Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-04-2014, 01:45 PM   #21
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: DAW na 3 monitora

Ako je pitanje meni upuceno, ima u prethodnim postovima, sve preko jedne karte.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2014, 07:12 PM   #22
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Probao sam sa dve graficke u kompu i to kod mene ne radi . ubacio sam iz starog rudaw-a graficku u novi pored postojece, obe su nvidia, i to ne sljaka kako treba .. ta opcija dve kartice otpada..

Zanima me da li neko ima iskustva sa pasivnim grafickim karticama koje imaju 2x dvi,hdmi .. zanima me pouzdanost u smislu zagrevanja i sl ..

Ove kartice koje ste mi do sada preporucili su jednostavno prevelike jer zauzimaju 2 porta u kompu iako se koristi jedan . a bas taj koji bi zauzela nova graficka se koristi i nemam gde da premestim ..

zato mi je izgleda jedino resenje pasivna... 2x dvi out je jasan... kako ide sa hdmi .. treba mi onaj adapter hdmi na vga/dvi jel tako?
Old 15-04-2014, 01:36 PM   #23
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Tako nekako...

A u cemu je bio problem sa dve graficke karte ?

diviner is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2014, 01:40 PM   #24
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

kada sam ubacio drugu graficku na njoj zakacio treci monitor on je radio .. medjutim ova dva monitora koja su mi zakacena za glavnu kartu izgubila su maximalnu rezoluciju .. izgubio sam cak i control panel cini mi se sve je bilo iz win7 .. i cesto sam gubio sliku neka mesanja.. probao sam sve, instalirao zadnje drajvere za tu drugu karticu, ovo, ono .. jednostavno nije radilo kako treba da radi
Old 15-04-2014, 08:16 PM   #25
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Skynet ima dobru grafichku,treba prelomiti i dati kesa malo vishe i reshen problem,dok sa druge strane ima smisla i ono sto ti je predlozio artur samo moraju biti potpuno iste(mislim pored proizvodjacha i serija ista)..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2014, 08:54 PM   #26
fix3r
Member

Na zalost, izgleda da vise niko ne pravi tanke, single-slot, AMD Eyefinity karte? XFX 5770 je bila jedna od takvih (5 x mini-DP), i bio je jos jedan 6770 model istog oblika. Vise nego odlicne karte.

Odlicno a jeftino resenje bi bile starije nVidia Quadro karte sa 4 monitorska izlaza. Dovoljno su brze za 2D grafiku (od 3D i igara ni govora) i takodje su ekstra tanke.

EDIT:
Ako si avanturisticki raspolozen mozes da se bacis na vodeno hladjenje - ima water blokova koji su samo 1 slot siroki, bas sam pre par nedelja sa ortako (ra)sklapao jednu takvu kartu + hladjenje. Nije jeftino, i nije za one sa slabim zivcima

Last edited by fix3r; 15-04-2014 at 08:57 PM.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2014, 09:00 PM   #27
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Video sam u ponudi graficke od 50000 dinara.. Iskreno ne pada mi napamet da bacim toliki novac samo zbog treceg monitora

Ne razumem se u graficke kartice ali uopste, meni sve ovo kao korektno, ali ajde, ako moram da imam graficku sa kulerom a i to jos za dva slota.. ali barem ima od konekcija 2x dvi,vga + hdmi .. to je to . i ne sme da prelazi 100 eura.. jer preko toga vec je suludo ..

Code:
http://www.winwin.rs/graficka-kartica-geforce-gt640-asus-2gb-ddr3-hdmi-dvi-vga-128bit-gt640-2gd3-1152765.html

Ova kartica bi sve zavrsila, samo sto me brine koliko je bucan ovaj kuler inace, cena za ovu je 10799 rsd
Old 15-04-2014, 10:42 PM   #28
Tranzit
Member

I... neko se drzne pa napise da USB Graphic karte apriori i generalno ne valjaju, odmah se svi oproste od teme, taman kao da je taj sto je to napisao, probao i testirao ama bas sve USB graficke karte na trzstu.

'Ajd ovako, ko ovoj nadje manu, ja mu je odmah otkupljujem po dvostrukoj cijeni (s tim da je obavezno prikljuci na USB 3.0). Kao nuz produkt, onako usput i na nju moze prikljuciti 2 monitora.

http://h30094.www3.hp.com/product.as...S&sku=10468694
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2014, 10:50 PM   #29
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Nisam se ja oprostio od te varijante, vec mislim da je to jako skupo, za ove pare mozes uzeti bas ovu gore pomenutu kartu sa podrskom za 4 monitora..

Ko prodaje ove externe usb graficke? Nigde kod nas nisam video u ponudi?
Old 16-04-2014, 12:20 AM   #30
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Jel bi mogla nvidia 210 da to potera. Ima hdmi, dvi i vga. ja sam probao neće. Negde sam čitao da uz pomoć konvertera na vga da će da proradi.

Sent from my GT-N7100

Dexxy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules