Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-10-2004, 11:05 PM   #21
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

[quote="dvuckovic"]
Quote:
Originally Posted by Arthur
Izvjesni Dragan je Ivanovic, iz Kotora. Bivsi basista Mangus benda, sadasnji Balasevicev. Radio Cecu. Sale Jankovic je car, cucete novi Negativ...
hehe neki od nas vec jesu. Nisam odlepio, al tek je bio 2gi dan mixa, a sad nikako da se vidimo 8)
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2004, 06:48 PM   #22
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pedja
Quote:
Originally Posted by SandRob
ja nisan odusevjen gibonijevim zvukom.
zasto?
me si cini sasvim ok.....mada kad uporedim zadnji album Doris Dragovic sa zadnjim albumom Olivera i "Mirakul" Gibonija deluje mi produkcijski mnogo ispred oba. Znam da je kod Olivera italijanska produkcija, a kod Doris nisam siguran
stvar ukusa. novu doris nisan slusa a sa 'talijanskim' oliverom sam jos manje zadovoljan nego sa gibonijem. prije svega zato sto su lose pjesme a drugo sto to nije onaj oliver na kojega smo navikli. glas mu je ko da nije njegov. sve mi je nekako sterilno... backovi pretanki... neznan, misljenja su jako podiljena sto se tice toga olivera.
oni koji poznaju njegove stare ploce uglavnon nisu zadovoljni.
to mi je nesto ko onaj osjecaj kad san prvi put cuo kako gilmour pjeva watersove pjesme. u pocetku mi je to bilo bljah, a sad san se vec naviknu. dobro, u slucaju olivera nije toliko drasticno.
Old 16-10-2004, 08:06 PM   #23
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Dragan I. aka bassystem je nash dobar frend cuven po tome da ume dobro da utegne bas i da krade pjesme
Salim se, Dragan je strashan lik i stvarno zna znanje. Odradio je poveci komad posla na zadnjem VanGoghu-u (mislim da je sva "sintetika" njegova), cak smo par nas slushali mikseve prije nego su dali Habicu i to zvuci neuporedivo bolje (i ne samo miksevi nego i neke aranzmanske fore), ali su kod Habica sve "zaravnili". I da radio je Cecu

Ma shta ga ja falim jebote : covjek je potpuno lud, kad ga vidite bjezite od njega!!!!

Carevi ste i jedan i drugi !

diviner is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2004, 01:17 PM   #24
davormen
Member

davormen's Avatar

I moj glas ide za Nikolu Vranjkovica, bar sto se gitarske muzike tice. Poslednji Block Out i Orthodox Celts su preterano uradjeni. No, ja bas i ne slusam previse domacu muziku, tako da...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2004, 09:30 PM   #25
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
to mi je nesto ko onaj osjecaj kad san prvi put cuo kako gilmour pjeva watersove pjesme. u pocetku mi je to bilo bljah, a sad san se vec naviknu. dobro, u slucaju olivera nije toliko drasticno.
i to sto kazes......ne znam koliko sam puta slusao ove pesme tako da mi se uvo prilagodilo njima pa i ne obracam paznju na detalje
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2004, 10:34 PM   #26
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Quote:
Originally Posted by ProkDu
Da li neko zna ko je radio album Aleksandri Radovi??
Da li neko zna?
Old 19-10-2004, 10:38 PM   #27
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

A. Radovic je sl. ekipa radila na albumu: Marijo Pajic, Zoran Radetic, Aleksandra Kovac. Radjeno je u novom Pinkovom studiju (sa SSL-om) :roll: a Master je radio Vlada Negovanovic...

Meni se licno i ne svidja zvuk na tom albumu... :roll:
kVu is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2004, 12:41 AM   #28
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Ima zanimljivih house stvari. 8) Pa me bas zanima ko je to radio. :roll:
A i radim remix jedne njene pesme pa ako neko ima kontakt telefon mail ili bilo sta slicno PM-ujte me slobodno.
Old 20-10-2004, 08:41 AM   #29
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ja nikad nisam voljela hrvatsku glazbu, ali gibonijev miracul je ucinio iznimku kod mene. Pjesme su odlicne, produkcija izvrsna, bubnjar svjetski... ma sve je daleko ispred hrvatske glazbe inace.

Gdje je granica procjene kvalitete produkcije ili same pjesme i ne znam stvarno da li na ovom forumu ima itko (osim Shota - od hr strane) tko se u tom smislu pokazao kao stvaaarno pravi znalac...
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2004, 09:28 AM   #30
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Svaka cast pomenutim producentima , dobri su .. mislim da nema potrebe (ne)diviti se pomenutima .. Oni su ljudi kao i mi i osecaju i cuju razlicito ..

Ja recimo nemam idola niti mastam da budem kao neko ..

Ja sam ja , tako radim i to je dobro (Kada svoj rad mogu lepo naplatiti i ziveti od ovoga i kada imam posla znaci da se i drugima svidja)

Recimo volim 1000 puta slusati jednu te istu dobru produkciju , aranzman i sl. ALi nikada me nije interesovalo ko je to radio , pa zar je i bitno ..

Svi oni i svi mi smo u backstage-u i nas uspeh odnosno uspeh onoga kome radimo je placen i mi smo tu samo potpisani i ponekad spominjani i to je sve ..

Licno mislim da treba graditi i usavrsavati neki svoj zvuk koji ce se ipak razlikovati od necijeg , mislim da je u tome uspeh a ne kopirati i druge , diviti im se isl.

Drustvo , vremena se menjaju , doci ce i nasih 5 minuta na toj ozloglasenoj estradi i kada ce vam se mnogi diviti , uistinu prija i imponuje ...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules