih razmera. I jako me cudi oggijev osvrt na Radiohead - Kid A i Amnesiak jesu bili cudni albumi, koje nisam do kraja razumeo, ali ima fenomenalnih pesama, ALI ZATO, "Hail to the Tief" mi je pravi "comeback" gitarski album gde je dostigao nove visine sa textovima i produkcijom.. rasturilo me prvo slusanje i nikad nisam postao ravnodusan prema njemu... Doduse, meni se i Yield od PJama svidja, stvarno par odlicnih pesama/textova.
Da se vratim na logorsko sviranje, uzmite za primer prvi bend koji sam nabrojao - Block Out (isti slucaj, upoznao sam ih odlicno, cak i snimao, ali tek posle dugog perioda slusanja), skoro sve njihove pesme se mogu uz gitaru svirati i bogami pevati. A to mnogi VEOMA cesto i rade, samo ne idu okolo bas po diskotekama i klubovima.. Six Pack na zadnjem albumu redefinise Punk poetiku, al na zalost medijski lose propraceno... Vroom otkriva nove granice igrive muzike cak i na evropskom nivou, a produkcijski sasvim pristojno ispraceno.. Cak i KKN sa povratnickim albumom imaju nekoliko neverovatnih ideja i to bas muzicki jakih, samo veoma tragedicna desktop produkcija ih eliminise iz ovog medjunarodno orijentisanog osvrta.. Da se vratim na D.Dub koji ovde izgleda ljudi jedine pamte ( a zamisli, dozvoljavaju sebi takav osvrt na domacu scenu!).. pored maestralnog instrumentalnog vladanja, odlicnih textova i jos boljih instrumentala ("Zivot pocnije u 30oj"), ti ljudi imaju VIBE, energiju koja ih nosi. Da, stvarno nije lako razumeti lepotu pesme Dorcolac, a jos je teze pevati je uz vino i vatru, mada mi cesto dodje tako..i nisu oni "jednom napunili SAVA CENTAR", nego su imali 3 rasprodata doma omladine (Velika sala, bioskop) i mali milion koncerata po celoj SFRJ i dobrom delu evrope, pa cak i na MTV stigose (i to pre nego sto je ADRIA bila uopste ideja). MA uostalom, ko zeli da bude iskren prema sebi, nek preslusa otvorenog srca "O danima" pa nek mi onda kaze sta mu je tamo ostalo.. meni, radost, spokoj, optimizam i neizmerna zahvalnost.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
MAO
|
![]()
e zaboravih Wiklera... taj sta je ucinio BG undergound sceni, to ce se godinama pamtiti... a sta se tek sprema da izadje... oterace neke lazne Zappe u "penzijuuu"...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Arture, uglavnom se ne sla?em sa tobom, ali to je i poenta valjda, da pričamo o tome...ali kad ka?e? za Darkvude: "pored maestralnog instrumentalnog vladanja"...pa mislim stvarno, tu ga prećera...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Volim Narodnjake | balthazaar | Pricaonica | 38 | 29-04-2008 04:45 PM |
Evo za?to volim D-50 synth | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 50 | 29-10-2007 08:29 PM |
Zasto volim Kawai K4 :))) | Daemian | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 19-10-2007 09:10 AM |