Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2010, 11:34 AM   #311
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

Pozdrav,

Merkao sam ovu spravicu vec neko vreme ali nikako da dodje na red... Hteo bih da me nesto posavetujete:

Imam neku midi klavijaturu sa kojom sam prilicno zadovoljan - ima pristojne dirke, Aftertouch, midi split... Do sad je za sve dobro sluzila i bila je ideja da sve zaokruzim Waldorf Blofeld desktop varijantom. Hteo sam da zadrzim posebnu midi klavijaturu za generalno kontrolisanje svega a da taj sint bude samo jedan od spravica - tako bih zadrzao funkcionalnost midi klavijature.

Pitanje je - sta bih dobio kupovinom Keyboard Blofeld varijante, tj da li moze uspesno da zameni midi kontroler kada hocu da ganjam neke softvere i sl ?, Video sam da se razlikuju Keyboard i Desktop varijanta Blofelda po memoriji za semplove - vredi li ta razlika? Tacnije da li se i dalje poklanjaju licence u Artistu ? Ukratko jel bolje uzeti keyboard ili desktop varijantu u ovom mom slucaju ?

Kakva je situacija sada sa firmware updateovima - jel su mu isterali bubice iz glave?

Inace, slusam razne ove demoe i imam utisak da je za bas malo slabiji, kao da bas patchevi imaju onaj plasticni prizvuk - mozda sam nailazio na lose demoe ?

Last edited by psionic; 07-03-2010 at 12:11 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2010, 12:33 PM   #312
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

ja cu ti reci samo ovo vezano za update: tuzno je to sto su se okrenuli soft synthu zvanom largo, a skuplju i bolju spravu zapostavili, zvanu blofeld. znaci neodgovornost, i sve ostalo, za sada su na prvom mestu, jer svi drugi proizvodjaci koji imaju bugove, se trude da ih rese u sto kracem roku, a ove za to bole uvo. i onda jos kada znas da su shvabe u pitanju, prosto da ne verujes.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 11:33 PM   #314
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Uf, jel to znaci da je Waldorfov Blofeld ustvari prilicno bagovit ? Vidim tamo na njihovom sajtu neke verzije 1.13, 1.14...
Old 08-03-2010, 11:43 PM   #315
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Waldorf je jedna jako cudna firma .....neki od bugova koji su trenutno na Blofeldu datiraju jos od MicroWaveXT...kao MIDI sync bug!!!!! ....Totalno mi nije jasno zbog cega su toliko aljkavi a tako Nemci!? ....Kao da teraju nekome inat iduci stalno uz qrac korisnicima. Po zilioniti put im se korisnici javljaju sa identicnim zalbama koje su copy paste jos od 2002, a oni po zilion i prvi put glume ludilo ...kao npr. sa "forumom"!! jebeno se drze njihova mailing liste i teraju svoje.....stvarno ne kontam. Ako se ne dozovu pameti uskoro ce ih docekati sudbina od pre par godina . Steta , tako dobre sprave a tako nikad dovrsene...ni jedan sint nisu napravili a da nije imao do kraja svog proizvodnog veka nekoliko bugova!!!!!
Old 09-03-2010, 12:16 AM   #316
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Waldorf je jedna jako cudna firma .....neki od bugova koji su trenutno na Blofeldu datiraju jos od MicroWaveXT...kao MIDI sync bug!!!!! ....Totalno mi nije jasno zbog cega su toliko aljkavi a tako Nemci!? ....Kao da teraju nekome inat iduci stalno uz qrac korisnicima. Po zilioniti put im se korisnici javljaju sa identicnim zalbama koje su copy paste jos od 2002, a oni po zilion i prvi put glume ludilo ...kao npr. sa "forumom"!! jebeno se drze njihova mailing liste i teraju svoje.....stvarno ne kontam. Ako se ne dozovu pameti uskoro ce ih docekati sudbina od pre par godina . Steta , tako dobre sprave a tako nikad dovrsene...ni jedan sint nisu napravili a da nije imao do kraja svog proizvodnog veka nekoliko bugova!!!!!
meni nikako nije jasno cemu to? niko na trzistu se ne ponasa kao oni, toliko neodgovorno.
Old 09-03-2010, 12:17 AM   #317
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Uf, jel to znaci da je Waldorfov Blofeld ustvari prilicno bagovit ? Vidim tamo na njihovom sajtu neke verzije 1.13, 1.14...
bagovit je i zadnja verzija je 1.13 nema 1.14, nisi dobro video, inace kako je pre bio bagovit, sada i nije toliko, ipak su nesto sredili u novoj verziji, to mi rece silicone science koji ga koristi vec duze vreme.

Last edited by Mika Technika; 09-03-2010 at 01:33 AM.
Old 09-03-2010, 01:29 AM   #318
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

e sada, posle silnog pljuvanja, da se kaze i koja lepa:

synth je prelak za koriscenje, sto znaci da ne bi trebalo za pocetnike da bude vecih problema.

rutiranje je extra, ili ti matrix.

zvuk je, e sada kako za koga, za mene je super.

lepo i izgleda sama spravica, mala je, laka(tezina) bez problema da vas prati na putovanju.

imali bi mnogo da se igrate sa njom(o tome moze da vam prica silicone science, on je vec duuugooo koristi) u svakom slucaju ne bi vam bilo dosadno, ni u jednom trenutku.

cena je ok, ako ne poskupi zbog dinara, koji je jadan i slab, pa pozurite sa kupovinom ako nameravate da se ponovite

ja platih i kupih u Artistu u Ns-u, cena : 36.042din. inace ljubazno osoblje: Lesha i Boki, pozz za njih, i za poklon koji sam dobio od njih

edit: zaboravih najbitnije da kazem, kada se sumira sve, moje misljenje: kupite

Last edited by Mika Technika; 09-03-2010 at 04:52 PM.
Old 10-03-2010, 11:26 AM   #320
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
evo jedan lep video

Cudno
tuomas is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules