|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Mason
|
![]()
Kada smo vec kod optimizacije, malo smo se bavili podesvanjima u bios-u..
Za Creamwareovce mogu da kazem da je proporicljiviji PIC nego APIC mode. Za pomenutu sortu takodje nije lose da iskljuce Plug and Play OS i da IRQ setuju u bios-u. PIC mode ima 16 IRQ-a (sto je sasvim dovoljno).
![]() |
#22 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
1.HT 2.SFP 3.ACPI Za ovo trece mislim da znam na sta se misli ali bi pomoc dobro dosla... Puno pozdrava,i Hvala Unapred! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Intelova kvazi tehnologija koja donosi vise problema nego koristi Quote:
Quote:
ilitiga u DAW svijetu: kako zgurati 10 uredjaja na jedan IRQ iako ih ima jos 15 slobodnih. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
E ono setovanje sto si dao s pocetka teme ti je odlicno.hvala!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
|
![]() Quote:
Sandro mo?e? li da mi objasni? za?to je toliko bitno prije instalacije sistema u BIOS-u isključiti HT (ukoliko misli? na Hiper Trejding). Pitam jer sam prije neki dan kupio novu konfiguraciju, a ht mi je bio uključen u biosu i prije instalacije XP-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
sto se tice funkcije samoga ht-a, to ce ti zvincic bolje objasnit. ja mislin da nije izmisljen bez veze. ako ga programi podrzavaju, sa njim bi trebalo da radi nesto brze. meni je ht ponekad iskjucen a ponekad ukjucen. nisan radi nikakve testove i usporedbe, ali ovako u normalnon radu ne vidin razlike. sistem radi stabilno sa ht i bez ht. ![]() a zasto 'kvazi'! ht pokazuje 2 procesora iako je samo jedan. vjerojatno zato 'kvazi'. ton logikon je i acpi 'kvazi'... uostalon, cesto ce sistemi bolje radit u standard pc modu (koji nije 'kvazi'). nego, moga bi nan milton rec je li jos uvik zagovara atlone ili se ipak u medjuvrimenu opameti?! ![]() 'pitam se, pitam?' rekla bi 'ona' iz nevena ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
iz mog iskustva, ne donosi poboljsanja nego samo probleme. nama je na televiziji na svim kompovima iskljucen HT i sve radi kao sat ako trazis strucniji odgovor ne mogu ti ga dati jer nisam inzinjer, govorim subjektivno. ali ako ides logikom, kako ce procesor izvrsiti paralelno dvije instrukcije ako je sposoban za jednu? u tom grmu lezi zec ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
|
![]()
Sandro hvala, ja nisam video da si to pisao isključivo ako se radi o creamware karticama. Upla?io sam se da je to opće pravilo (inače, imam emu-1820. tako da o za mene ne va?i).
Zvincic hvala, ja mislio ti ima? neki ozbiljan razlog. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
SP1 vs. SP2 (WinXP) | makaay | Audio Software | 20 | 16-08-2006 12:58 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |